Siirry suoraan sisältöön

Suuhygienistin tutkinto-ohjelma: 25SUUHYG

Tunnus: 24SUUHYG

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Suuhygienisti (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2025

Kuvaus

210 op
3,5 lukuvuotta
Kokoaikainen opiskelu

TUTKINNON TUOTTAMA OSAAMINEN
Suuhygienisti on suun terveydenhoitotyön asiantuntija, jolla on ymmärrys suun terveyden merkityksestä ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin osatekijänä. Suuhygienisti edistää eri ikä- ja väestöryhmien suun terveyttä käyttämällä vaikuttavia voimavaralähtöisiä menetelmiä. Suuhygienistillä on hyvä opetus- ja ohjausosaaminen yksilö-, ryhmä- ja yhteisötasolla, jossa suuhygienistinä toimiva käyttää apuna myös koulutuksen aikana kehittämiään vuorovaikutustaitoja.

Tutkinto-ohjelmasta valmistuvalla suuhygienistillä on hyvät kliiniset kädentaidot, ja hän pystyy työskentelemään itsenäisesti oman vastuualueensa tehtävissä tunnistaen samalla tarpeen oikea-aikaiselle konsultoinnille. Toimintaympäristön turvallisuuden varmistaminen ja alan lainsäädännön täsmällinen tuntemus ovat osa suuhygienistiksi pätevöitymistä. Suuhygienistin toiminta perustuu eettiseen päätöksentekoon ja näyttöön perustuvaan tietoon. Jokapäiväisessä työssä korostuvat asiakaslähtöisyys ja kestävän kehityksen periaatteiden huomioiminen. Suuhygienistiksi valmistuvalla on valmiudet jatkuvaan itsensä kehittämiseen alalla, jossa digitalisaatio ja terveysteknologian kehitys korostavat jatkuvan oppimisen tärkeyttä.

Suuhygienistin tutkinto-ohjelmasta valmistunut osaa toimia osana suun terveydenhoidon tiimiä, verkostoyhteistyössä sekä moniammatillisissa tiimeissä myös muiden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa. Ammattilaisten välinen yhteistyö on olennaista nykypäivän terveydenhuollon monimutkaisissa ja monialaisissa haasteissa.

Suuhygienistin työn ydin osaamista on eri-ikäisten yksilöiden, ryhmien ja väestön terveyden edistäminen, kliininen suun terveydenhoitotyö, turvallisuusosaaminen, vuorovaikutus- ja viestintä osaaminen, johtamis- ja yrittäjyysosaaminen sekä tutkimus- ja kehittämisosaaminen.

TUTKINNON TUOTTAMA PÄTEVYYS
Suuhygienistin ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö. Tutkinto vastaa Suomen kansallisen tutkintojärjestelmän ammattikorkeakoulututkinnolle asettamia kriteereitä sekä tutkintojen ja muun osaamisen eurooppalaista viitekehystä. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira laillistaa suuhygienistin tutkinnon suorittaneet terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä asetetun lain (559/949) mukaisesti.

SIJOITTUMINEN TYÖELÄMÄÄN
Suuhygienistit työllistyvät erityisen hyvin. Suuhygienisti voi työskennellä kliinisessä työssä hyvinvointialueilla terveyskeskuksessa tai sairaalassa sekä yksityisvastaanotoilla alan yrityksissä. Hän voi toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yksityisyrittäjänä. Suuhygienisti voi tehdä hallinnollisia tehtäviä tai toimia esihenkilönä. Suuhygienistinä on mahdollista työllistyä myös alan myynti– ja markkinointi- tai tutkimus– ja kehitystehtäviin.

