Ruoasta hyvinvointiaLaajuus (5 op)
Tunnus: 8T00GL52
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Asiakkaan tuntemisen kautta suunnitellaan hyvinvoinnin elementtejä ruokapalveluiden tarjoomaan.
Opiskelija osaa yhdistää ruoan merkityksen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin luomisessa asiakkaalle.
Opiskelija ymmärtää ruokapalveluiden roolin terveyden ja elämänlaadun edistäjänä.
Opiskelija osaa suunnitella ruokapalvelun tarjoomaa erilaisille asiakasprofiileille (tutkittu tietoa).
Opiskelija tiedostaa ruokamurroksen merkityksen ruokapalvelun tarjooman suunnittelua ohjaavana tekijänä.
Sisältö
MITÄ mahdollisuuksia ruokapalvelut luovat asiakkaan hyvinvointiin?
MIKSI ruokamurros on vaikutuksiltaan merkittävä toimialalla?
MITEN erilaiset asiakasprofiilit ohjaavat ruokapalvelun tarjooman suunnittelua?
MITEN kestäviä ruokapalveluja suunnitellaan osana ilmastotekoja ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tunnistaa hyvinvointiin liittyviä käsitteitä ja osaa liittää niitä ruokapalveluiden kontekstiin.
Opiskelija osaa tehdä suunnitelmia ruokapalvelun tarjoomasta.
Opiskelija tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja ja ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa jäsentää ja vertailla hyvinvointiin liittyviä käsitteitä ja osaa yhdistää näitä ruokapalveluiden kontekstiin.
Opiskelija osaa suunnitella erilaisia ruokapalvelun tarjoomia perustellusti eri asiakasprofiileille.
Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää hyvinvoinnin kokonaisuuden ja osaa yhdistää sen ruokapalveluiden kontekstiin.
Opiskelija osaa suunnitella erilaisia ja uudenlaisia ruokapalvelun tarjoomia perustellusti eri asiakasprofiileille.
Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti yhteisön ja oman alan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen.