Terveysturvalliset tilatLaajuus (5 op)
Tunnus: 8T00GL51
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Tilojen toiminnallisuuteen pitää kiinnittää huomiota jo rakennusvaiheessa. Kaikilla tulee olla mahdollisuus terveellisiin ja turvallisiin asuin- ja työtiloihin.
Opiskelija
- Osaa tunnistaa taloteknisten ratkaisujen ja kiinteistön luomien puitteiden merkityksen palvelu- ja työympäristölle sekä tilakokemukselle
- Osaa tiedostaa tilaratkaisujen merkityksen kestävän kehityksen näkökulmasta.
- Osaa arvioida tilojen joustavuutta, siivottavuutta, puhdistettavuutta, pintahygieniaratkaisuja, älykkyyttä ja käytettävyyttä.
- Osaa huomioida hygienian ja puhtaanapidon merkityksen tilojen käytön näkökulmasta
- Osaa huomioida toimintaympäristön muutokset terveysturvallisen toimitilan arvioinnissa
Sisältö
MITÄ terveysturvallisuus tarkoittaa taloteknisten ratkaisujen kannalta?
MIKSI siivottavuus ja puhdistettavuus pitää huomioida osana tilojen suunnittelua?
MITEN arvioidaan tilojen terveysturvallista laatua siivouksen ja sisäilman näkökulmasta?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tunnistaa terveysturvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja osaa liittää niitä tilakokemukseen.
Opiskelija osaa arvioida tilojen siivottavuutta ja puhdistettavuutta erilaisissa kohteissa.
Opiskelija tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja ja ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa jäsentää ja huomioida toimintaympäristön muutokset terveysturvallisen toimitilan arvioinnissa
Opiskelija osaa arvioida tilojen siivottavuutta ja puhdistettavuutta erilaisissa kohteissa ja pystyy perustelemaan valintansa.
Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää tilojen terveysturvallisuuden merkityksen ja osaa yhdistää sen tilojen toiminnalliseen laatuun.
Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida tarkoituksenmukaista siivouspalvelun kokonaisuutta. Hän pystyy perustelemaan tehdyt ratkaisut ja niiden perusteella kehittämään siivouspalveluja.
Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti työyhteisön ja -alan kehittäjänä, huomioiden alan vaatimukset ja tarpeet.
Ilmoittautumisaika
26.05.2025 - 19.10.2025
Ajoitus
23.10.2025 - 12.12.2025
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Leila Kakko
- Eija Reunanen
Vastuuhenkilö
Leila Kakko
Ryhmät
-
24MRESTOPalveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2024
Tavoitteet (OJ)
Tilojen toiminnallisuuteen pitää kiinnittää huomiota jo rakennusvaiheessa. Kaikilla tulee olla mahdollisuus terveellisiin ja turvallisiin asuin- ja työtiloihin.
Opiskelija
- Osaa tunnistaa taloteknisten ratkaisujen ja kiinteistön luomien puitteiden merkityksen palvelu- ja työympäristölle sekä tilakokemukselle
- Osaa tiedostaa tilaratkaisujen merkityksen kestävän kehityksen näkökulmasta.
- Osaa arvioida tilojen joustavuutta, siivottavuutta, puhdistettavuutta, pintahygieniaratkaisuja, älykkyyttä ja käytettävyyttä.
- Osaa huomioida hygienian ja puhtaanapidon merkityksen tilojen käytön näkökulmasta
- Osaa huomioida toimintaympäristön muutokset terveysturvallisen toimitilan arvioinnissa
Sisältö (OJ)
MITÄ terveysturvallisuus tarkoittaa taloteknisten ratkaisujen kannalta?
MIKSI siivottavuus ja puhdistettavuus pitää huomioida osana tilojen suunnittelua?
MITEN arvioidaan tilojen terveysturvallista laatua siivouksen ja sisäilman näkökulmasta?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija tunnistaa terveysturvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja osaa liittää niitä tilakokemukseen.
Opiskelija osaa arvioida tilojen siivottavuutta ja puhdistettavuutta erilaisissa kohteissa.
Opiskelija tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja ja ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa jäsentää ja huomioida toimintaympäristön muutokset terveysturvallisen toimitilan arvioinnissa
Opiskelija osaa arvioida tilojen siivottavuutta ja puhdistettavuutta erilaisissa kohteissa ja pystyy perustelemaan valintansa.
Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija ymmärtää tilojen terveysturvallisuuden merkityksen ja osaa yhdistää sen tilojen toiminnalliseen laatuun.
Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida tarkoituksenmukaista siivouspalvelun kokonaisuutta. Hän pystyy perustelemaan tehdyt ratkaisut ja niiden perusteella kehittämään siivouspalveluja.
Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti työyhteisön ja -alan kehittäjänä, huomioiden alan vaatimukset ja tarpeet.
Aika ja paikka
TO 23.10.2025 12.30 - 15.00 ETÄ
PE 14.11.2025 09.00 - 11.30 ETÄ
PE 12.12.2025 09.00 - 11.30 LÄHI
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei tenttiä
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävät:
1. Yksilötehtävä, joka annetaan ensimmäisellä kertalla (hyväksytty/täydennettävä)
2. Tiimitehtävän raportti (0-5) / 50%
3. Tiimitehtävän esitys (0-5) / 30%
4. Vertaisarviointi (0-5) /20%
Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodle-työtilasta.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luennot
yritysvieraiden esitykset
projektityö
Oppimateriaalit
Mareriaali päivitetään syksyllä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson on laajuudeltaan 5 op., mikä vastaa n. 135 h työkuormaa.
Kuormittavuus voi vaihdella yksilöllisesti ennakko-osaamisesta riippuen.
Sisällön jaksotus
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
eAHOT
Hakemus eAHOT-näyttöön tulee tehdä 26.9.2025 mennessä eAHOT(HyväHot)-järjestelmään. Hakemuksen käsittelijäksi osoitetaan Leila Kakko
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Projektityö tehdään yhteistyössä yrityksen kanssa
Kansainvälisyys
Suunnitelmissa yhteistyötä Hanzen (Alankomaat) kanssa