Gastromatkailu (5 op)
Toteutuksen tunnus: V672-11-2001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 29.07.2012 - 21.10.2012
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2013 - 10.03.2013
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 12 - 24
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin. Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot. Opiskelija ymmärtää eri alueiden matkailuvetovoimatekijät.
Sisältö (Opintojakso)
Eri maiden perinteinen tapa-, juoma- ja ruokakulttuuri sekä matkailuvetovoimatekijät ko. alueella. Henkilökohtainen gastromatkailuun liittyvä tehtävä ja siihen liittyvä tentti. Matkapaketin suunnittelu ja toteuttaminen pienryhmissä.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ti 5.3.2013 12.15-15.30
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- ammatillinen osallistuminen 40 %
- matkapaketti 20 %
- henkilökohtainen tehtävä ja tentti 40 %
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
lähiopetus|esitelmät|yhteistoiminnallinen oppiminen|harjoitukset|tentti
Oppimateriaalit
Sovitaan opintojakson aloituskerralla
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 64 h
Itsenäinen työskentely 71 h
Sisällön jaksotus
Ti 8.1.2013 12.15-15.30 Opintojakson aloitus, tehtävät, käsitteet ym. RB, AL
Pe 11.1.2013 8.15-15.30 Ruoka ja viini
Ti 15.1.2013 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ohjaus
Pe 18.1.2013 8.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Ti 22.1.2013 12.15-15.30 Matkapaketin tekeminen/ryhmän kesken
Pe 25.1.2013 8.15-15.30 Ruoka ja viini
Ti 29.1.2013 12.15-15.30 Matkapaketit valmiina, esittely ohjaajille ryhmittäin erillisen aikataulun mukaisesti
Pe 1.2.2013 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL
Pe 15.2.2013 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL
Pe 22.2.2013 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL
Ti 5.3.2013 12.15-15.30 Tentti, palaute opintojaksosta
Pe 8.3.2013 8.15-15.30 Matkapaketti/opiskelijaryhmä, teoria + keittiö, RB, AL
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole
Lisätietoja opiskelijoille
Ajankohta
Periodi 3: tiistai-iltapäivät ja perjantait koko päivän
Esitiedot
Ei esitietoja
Oppimistavoitteet
Opiskelija tutustuu eri alueiden/maiden tapa- ja ruokakulttuureihin
Hän laajentaa tietojaan löytääkseen eri alueille yhteisiä työtapoja ja -menetelmiä sekä ymmärtää kulttuurikohtaiset erot
Hän oppii käyttämään elämyskolmiota matkatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa.
Toteutustapa
Nuorisoaste (päivä)
Tieto virtuaalisuudesta opiskelijalle
1 op
Opintojakson toteutukselta kerätään palautetta
Opintojaksopalautejärjestelmän kautta