Siirry suoraan sisältöön

Tapahtumaosaamisen kehittäminen tapahtumassa oppimisen avulla (TAOTAO) (10-25 op)

Tunnus: JTAOTAO

Opetuskielet

  • suomi

Kuvaus

Tampereen ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä tapahtuma-alan toimijaverkoston kanssa täydennyskoulutuksen tapahtuma-alan työkokemusta omaaville henkilöille. Koulutus järjestetään "TAOTAO – Tapahtumaosaamisen kehittäminen tapahtumassa oppimisen avulla -hankkeen" puitteissa. Täydennyskoulutus on opiskelijoille maksutonta, se toteutetaan Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) rahoituksella vuosina 2022–2024.

Koronapandemian aikaisten tapahtuma-alaan kohdistuneiden rajoitusten seurauksena alalta on poistunut viime aikoina 6500 ammattilaista. Epävarman työllisyystilanteen vuoksi heitä on ollut vaikea houkutella palaamaan takaisin alalle, vaikka toiminta tapahtuma-alalla on vähitellen normalisoitunut.

Koulutus koostuu seuraavista opintojaksoista:

Tapahtumaturvallisuus, 3 op
Tuotantoprosessien osien johtaminen ja toteutus, 5 op
Vastuullisuus, 3 op
Asiakaskokemus ja kaupallistaminen, 3 op
AV-tuotannon perusteet, 3 op
Harjoittelu 1, 5 op
Harjoittelu 2, 3 op

Osaamistavoitteet

Koulutuksen tavoite

TAOTAO-hankkeen keskeisenä tavoitteena on laajentaa tapahtuma-alan työntekijöiden osaamisalaa kouluttamalla heitä omaa ydinosaamistaan lähellä oleviin työtehtäviin, ja täten parantaa heidän mahdollisuuksiaan ympärivuotiseen työllistymiseen. Näin samalla vahvistetaan tapahtuma-alan pitovoimaa ja lisätään osaavan työvoiman määrää tapahtuma-alalla.

Esitietovaatimukset

TAOTAO-hankkeen täydennyskoulutuksen pääkohderyhmänä ovat tapahtuma-alalla aikaisemmin toimineet ammattilaiset ja ”puoliammattilaiset”, mutta myös alalla tällä hetkellä osa- tai täysiaikaisesti työskentelevät henkilöt, jotka haluavat täydentää osaamistaan. Koulutus on kaikille avoin, mutta hakijoilta edellytetään koulutukseen sopivia taustoja ja pohjatietoja. Koulutukseen voidaan hyväksyä myös työttömiä työnhakijoita. Tavoitteena on kouluttaa hankkeen aikana yhteensä 60 henkilöä.

Sisällön valinnaisuus

Valitaan opintopisteitä: 25 op

Sisällön valinnaisuuden lisätiedot

Koulutuksen kokonaislaajuus on 25 opintopistettä ja siitä voi halutessaan valita itselle parhaiten sopivat kurssit. Saadakseen sertifikaatin koulutuksesta opiskelijan tulee suorittaa vähintään 10 opintopistettä. "Harjoittelu 1" on pakollinen osa koulutusta.

Lisätiedot

Tarkempaa tietoa TAOTAO-hankkeen aikana toteutettavasta tapahtuma-alan täydennyskoulutuksesta löydät hankkeen verkkosivuilta osoitteesta https://sites.tuni.fi/taotao/

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

TAMKin Tapahtumaosaamisen kehittäminen tapahtumassa oppimisen avulla (TAOTAO) -hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan kohdennettu jatkuvan oppimisen opintotarjotin, luodaan tapahtumassa oppimisen ja ohjauksen malli, kehittämisen kehää mallintava, Pirkanmaan alueen tapahtuma-alan toimijaverkosto ja sen toimintamalli.

Hankkeessa hyödynnetään yhteiskehittämistä tapahtuma-ammattilaisia osallistaen ja käyttäjälähtöistä yhteiskehittämisen (co-design) -prosessia käyttäen vaikuttavuuden varmistamiseksi. Hanke lisää osaavan työvoiman saatavuutta, tukee rekrytointia sekä parantaa alan pito- ja vetovoimaa työntekijän ja alalle aikovan näkökulmasta ympärivuotisesti. Keskeistä toiminnassa on urapolkujen rakentaminen ja verkostomaisen toiminnan tukeminen. Tapahtumassa oppiminen ja jatkuvan oppimisen hyödyntäminen tuo tarvittavia uusia näköaloja tapahtuma-alan koulutuksen rakenteelliseen kehittämiseen.

TAOTAO-hanke ja sen koulutukset toteutetaan yhteistyössä monien eri tapahtuma-alan yritysten ja organisaatioiden kanssa. Alla OPSin kehittämisessä mukana olleet tapahtuma-alan eri tahot. Näistä muodostuu myös hankkeen ja koulutuskokonaisuuden keskeinen toimijaverkosto.

Akun tehdas / Eppu Normaali Oy

Finland Festivals ry

G Livelab Tampere

Ilves Edustus Oy

LiveFIN ry

Nem Agency Oy

Pirkanmaan festivaalit ry

Tampereen kaupungin tapahtumatoimisto

Tampereen kulttuurikamari Oy

Tampereen Messut Oy

Tampereen musiikkijuhlat

Tampere-talo Oy

Tampereen Pyrintö ry