Siirry suoraan sisältöön

Kätilön tutkinto-ohjelma: 24kl

Tunnus: 24KL

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Kätilö (AMK)

Laajuus:
270 op

Kesto:
4.5 vuotta (270 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2024

Kuvaus

KÄTILÖN OSAAMINEN
Kätilö (AMK) on seksuaali- ja lisääntymisterveyden sekä hoitotyön asiantuntija. Kätilö tukee ja hoitaa eri ikäistä ihmistä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja edistämisessä, sekä hoitaa sairastuneita ihmisiä kokonaisvaltaisesti näyttöön perustuen. Kätilön tehtävänä on toimia raskautta suunnittelevien, raskaana olevien, riskiraskauksien, synnyttävien, synnyttäneiden ja vastasyntyneiden sekä koko perheen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi muuttuvassa monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Kätilön ydinosaamista on myös gynekologinen hoitotyö ja naisen terveyden edistäminen koko elämänkulun aikana. Laadukas kätilötyö perustuu vahvaan teoreettiseen tietoon, eettiseen osaamiseen ja käden taitoihin, jotka saavutetaan pitkillä kätilötyön osaamisalueiden harjoittelujaksoilla.

Kätilö voi työskennellä monenlaisissa perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja kolmannen sektorin tehtävissä ja yksityisenä ammatin harjoittajana. Kätilö voi toimia erilaisissa suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. Koulutus mahdollistaa työskentelyn myös kansainvälisissä tehtävissä.

Kätilö, AMK, tutkinnon laajuus on 270 opintopistettä ja tutkinnon suorittaminen kestää neljä ja puoli vuotta. Opiskelija suorittaa sairaanhoitajan ja kätilön tutkinnon.

Kätilön ammatillinen osaaminen perustuu tieteellisesti tutkittuun näyttöön. Kätilötyöllä on oma tietoperusta ja sitä tukevat muut tieteenalat kuten hoitotiede, lääketiede, luonnontieteet ja yhteiskunta- ja käyttäytymistieteet. Kätilön ammattietiikan arvoperustana ovat ihmisarvo, ihmiskäsitys ja asiakkaan oikeuksien huomioonottaminen. Kätilötyötä ohjaavat kokonaisvaltaisen hoidon periaatteet. Kätilötyö perustuu itsemääräämisoikeuden, tasa-arvon, yksilöllisyyden, terveyskeskeisyyden, vastuullisuuden, turvallisuuden, jatkuvuuden, perhekeskeisyyden ja omatoimisuuden periaatteisiin. Kätilötyötä ohjaavat kansainväliset kätilötyön eettiset ohjeet. Kätilötyön oppiminen on sekä aikaisemmin omaksutun tiedon ja toiminnan reflektiivistä, kriittistä ja eettistä arviointia että uuden oivaltamista ja omien asenteiden pohtimista.

Kätilön ammatillinen osaaminen rakentuu yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan yhtenäisten osaamisvaatimusten pohjalle. Nämä osaamisvaatimukset on määritelty valtakunnallisesti ja Euroopan tasolla ja ne muodostuvat osaamisesta, johon sisältyy ammatillisuus ja eettisyys, kommunikointi ja asiakaslähtöisyys, moniammatillisuus, terveyden edistäminen, johtaminen ja työntekijyysosaaminen, informaatioteknologia ja kirjaaminen, ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen, kliininen hoitotyö, näyttöön perustuva toiminta, tutkimustiedon hyödyntäminen ja päätöksenteko, yrittäjyys ja kehittäminen, laadun varmistus, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä sekä potilas- ja asiakasturvallisuus.

TAMKin sairaanhoitajakoulutukseen sisältyy edellä mainittujen kätilön osaamisalueiden lisäksi genomiosaamisen ja yksilöllistetyn hoidon osaaminen, digitaaliset kommunikointitaidot ja digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen hoitotyössä, hyvinvointiteknologiaosaamisen ja palveluammatin periaatteet. Opiskelija tunnistaa ja osaa hyödyntää ammatissaan myös kestävän kehityksen periaatteita.

OPINTOJEN SISÄLTÖ JA ETENEMINEN
Kätilön osaaminen on määritelty kansallisesti ja kansainvälisesti. Sosiaali- ja terveysalan lupavalvontavirasto laillistaa kätilön tutkinnon suorittaneet Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä (559/94) mukaisesti sairaanhoitajaksi ja kätilöksi. TAMKin kätilökoulutus täyttää kätilö- ja sairaanhoitajakoulutusta koskevan Euroopan unionin direktiivien (2005/35/EY ja 2013/55/EU) vähimmäisvaatimukset ammattipätevyyden tunnistamisesta. EU-direktiivien lisäksi koulutuksessa otetaan huomioon International Confederation of Midwives (ICM) ja WHO:n suositukset. TAMKissa suoritettu kätilö- ja sairaanhoitajatutkinto on vertailukelpoinen EU-maiden vastaavien tutkintojen kanssa direktiivin (2013/55/EU) mukaisesti.

Kätilöopiskelijan osaaminen rakentuu syventyen ja opinnot on jäsennetty kolmeen vaiheeseen. Opintoja suoritetaan noin 60 opintopistettä vuodessa. Koulutus toteutuu suomenkielisenä kokopäiväopiskeluna, jossa osa opinnoista toteutetaan moniammatillisesti. Sairaanhoitajakoulutus sisältää 15 opintopistettä sosiaali- ja terveysalan yhteisiä opintoja. Osa opinnoista voidaan toteuttaa myös englanninkielisenä ja erilaisissa hankkeissa ja projekteissa.

Alkuvaiheen opintojen eli ensimmäisen lukukauden jälkeen opiskelija osaa sairaanhoitajan ammatin perusteet. Opiskelija osaa noudattaa omassa toiminnassaan terveydenhuoltoa koskevaa lainsäädäntöä ja hoitotyön eettisiä ohjeita. Opiskelija osaa tarkkailla ihmisen peruselintoimintoja ja tunnistaa potilaan hoitotyön tarpeita ja osaa käyttää turvallisesti tilanteeseen sopivia hoitotyön auttamismenetelmiä. Opiskelija osaa toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti ja hallitsee lääkelaskut sekä osaa toteuttaa ikääntyneiden hoitotyötä. Opiskelija osaa ottaa huomioon moninaisuuden opiskelu- ja työyhteisössä. Opiskelija tietää genomitiedon perusteet.

Keskivaiheen opintojen eli lukukausien 2-5 aikana opiskelija kehittää kliinistä osaamistaan hoitotyön eri alueilla sekä osaa määrittää eri-ikäisten potilaiden/asiakkaiden hoitotyön tarpeita sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida näiden hoitotyötä yhteistyössä potilaiden/asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Opiskelija osaa tunnistaa ja ennakoida yksilön ja yhteisön terveysongelmia. Opiskelija käyttää eri tieteenalojen tietoa oman toimintansa perustana. Opiskelija osaa ohjata ja tukea potilaita/asiakkaita itsehoidossa sekä hyödyntää asiakaslähtöisiä digitaalisia sote-palveluja. Opiskelija osaa toimia moniammatillisessa yhteistyössä hoitotyön edustajana potilaan/asiakkaan edun mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti omaa työtään. Kätilökoulutuksen viiden ensimmäisen lukukauden aikana rakennetaan kätilöosaamisessa tarvittava vahva sairaanhoitajan osaamisperusta, jonka jälkeen opinnot keskittyvät kätilötyön osaamisen opintoihin.

Yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan opintojen päälle rakentuvat kätilön ammatilliset opinnot; kätilötyön perusta, kätilötyön osaaminen ja kätilötyön kehittäminen. Kätilötyön osaaminen sisältää raskautta edeltävän ja raskauden aikaisen kätilötyön, kätilötyön syntymän aikana, gynekologisen kätilötyön, kätilötyön riskiraskauden aikana ja syntymän jälkeisen kätilötyön. Opiskelija osaa tehdä eettisesti päteviä, näyttöön perustuvia päätöksiä ja toimia ammatillisesti. Opiskelija osaa vastuullisesti kehittää kätilötyötä ja omaa toimintaansa. Opiskelija syventää osaamistaan kätilötyössä opinnäytetyön ja kehittämistehtävän avulla. Aidoissa asiakaskontakteissa tapahtuvaa ammattitaitoa edistävää harjoittelua on neljän ja puolen vuoden aikana yhteensä 18 jaksoa (112 opintopistettä).

Kuudennen lukukauden jälkeen opiskelija osaa ohjata perheitä raskautta suunnitellessa, seurata raskautta eri menetelmin ja ohjata raskaana olevaa perhettä fyysisissä muutoksissa ja vanhemmuuteen kasvussa. Opiskelija toteuttaa kätilötyötä synnytyksen aikana ja sen jälkeen ohjattuna. Opiskelija osaa seurata, ohjata ja hoitaa äitejä ja vastasyntyneitä sekä tukea perheitä synnytyksen jälkeisissä muutoksissa.

Seitsemännen ja kahdeksannen lukukauden jälkeen opiskelija hoitaa ohjattuna säännöllisiä synnytyksiä ja oppii toimimaan muuttuvissa tilanteissa. Hän osaa toteuttaa perhekeskeistä kätilötyötä riskiraskauksissa. Hän tunnistaa poikkeavuuksia raskauden ja synnytyksen aikana ja hoitaa niitä yhdessä eri alojen ammattilaisten kanssa. Opiskelija tukee ja ohjaa eri-ikäisiä naisia ja perheitä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisessä. Opiskelija syventävää osaamistaan gynekologisessa hoitotyössä.

Viimeisen puolen vuoden aikana opiskelijan osaaminen vahvistuu kaikilla kätilötyön osa-alueilla, ja hän ennakoi, suunnittelee ja toteuttaa kätilötyötä. Hän oppii itsenäistä ongelman ratkaisua, harjoittelee päätöksen tekoa ja osoittaa kriittistä ja kehittävää ajattelua kätilötyössä.
Kätilön tutkinto-ohjelma sisältää englannin ja ruotsin kielen opintoja sekä viisi opintopistettä vapaasti valittavia opintoja. Opiskelijalla on vapaasti valittavissa opinnoissa TUNI ristiinopiskelumahdollisuus. Opiskelijoita kannustetaan opintojen aikana osallistumaan seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisen hankkeisiin.

KÄTILÖKOULUTUKSEN PEDAGOGINEN PERUSTA
Kätilökoulutuksen pedagoginen perusta pohjaa TAMKin pedagogisiin periaatteisiin, jotka ovat oppimislähtöisyys, yhteisöllisyys ja osallistuvuus, kestävä tulevaisuus ja työelämän kehittämisasiantuntijuus sekä digitaalisuus ja kansainvälisyys.

Sairaanhoitaja- ja kätilökoulutus perustuu vahvasti oppimislähtöisyyteen, jossa yhdistyvät monipuolinen opetus ja joustavat kehittymisen mahdollisuudet. Koulutuksen aikana hyödynnetään laajasti työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä osaamisperustaisesti. Opiskelijan on mahdollista opiskella monipuolisilla menetelmillä, jolloin opiskeluprosessissa tuetaan opiskelijan omaa osallistuvuutta ja toimijuutta. Koulutuksessa opiskelijalla on mahdollista hyödyntää aiemmin tai opintojen aikana hankittua osaamista osaksi opintojaan.

Hoitotyön opetusta toteutetaan monipuolisilla tavoilla erilaisissa oppimisympäristöissä. Pedagogisia menetelmiä ovat muun muassa lähiopetus, pienryhmäopetus, monimuoto-opetus, hybridi-opetus, aikataulutettu tai ajankohtaan sitomaton verkko-opetus, itsenäinen opiskelu, simulaatiot, taitopajat ja ohjatut harjoittelut. Opetusta toteutetaan myös moniammatillisissa tiimeissä.

Opiskelijalla on mahdollisuus tutkintoonsa sisältyen syventää osaamistaan osallistumalla englanninkieliseen opetukseen kotimaassa tai kansainvälisessä vaihdossa sekä muissa kansainvälisesti toteutetuissa opinnoissa. Tämän lisäksi opiskelija voi tehdä ohjattuja harjoitteluja kansainvälisessä vaihdossa.

Kätilökoulutuksen pedagogiikka keskittyy vahvasti yhdessä oppimiseen, jossa painottuvat yhteisöllisyys ja osallistavuus. Keskiössä on opiskelijaryhmän yhteisöllisen ja tiedollisen työskentelyn tukeminen. Opetuksessa keskitytään yhdessä pohdittuihin, eettisesti kestäviin ratkaisuihin. Toiminta sekä oppimisympäristöt tukevat moninaisuutta ja saavutettavuutta yhdenvertaisesti.
Kestävällä kehityksellä osana tulevaisuuden korkeakoulutusta tarkoitamme oppimista, joka muuttaa olemassaolon perusteita, ymmärrystämme ja käsityksiämme ihmisen ja luonnon keskinäisestä riippuvuudesta, ihmisyydestä, hyvinvoinnin tekijöistä sekä talouden roolista globaalissa yhteiskunnassa ja yhteisössä.

