Siirry suoraan sisältöön

Ruoasta hyvinvointia (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00GL52-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.09.2025 - 19.10.2025

Ajoitus

23.10.2025 - 12.12.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Jaana Sahlsten
  • Taija Karhe

Vastuuhenkilö

Taija Karhe

Ryhmät

  • 24MRESTO
    Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2024

Tavoitteet (OJ)

Asiakkaan tuntemisen kautta suunnitellaan hyvinvoinnin elementtejä ruokapalveluiden tarjoomaan.

Opiskelija osaa yhdistää ruoan merkityksen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin luomisessa asiakkaalle.

Opiskelija ymmärtää ruokapalveluiden roolin terveyden ja elämänlaadun edistäjänä.

Opiskelija osaa suunnitella ruokapalvelun tarjoomaa erilaisille asiakasprofiileille (tutkittu tietoa).

Opiskelija tiedostaa ruokamurroksen merkityksen ruokapalvelun tarjooman suunnittelua ohjaavana tekijänä.

Sisältö (OJ)

MITÄ mahdollisuuksia ruokapalvelut luovat asiakkaan hyvinvointiin?

MIKSI ruokamurros on vaikutuksiltaan merkittävä toimialalla?

MITEN erilaiset asiakasprofiilit ohjaavat ruokapalvelun tarjooman suunnittelua?

MITEN kestäviä ruokapalveluja suunnitellaan osana ilmastotekoja ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä? 

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tunnistaa hyvinvointiin liittyviä käsitteitä ja osaa liittää niitä ruokapalveluiden kontekstiin.

Opiskelija osaa tehdä suunnitelmia ruokapalvelun tarjoomasta.

Opiskelija tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja ja ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa jäsentää ja vertailla hyvinvointiin liittyviä käsitteitä ja osaa yhdistää näitä ruokapalveluiden kontekstiin.

Opiskelija osaa suunnitella erilaisia ruokapalvelun tarjoomia perustellusti eri asiakasprofiileille.

Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää hyvinvoinnin kokonaisuuden ja osaa yhdistää sen ruokapalveluiden kontekstiin.

Opiskelija osaa suunnitella erilaisia ja uudenlaisia ruokapalvelun tarjoomia perustellusti eri asiakasprofiileille.

Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti yhteisön ja oman alan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen.

Aika ja paikka

Opintojakso alkaa etäkontaktilla Zoomissa 23.10.2025 klo 9-11.30.
Opintojakso päättyy 12.12.2025 klo 12.30-15.00 lähiopetuksena TAMKilla.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luento/alustus
Tiimityöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste on 27 tuntia opiskelijan työtä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT -hakemukset tulee jättää 30.9. mennessä HyväHot -järjestelmän kautta Taija Karhelle.
AHOT -tialisuus järjestetään viikolla 41.