TUTKINTO-OHJELMAN ARVOPERUSTA
Teemme laadukasta suun terveydenhoitotyötä, jossa yksilön ihmisarvoa, vakaumusta, itsemääräämistä sekä yksityisyyttä kunnioitetaan.
Teemme asiakaslähtöistä työtä, kuunnellen yksilön toiveita ja tarpeita.
Hoidamme ihmistä kokonaisvaltaisesti, huomioiden suunterveyden osana kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia.
Edistämme työllämme yksilön sekä väestön suunterveyttä näyttöön perustuvilla menetelmillä.
Huomioimme kestävän kehityksen osana jokapäiväistä ammatinharjoittamista.
Olemme vastuuntuntoisia ja luotettavia alamme ammattilaisia, jotka omalla toiminnallamme edistämme suun terveydenhoitoalan luotettavuutta.
Meillä on tarvittaessa rohkeutta puuttua epäkohtiin ja haluamme kehittää omaa ammattialaamme.
Taitavina ammattilaisina kykenemme oman toimintamme reflektiiviseen ja kriittiseen arviointiin sekä palautteen vastaanottamiseen.
Osaamme toimia hyvässä yhteistyössä sekä asiakkaan, tämän huoltajien että omaisten kanssa. Kuin myös kollegoiden sekä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, luoden pohjaa hyvälle tiimityölle.

OPETUKSEN TOTEUTTAMINEN
Opetuksessa hyödynnetään oppimista aktivoivia ja monimuotoisia opetusmenetelmiä ja toiminta
toteutetaan nykyaikaisissa oppimisympäristöissä.

Opetusmateriaalina käytetään suomenkielisen materiaalin lisäksi myös pelkästään englanninkielistä materiaalia.

Ohjattua harjoittelua on 75 opintopistettä, ohjattuja harjoitteluita on ensimmäisestä lukukaudesta alkaen. Ohjattuja harjoitteluita toteutetaan TAMK tiloissa sekä työelämän toimintaympäristöissä.

Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa osa opinnoista tai harjoittelusta ulkomailla vaihto-opiskelussa. Vaihto-opiskeluun lähtö ajoittuu aikaisintaan toiselle lukuvuodelle.

Opintojen päätteeksi tehdään opinnäytetyö, jolla opiskelija näyttää ammatillista osaamistaan

TUTKINNON TUOTTAMA OSAAMINEN ERI OPINTOVUOSINA

1.vuoden teema: Matkalla suun terveydenhoitotyön ammattilaiseksi.
Ensimmäisen opintovuotensa jälkeen opiskelijalla on ammattikorkeakouluopinnoissa vaadittavat opiskelutaidot ja hän osaa käyttää digitaalisia työkaluja ja oppimisympäristöjä apuna opinnoissaan. Opiskelija on perehtynyt koulutusohjelmaan ja suuhygienistin ammatilliseen osaamisen suun terveydenhuollon palvelujärjestelmässä. Opiskelija osaa käyttää perusopinnoissa hankkimaansa matemaattisluonnon-tieteellistä tietoa ammattiopinnoissaan. Opiskelija osaa toimia suun terveydenhuollon muuttuvissa toimintaympäristöissä ja on omaksunut turvallisuutta edistävän työasenteen osaksi kehittyvää ammatillista rooliaan. Opiskelija osaa toimia ensiaputilanteissa ja osallistua turvallisesti lääkehoitoon ohjatuissa harjoitteluissa. Opiskelijalla on perustiedot ja taidot yleisimpien suusairauksien kehittymisestä, oireista ja hoidosta. Opiskelija pystyy osallistumaan suusairauksien hoitamiseen osana suun terveydenhuollon tiimiä. Opiskelija osaa itsenäisesti hyödyntää näyttöön perustuvia osallistavia opetus- ja ohjausmenetelmiä yksilöiden suun terveyden edistämisessä sekä antaa yksilöllisiä suunhoito-ohjeita. Opiskelija osaa ohjata asiakasta vastaanotolla ja suun terveydenhuollon palveluihin hakeutumisessa. Opiskelija osaa toimiia opinnoissaan ja harjoitteluissa opiskeluryhmäläisiä, ammattilaisia ja asiakkaita kohtaan kunnioittavasti ja arvostavasti.