Kätilökoulutuksessa toimitaan aktiivisesti yhteistyössä työelämän kanssa. Työelämän kanssa käytävä vuoropuhelu mahdollistaa koulutuksen vastaamisen työelämän muuttuviin ja kehittyviin osaamistarpeisiin monialaisesti. Kätilötyön opiskelijalla on tärkeä rooli työelämän kehittämistyössä jo opintojen aikana. Opiskelija pystyy reflektoimaan oppimaansa, kehittymään ammatillisesti ja kehittämään hoitotyötä monipuolisesti jo opintojen aikana.

OPINTOJEN SUORITTAMISESSA NOUDATETAAN SEURAAVIA PERIAATTEITA
Ensimmäisen ja toisen lukukauden opinnoista on suoritettava 30 op ennen kolmannelle lukukaudelle siirtymistä, näiden 30 op tulee sisältää hyväksytty suoritus opintojaksosta lääkehoito ja lääkelaskut.
Ennen toista harjoittelua opiskelijan tulee osallistua Infektioiden ehkäisy, Lääkehoito ja lääkelaskut sekä Hoitotyön perusosaaminen opintojaksoon. Ennen neljättä harjoittelua tulee suorittaa hyväksytysti opintojaksot Infektioiden ehkäisy, Lääkehoito ja lääkelaskut sekä Hoitotyön perusosaaminen. Tämän lisäksi ennen ohjattuja harjoitteluita 4-9 opiskelijan tulee osallistua ohjatussa harjoittelussa toteutettavan hoitotyön alueen opintojaksoon (esim. ennen kirurgian harjoittelua tulee opiskelija osallistua kirurgisen potilaan hoitotyön opinjaksolle).
Kätilökoulutuksen ohjattujen harjoitteluiden 2-9 harjoittelupaikkoja valitessa huomioidaan harjoitteluiden sijoittuminen laaja-alaisesti hoitotyön eri alueille. Harjoitteluja tehdään eri-ikäisten potilaiden parissa perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, vuodeosastolla ja avoterveydenhuollossa (julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa ja kolmannella sektorilla), huolehtien somatiikan ja mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaamisen kehittymisestä.

Ennen opinnäytetyön aloittamista opiskelijan tulee olla osallistunut opintojaksoon tiedonlukutaito sekä suorittanut ohjatut harjoittelut 1-4.
Kätilön ammattiopintojen alkaessa kuudennella lukukaudella opiskelijalla tulee olla suoritettuna sairaanhoitajavaiheen ammattitaitoa edistävät harjoittelut 1-7 sekä sairaanhoitajavaiheen teoreettiset opinnot.

KANSAINVÄLISTYMINEN
Opiskelijalla on mahdollisuus tutkintoonsa sisältyen syventää osaamistaan osallistumalla englanninkieliseen opetukseen kotimaassa tai kansainvälisessä vaihdossa sekä muissa kansainvälisesti toteutetuissa opinnoissa. Tämän lisäksi opiskelija voi tehdä ammattitaitoa edistäviä harjoitteluja kansainvälisessä vaihdossa.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 2028-2029 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 Syksy 2028 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2028 4. / 2028 1. / 2028 2. / 2028
24KL-1001
Sosiaali- ja terveysalan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

15
7K00GH56 Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH57 Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH58 Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
24KL-1002
Sairaanhoitajan ammatin perusteet

(Valitaan kaikki )

19
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1 1 1 0.5 0.5
7K00GH60 Genomitieto hoitotyössä 1 1 1 0.5 0.5
7K00GH61 Hoitotyön perusosaaminen 9 9 9 4.5 4.5
7K00GH62 Lääkehoito ja lääkelaskut 4 4 4 2 2
7K00GH63 Infektioiden ehkäisy 2 2 2 1 1
7K00GH64 Anatomia ja fysiologia 1 2 2 2 1 1
24KL-1003
Kokonaisvaltainen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

19
7K00GH65 Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset 4 4 4 2 2
7K00GH66 Hoitotyön dokumentointi 2 2 2 1 1
7K00GH67 Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö 6 6 6 3 3
7K00GH68 Farmakologia 2 2 2 1 1
7K00GH69 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH70 Anatomia ja fysiologia 2 2 2 2 1 1
24KL-1004
Operatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

