Siirry suoraan sisältöön

Gastromatkailu (5 op)

Toteutuksen tunnus: V672-11-2001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.07.2012 - 21.10.2012
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2013 - 10.03.2013
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
12 - 24
Opettajat
Arja Luiro
Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Riitta Brännare
Opintojakso
V672-11

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin. Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot. Opiskelija ymmärtää eri alueiden matkailuvetovoimatekijät.

Sisältö (Opintojakso)

Eri maiden perinteinen tapa-, juoma- ja ruokakulttuuri sekä matkailuvetovoimatekijät ko. alueella. Henkilökohtainen gastromatkailuun liittyvä tehtävä ja siihen liittyvä tentti. Matkapaketin suunnittelu ja toteuttaminen pienryhmissä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ti 5.3.2013 12.15-15.30

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- ammatillinen osallistuminen 40 %
- matkapaketti 20 %
- henkilökohtainen tehtävä ja tentti 40 %

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

lähiopetus|esitelmät|yhteistoiminnallinen oppiminen|harjoitukset|tentti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson aloituskerralla

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 64 h
Itsenäinen työskentely 71 h

Sisällön jaksotus

Ti 8.1.2013 12.15-15.30 Opintojakson aloitus, tehtävät, käsitteet ym. RB, AL
Pe 11.1.2013 8.15-15.30 Ruoka ja viini
Ti 15.1.2013 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ohjaus
Pe 18.1.2013 8.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Ti 22.1.2013 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Pe 25.1.2013 8.15-15.30 Ruoka ja viini
Ti 29.1.2013 12.15-15.30 Matkapaketit valmiina, esittely ohjaajille ryhmittäin erillisen aikataulun mukaisesti
Pe 1.2.2013 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL
Pe 15.2.2013 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL
Pe 22.2.2013 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL
Ti 5.3.2013 12.15-15.30 Tentti, palaute opintojaksosta
Pe 8.3.2013 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Ajankohta
Periodi 3: tiistai-iltapäivät ja perjantait koko päivän

Esitiedot
Ei esitietoja

Oppimistavoitteet
Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin
Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot
Hän oppii käyttämään elämyskolmiota matkatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Toteutustapa
Nuorisoaste (päivä)

Tieto virtuaalisuudesta opiskelijalle
1 op

Opintojakson toteutukselta kerätään palautetta
Opintojaksopalautejärjestelmän kautta

Siirry alkuun