Siirry suoraan sisältöön

Terveysturvalliset tilat (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00GL51-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
26.05.2025 - 19.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
23.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Laajuus
5 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Leila Kakko
Eija Reunanen
Vastuuhenkilö
Leila Kakko
Ryhmät
24MRESTO
Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2024
Luokittelu
BLENDED
Opintojakso
8T00GL51

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Tilojen toiminnallisuuteen pitää kiinnittää huomiota jo rakennusvaiheessa. Kaikilla tulee olla mahdollisuus terveellisiin ja turvallisiin asuin- ja työtiloihin.

Opiskelija

- Osaa tunnistaa taloteknisten ratkaisujen ja kiinteistön luomien puitteiden merkityksen palvelu- ja työympäristölle sekä tilakokemukselle
- Osaa tiedostaa tilaratkaisujen merkityksen kestävän kehityksen näkökulmasta.
- Osaa arvioida tilojen joustavuutta, siivottavuutta, puhdistettavuutta, pintahygieniaratkaisuja, älykkyyttä ja käytettävyyttä.
- Osaa huomioida hygienian ja puhtaanapidon merkityksen tilojen käytön näkökulmasta
- Osaa huomioida toimintaympäristön muutokset terveysturvallisen toimitilan arvioinnissa

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ terveysturvallisuus tarkoittaa taloteknisten ratkaisujen kannalta?
MIKSI siivottavuus ja puhdistettavuus pitää huomioida osana tilojen suunnittelua?
MITEN arvioidaan tilojen terveysturvallista laatua siivouksen ja sisäilman näkökulmasta?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Opiskelija tunnistaa terveysturvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja osaa liittää niitä tilakokemukseen.

Opiskelija osaa arvioida tilojen siivottavuutta ja puhdistettavuutta erilaisissa kohteissa.

Opiskelija tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja ja ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Opiskelija osaa jäsentää ja huomioida toimintaympäristön muutokset terveysturvallisen toimitilan arvioinnissa

Opiskelija osaa arvioida tilojen siivottavuutta ja puhdistettavuutta erilaisissa kohteissa ja pystyy perustelemaan valintansa.

Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Opiskelija ymmärtää tilojen terveysturvallisuuden merkityksen ja osaa yhdistää sen tilojen toiminnalliseen laatuun.

Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida tarkoituksenmukaista siivouspalvelun kokonaisuutta. Hän pystyy perustelemaan tehdyt ratkaisut ja niiden perusteella kehittämään siivouspalveluja.

Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti työyhteisön ja -alan kehittäjänä, huomioiden alan vaatimukset ja tarpeet.

Aika ja paikka

TO 23.10.2025 12.30 - 15.00 ETÄ
PE 14.11.2025 09.00 - 11.30 ETÄ
PE 12.12.2025 09.00 - 11.30 LÄHI

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävät:

1. Yksilötehtävä, joka annetaan ensimmäisellä kertalla (hyväksytty/täydennettävä)
2. Tiimitehtävän raportti (0-5) / 50%
3. Tiimitehtävän esitys (0-5) / 30%
4. Vertaisarviointi (0-5) /20%
Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodle-työtilasta.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot
yritysvieraiden esitykset
projektityö

Oppimateriaalit

Mareriaali päivitetään syksyllä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson on laajuudeltaan 5 op., mikä vastaa n. 135 h työkuormaa.
Kuormittavuus voi vaihdella yksilöllisesti ennakko-osaamisesta riippuen.

Sisällön jaksotus

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

eAHOT

Hakemus eAHOT-näyttöön tulee tehdä 26.9.2025 mennessä eAHOT(HyväHot)-järjestelmään. Hakemuksen käsittelijäksi osoitetaan Leila Kakko

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Projektityö tehdään yhteistyössä yrityksen kanssa

Kansainvälisyys

Suunnitelmissa yhteistyötä Hanzen (Alankomaat) kanssa

Siirry alkuun