19
7K00GH71 Kirurginen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GH72 Perioperatiivinen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GH73 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH74 Anatomia ja fysiologia 3 2 2 2 1 1
7K00GH75 Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen 4 4 4 2 2
7K00GH76 Tiedonlukutaito 2 2 2 1 1
24KL-1005
Perhehoitotyö

(Valitaan kaikki )

22
7K00GH77 Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH79 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7 7 7 3.5 3.5
7K00GH80 Ikääntyneiden hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GH81 Hoitotyön osaamisen kehittyminen 1 1 1 0.5 0.5
7K00GQ25 Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö ja imetysohjaus 5 5 5 2.5 2.5
24KL-1006
Hoitotyö muuttuvissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki )

14
7K00GH82 Tartuntataudit ja rokottaminen 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH83 Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH84 Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen 2 2 2 1 1
7K00GH85 Yrkessvenska i vården, muntlig 2 2 2 1 1
7K00GH86 Yrkessvenska i vården, skriftlig 1 1 1 0.5 0.5
7K00GH87 Professional English for Nursing and Health Care 3 3 3 1.5 1.5
24KL-1007
Kätilötyön perusta

(Valitaan kaikki )

6
7K00GJ47 Johdatus kätilötyöhön 4 4 4 2 2
7K00GJ50 Luonnontiede ja lääketiede kätilötyössä 2 2 2 1 1
24KL-1008
Kätilötyön osaaminen

(Valitaan kaikki )

19
7K00GJ51 Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö 3 3 3 1.5 1.5
7K00GJ52 Kätilötyö syntymän aikana 5 5 5 2.5 2.5
7K00GJ53 Kätilötyö epäsäännöllisessä synnytyksessä 1 1 1 0.5 0.5
7K00GJ54 Kätilötyö riskiraskauden aikana 3 3 3 1.5 1.5
7K00GJ55 Syntymän jälkeinen kätilötyö 2 2 2 1 1
7K00GJ56 Gynekologinen kätilötyö 3 3 3 1.5 1.5
7K00GJ57 Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen, kätilötyö 2 2 2 1 1
24KL-1009
Kätilötyön kehittäminen

(Valitaan kaikki )

7
7K00GJ58 Kätilötyön kehittämistehtävä 5 5 5 2.5 2.5
7K00GJ59 Kätilö asiantuntijana 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
24KL-1010
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki )

110
7K00GH91 Ohjattu harjoittelu 1 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH92 Ohjattu harjoittelu 2 6 6 6 3 3
7K00GH93 Ohjattu harjoittelu 3 6 6 6 3 3
7K00GH94 Ohjattu harjoittelu 4 7 7 7 3.5 3.5
7K00GH95 Ohjattu harjoittelu 5 6 6 6 3 3
7K00GH96 Ohjattu harjoittelu 6 6 6 6 3 3
7K00GJ60 Ohjattu harjoittelu 7, Syntymän jälkeinen kätilötyö I 6 6 6 3 3
7K00GJ75 Ohjattu harjoittelu 8 6 6 6 3 3
7K00GH99 Ohjattu harjoittelu 9 6 6 6 3 3
7K00GJ61 Ohjattu harjoittelu 10, Kätilötyö raskauden aikana 7 3.5 3.5 3.5 3.5 1.8 1.8 1.8 1.8
7K00GJ62 Ohjattu harjoittelu 11, Kätilötyö syntymän aikana I 6 6 6 3 3
7K00GJ63 Ohjattu harjoittelu 12, Syntymän jälkeinen kätilötyö II 7 3.5 3.5 3.5 3.5 1.8 1.8 1.8 1.8
7K00GJ64 Ohjattu harjoittelu 13, Kätilötyö syntymän aikana II 9 9 4.5 4.5 2.3 2.3 2.3 2.3
7K00GJ65 Ohjattu harjoittelu 14, Kätilötyö riskiraskauden aikana I 6 6 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
7K00GJ66 Ohjattu harjoittelu 15, Gynekologinen kätilötyö 6 6 6 3 3
7K00GJ67 Ohjattu harjoittelu 16, Kätilötyö riskiraskauden aikana II 6 3 3 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
7K00GJ68 Ohjattu harjoittelu 17, Kätilötyö syntymän aikana III 6 3 3 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
7K00GJ69 Ohjattu harjoittelu 18, Kätilötyön syventävä osaaminen 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
24KL-1011
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki )

5
7K00GH88 Vapaasti valittavat opinnot 5 5 5 2.5 2.5
24KL-1012
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5 5 5 2.5 2.5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 270 62 58 67 69.5 13.5 31 31 31 27 28 39 38.5 31 13.5 15.5 15.5 15.5 15.5 15.5 15.5 13.5 13.5 14 14 19.6 19.6 19.4 19.4 15.6 15.6 6.8 6.8

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7, Syntymän jälkeinen kätilötyö I
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, Kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, Kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, Syntymän jälkeinen kätilötyö II
Ohjattu harjoittelu 13, Kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, Kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, Gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, Kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, Kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, Kätilötyön syventävä osaaminen
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Perus- ja ammattiopinnot
Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Anatomia ja fysiologia 1
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Tiedonlukutaito
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö ja imetysohjaus
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Professional English for Nursing and Health Care
Johdatus kätilötyöhön
Luonnontiede ja lääketiede kätilötyössä
Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö
Kätilötyö syntymän aikana
Kätilötyö epäsäännöllisessä synnytyksessä
Kätilötyö riskiraskauden aikana
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Gynekologinen kätilötyö
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen, kätilötyö
Kätilötyön kehittämistehtävä
Kätilö asiantuntijana
Vapaasti valittavat opinnot
Vapaasti valittavat opinnot
Luokittelemattomat

Euroopan neuvoston direktiivi

kliininen opetus

sairaanhoito ja:
- yleislääketiede ja lääketieteen erikoisalat
- yleiskirurgia ja kirurgian erikoisalat
- lastenhoito ja lastentaudit
- äitiyshuolto
- mielenterveys ja psykiatria
- vanhusten hoito ja geriatria
- kotisairaanhoito

Ei liitettyjä opintojaksoja

perustieteet

anatomia ja fysiologia, patologia, bakteriologia, virologia ja parasitlogia, biofysiikka, biokemia ja radiologia, ravitsemusoppi, terveydenhoito: sairauksien ehkäisy ja terveyskasvatus, farmakologia

Ei liitettyjä opintojaksoja

sairaanhoito

ammatin luonne ja ammattietiikka, terveyden- ja sairaanhoidon yleisperiaatteet, sairaanhoidon periaatteet ja: yleislääketiede ja lääketieteen erikoisalat, yleiskirurgia ja kirurgian erikoisalat, lastenhoito ja lastentaudit, äitityshuolto, mielenterveys ja psykiatria, vanhusten hotot ja geriatria

Ei liitettyjä opintojaksoja

yhteiskuntatieteet

sosiologia, psykologia, hallinnon periaatteet, opetuksen periaatteet, sosiaali- ja terveyslainsäädäntö, sairaanhoitoon liittyvät oikeudelliset kysymykset

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Anatomia ja fysiologia 1
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Tiedonlukutaito
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö ja imetysohjaus
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Professional English for Nursing and Health Care
Johdatus kätilötyöhön
Luonnontiede ja lääketiede kätilötyössä
Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö
Kätilötyö syntymän aikana
Kätilötyö epäsäännöllisessä synnytyksessä
Kätilötyö riskiraskauden aikana
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Gynekologinen kätilötyö
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen, kätilötyö
Kätilötyön kehittämistehtävä
Kätilö asiantuntijana
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7, Syntymän jälkeinen kätilötyö I
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, Kätilötyö raskauden aikana
Ohjattu harjoittelu 11, Kätilötyö syntymän aikana I
Ohjattu harjoittelu 12, Syntymän jälkeinen kätilötyö II
Ohjattu harjoittelu 13, Kätilötyö syntymän aikana II
Ohjattu harjoittelu 14, Kätilötyö riskiraskauden aikana I
Ohjattu harjoittelu 15, Gynekologinen kätilötyö
Ohjattu harjoittelu 16, Kätilötyö riskiraskauden aikana II
Ohjattu harjoittelu 17, Kätilötyö syntymän aikana III
Ohjattu harjoittelu 18, Kätilötyön syventävä osaaminen
Vapaasti valittavat opinnot
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
24KL-1001
Sosiaali- ja terveysalan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

15
7K00GH56 Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi 5
7K00GH57 Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut 5
7K00GH58 Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen 5
24KL-1002
Sairaanhoitajan ammatin perusteet