2.vuoden teema: Suuhygienistinä asiakastyössä ja osana työyhteisöjä.
Toisen opiskeluvuoden aikana opiskelija syventää osaamistaan yleisimpien suusairauksien hoitamisessa. Opiskelija perehtyy perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyöhön. Lisäksi hän perehtyy aikuisten suun terveydenhoitotyöhön. Opiskelija saa valmiuksia ravitsemusneuvonnan antamiseen sekä valmiuksia käyttää näyttöön perustuvia tukikeinoja nikotiinituotteiden lopetuksen tukemisessa. Opiskelija laajentaa turvallisuusosaamistaan säteilysuojelussa. Opiskelija saa valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn eri-ikäisten yksilöiden suun terveydenhoitotyössä ohjatuilla harjoittelujaksoilla ja oppii käyttämään kivunlievitysmenetelmiä apuna suun terveydenhoitotyössä. Lisäksi opiskelija perehtyy oman alansa ajankohtaiseen kehittämiseen. Toisen opiskeluvuoden loputtua opiskelija osaa käyttää ruotisia ja englantia suun terveydenhuollon ohjustilanteissa. Opiskelija tuntee sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmää, osaa arvioida potilaan hoidon tarvetta, laatia ja toteuttaa hoitosuunnitelmaa sekä toimia osana moniammatillisia tiimejä.

3. ja 4.vuoden teema: Suun terveydenhoitotyön kehittäjänä, vaikuttajana, yhteistyön tekijänä ja elinikäisenä oppijana.
Kolmantena opiskeluvuotena opiskelija perehtyy ikääntyneen ja erityistarpeisten yksilöiden suun terveydenhoitotyöhön. Suun terveyden edistämisessä opiskelija syventää osaamistaan väestön suun terveyden edistämisessä ja oppii ymmärtämään suun terveyden edistämisen osana kestävää kehitystä yhteiskunnassa. Lisäksi opiskelija perehtyy hammaslääketieteen erikoisaloihin, lähijohtamiseen ja yrittäjyyteen sekä tutkimus- ja kehittämismenetelmiin. Ohjatuissa harjoitteluissa opiskelija harjaantuu toimimaan itsenäisesti eri-ikäisten suun terveydenhoitotyössä ja terveyden edistämisessä. Kolmannen vuoden aikana opiskelija toteuttaa opinnäytetyön ohjatusti. Kolmannen vuoden jälkeen opiskelijalla on hyvät valmiudet toimia itsenäisesti suuhygienistin tehtävissä.

Neljäntenä vuotena, viimeisellä lukukaudella, opiskelija syventää suun terveydenhoitotyön osaamistaan. Ohjatussa harjoittelussa opiskelija syventää omaa ammatillista osaamistaan itse valitsemassaan harjoittelussa. Valmistuttuaan opiskelija toimii suun terveydenhoidon asiantuntijana. Hän pystyy työskentelemään itsenäisesti oman vastuualueensa tehtävissä tunnistaen samalla tarpeen oikea-aikaiselle konsultoinnille. Opiskelija osaa huolehtia toimintaympäristönsä turvallisuudesta ja tuntee alan lainsäädäntöä. Hänen toimintansa pohjautuu eettiseen päätöksen tekoon ja näyttöön perustuvaan tietoon. Hän huomioi asiakaslähtöisyyden ja kestävän kehityksen osana jokapäiväistä työtään. Valmistuneella opiskelijalla on on valmiudet jatkuvaan itsensä kehittämiseen alalla, jossa digitalisaatio ja terveysteknologia luovat tarpeen jatkuvalle oppimiselle.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN JA TYÖELÄMÄYHTEISTYÖ
Työelämäfoorumi toimii opetussuunnitelmaa ohjaavana tahona, jolta saadaan ohjausta tulevaisuuden osaamisen painopisteistä. Suuhygienistin tutkinto-ohjelma tekee tiivistä työelämäyhteistyötä, joka tarjoaa arvokasta tietoa työelämän kehittymisestä opetussuunnitelman pohjaksi.