(Valitaan kaikki)

19
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1
7K00GH60 Genomitieto hoitotyössä 1
7K00GH61 Hoitotyön perusosaaminen 9
7K00GH62 Lääkehoito ja lääkelaskut 4
7K00GH63 Infektioiden ehkäisy 2
7K00GH64 Anatomia ja fysiologia 1 2
24KL-1003
Kokonaisvaltainen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

19
7K00GH65 Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset 4
7K00GH66 Hoitotyön dokumentointi 2
7K00GH67 Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö 6
7K00GH68 Farmakologia 2
7K00GH69 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1 3
7K00GH70 Anatomia ja fysiologia 2 2
24KL-1004
Operatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

19
7K00GH71 Kirurginen hoitotyö 4
7K00GH72 Perioperatiivinen hoitotyö 4
7K00GH73 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2 3
7K00GH74 Anatomia ja fysiologia 3 2
7K00GH75 Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen 4
7K00GH76 Tiedonlukutaito 2
24KL-1005
Perhehoitotyö

(Valitaan kaikki)

22
7K00GH77 Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö 5
7K00GH79 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7
7K00GH80 Ikääntyneiden hoitotyö 4
7K00GH81 Hoitotyön osaamisen kehittyminen 1
7K00GQ25 Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö ja imetysohjaus 5
24KL-1006
Hoitotyö muuttuvissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki)

14
7K00GH82 Tartuntataudit ja rokottaminen 3
7K00GH83 Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa 3
7K00GH84 Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen 2
7K00GH85 Yrkessvenska i vården, muntlig 2
7K00GH86 Yrkessvenska i vården, skriftlig 1
7K00GH87 Professional English for Nursing and Health Care 3
24KL-1007
Kätilötyön perusta

(Valitaan kaikki)

6
7K00GJ47 Johdatus kätilötyöhön 4
7K00GJ50 Luonnontiede ja lääketiede kätilötyössä 2
24KL-1008
Kätilötyön osaaminen

(Valitaan kaikki)

19
7K00GJ51 Raskautta edeltävä ja raskauden aikainen kätilötyö 3
7K00GJ52 Kätilötyö syntymän aikana 5
7K00GJ53 Kätilötyö epäsäännöllisessä synnytyksessä 1
7K00GJ54 Kätilötyö riskiraskauden aikana 3
7K00GJ55 Syntymän jälkeinen kätilötyö 2
7K00GJ56 Gynekologinen kätilötyö 3
7K00GJ57 Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen, kätilötyö 2
24KL-1009
Kätilötyön kehittäminen

(Valitaan kaikki)

7
7K00GJ58 Kätilötyön kehittämistehtävä 5
7K00GJ59 Kätilö asiantuntijana 2
24KL-1010
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

110
7K00GH91 Ohjattu harjoittelu 1 3
7K00GH92 Ohjattu harjoittelu 2 6
7K00GH93 Ohjattu harjoittelu 3 6
7K00GH94 Ohjattu harjoittelu 4 7
7K00GH95 Ohjattu harjoittelu 5 6
7K00GH96 Ohjattu harjoittelu 6 6
7K00GJ60 Ohjattu harjoittelu 7, Syntymän jälkeinen kätilötyö I 6
7K00GJ75 Ohjattu harjoittelu 8 6
7K00GH99 Ohjattu harjoittelu 9 6
7K00GJ61 Ohjattu harjoittelu 10, Kätilötyö raskauden aikana 7
7K00GJ62 Ohjattu harjoittelu 11, Kätilötyö syntymän aikana I 6
7K00GJ63 Ohjattu harjoittelu 12, Syntymän jälkeinen kätilötyö II 7
7K00GJ64 Ohjattu harjoittelu 13, Kätilötyö syntymän aikana II 9
7K00GJ65 Ohjattu harjoittelu 14, Kätilötyö riskiraskauden aikana I 6
7K00GJ66 Ohjattu harjoittelu 15, Gynekologinen kätilötyö 6
7K00GJ67 Ohjattu harjoittelu 16, Kätilötyö riskiraskauden aikana II 6
7K00GJ68 Ohjattu harjoittelu 17, Kätilötyö syntymän aikana III 6
7K00GJ69 Ohjattu harjoittelu 18, Kätilötyön syventävä osaaminen 5
24KL-1011
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki)

5
7K00GH88 Vapaasti valittavat opinnot 5
24KL-1012
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5