Opetussuunnitelmassa on huomioitu suuhygienistin ammatillisen osaamisen kansalliset ja
kansainväliset määritelmät, ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston kompetenssiluokitukset,
Tampereen korkeakouluyhteisön yhteiset kompetenssit ja tutkintojen kansallinen viitekehys (NQF).
Opetussuunnitelmassa on huomioitu kansalliset ja kansainväliset terveyspoliittiset ohjelmat,
tulevaisuuden osaaminen sekä TAMKin strategia. Opetussuunnitelmassa on huomioitu
terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) ja asetuksen (564/1994) säädösten
toteutuminen, Säteilylaki (859/2018) ja Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä (1088/2010).

Lisätiedot

HAKUKELPOISUUS
Katso TAMK:in hakusivut ja hakukelpoisuus AMK-tutkinnossa
Opiskelijan on esitettävä rikostaustaote opintojen alussa

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2025-2026 2026-2027 2027-2028 2028-2029 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 Syksy 2028 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2028 4. / 2028 1. / 2028 2. / 2028
24SUUHYG-1001
Sosiaali- ja terveysalan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

15
7K00GH56 Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH57 Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH58 Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
24SUUHYG-1003
Suuhygienistin ammatin perusopinnot

(Valitaan kaikki )

35
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1 1 1 0.5 0.5
7G00GM77 Orientaatio opiskeluun ja suuhygienistin ammattiin 3 3 3 1.5 1.5
7G00GM90 Professional English for Dental Hygienist 3 3 3 1.5 1.5
7G00HC82 Yrkessvenska för munhälsovården, Skriftlig 2 2 2 1 1
7G00HC83 Yrkessvenska för munhälsovården, Muntlig 1 1 1 0.5 0.5
7G00GM78 Anatomia ja fysiologia 5 5 5 2.5 2.5
7G00GN62 Mikrobiologian perusteet suuhygienistin työssä 2 2 2 1 1
7G00GN58 Hammaslääketieteen perusteet suuhygienistin työssä 5 5 5 2.5 2.5
7G00GN59 Infektioiden torjunta ja turvallisuus suun terveydenhoidossa 3 3 3 1.5 1.5
7G00GN85 Turvallinen lääkehoito suuhygienistin ammatissa 4 4 4 2 2
7G00GN74 Säteilyturvallisuus suun terveydenhuollossa 5 5 5 2.5 2.5
7G00GM79 Ensiapu suun terveydenhuollossa 1 1 1 0.5 0.5
24SUUHYG-1004
Suuhygienistin ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

30
7G00GN60 Suun terveydenhoitotyön perusteet 5 5 5 2.5 2.5
7G00GN61 Hammaslääketiedettä suuhygienisteille 1 6 6 6 3 3
7G00GN81 Hammaslääketiedettä suuhygienisteille 2 5 5 5 2.5 2.5
7G00GN78 Hammaslääketieteen erikoisalat 5 5 5 2.5 2.5
7G00GN75 Kivunlievitys ja lääkehoito suuhygienistin työssä 5 5 5 2.5 2.5
7G00GO50 Oikomishoito ja purentafysiologia 4 4 4 2 2
24SUUHYG-1005
Asiakaslähtöinen suun terveydenhoitotyö eri-ikäkausina

(Valitaan kaikki )

15
7G00GN71 Perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö 6 6 6 3 3
7G00GN72 Aikuisten suun terveydenhoitotyö 4 4 4 2 2
7G00GN79 Ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
24SUUHYG-1006
Terveyden edistämisen opinnot

(Valitaan kaikki )

10
7G00GN82 Suun terveyden edistämisen perusteet 3 3 3 1.5 1.5
7G00GN83 Ravitsemus ja suun terveys 2 2 2 1 1
7G00GN84 Väestön suun terveyden edistäminen 5 5 5 2.5 2.5
24SUUHYG-1017
Tutkimus, kehittämis- ja johtamisopinnot

(Valitaan kaikki )

10
7G00GN77 Tiedonlukutaito suuhygienistin työssä 2 2 2 1 1
7G00GO45 Projektit suun terveysalalla 3 3 3 1.5 1.5
7G00GO46 Johtaminen ja yrittäjyys suun terveysalalla 5 5 5 2.5 2.5
24SUUHYG-1018
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
24SUUHYG-1009
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki )

75
7G00GP10 Ohjattu harjoittelu 1, prekliininen harjoittelu 2 2 2 1 1
7G00GP11 Ohjattu harjoittelu 2, orientoiva harjoittelu 2 2 2 1 1
7G00GP12 Ohjattu harjoittelu 3, parodontologia, kariologia ja protettiikka 10 10 10 5 5
7G00GP13 Ohjattu harjouttelu 4, kariologinen suun terveydenhoitotyö ja terveyden edistäminen 6 6 6 3 3
7G00GP14 Ohjattu harjoittelu 5, syventävä parodontologinen ja kariologinen suun terveydenhoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
7G00GP15 Ohjattu harjoittelu 6, perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
7G00GP16 Ohjattu harjoittelu 7, suun terveydenhoitotyö 1 10 10 10 5 5
7G00GP17 Ohjattu harjoittelu 8, suun terveydenhoitotyö 2 3 3 3 1.5 1.5
7G00GP18 Ohjattu harjoittelu 9, ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö 6 6 6 3 3
7G00GP19 Ohjattu harjoittelu 10, hammaslääketieteen erikoisalat 5 5 5 2.5 2.5
7G00GP20 Ohjattu harjoittelu 11, suun terveydenhoitotyö 3 10 10 10 5 5
7G00GP21 Ohjattu harjoittelu 12, oikomishoito ja purentafysiologia 5 5 5 2.5 2.5
7G00GP22 Ohjattu harjoittelu 13, syventävä osaaminen 6 6 6 3 3
24SUUHYG-1019
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5 5 5 2.5 2.5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 210 63 63 59 20 29 34 33 30 26 33 20 14.5 14.5 17 17 16.5 16.5 15 15 13 13 16.5 16.5 10 10

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 1, prekliininen harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 2, orientoiva harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 3, parodontologia, kariologia ja protettiikka
Ohjattu harjouttelu 4, kariologinen suun terveydenhoitotyö ja terveyden edistäminen
Ohjattu harjoittelu 5, syventävä parodontologinen ja kariologinen suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 6, perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, suun terveydenhoitotyö 1
Ohjattu harjoittelu 8, suun terveydenhoitotyö 2
Ohjattu harjoittelu 9, ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 10, hammaslääketieteen erikoisalat
Ohjattu harjoittelu 11, suun terveydenhoitotyö 3
Ohjattu harjoittelu 12, oikomishoito ja purentafysiologia
Ohjattu harjoittelu 13, syventävä osaaminen
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Perus- ja ammattiopinnot
Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Orientaatio opiskeluun ja suuhygienistin ammattiin
Professional English for Dental Hygienist
Anatomia ja fysiologia
Mikrobiologian perusteet suuhygienistin työssä
Hammaslääketieteen perusteet suuhygienistin työssä
Infektioiden torjunta ja turvallisuus suun terveydenhoidossa
Turvallinen lääkehoito suuhygienistin ammatissa
Säteilyturvallisuus suun terveydenhuollossa
Ensiapu suun terveydenhuollossa
Suun terveydenhoitotyön perusteet
Hammaslääketiedettä suuhygienisteille 1
Hammaslääketiedettä suuhygienisteille 2
Hammaslääketieteen erikoisalat
Kivunlievitys ja lääkehoito suuhygienistin työssä
Oikomishoito ja purentafysiologia
Perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö
Aikuisten suun terveydenhoitotyö
Ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö
Suun terveyden edistämisen perusteet
Ravitsemus ja suun terveys
Väestön suun terveyden edistäminen
Tiedonlukutaito suuhygienistin työssä
Projektit suun terveysalalla
Johtaminen ja yrittäjyys suun terveysalalla
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Yrkessvenska för munhälsovården, Skriftlig
Yrkessvenska för munhälsovården, Muntlig

Kestävyys ja vastuullisuus -jäsentely

Kestävä tulevaisuus on yksi TAMKin pedagogisista periaatteista. Kestävän tulevaisuuden tärkeitä osatekijöitä ovat ekologinen, sosiaalinen, kulttuurinen ja taloudellinen kestävyys sekä tulevaisuusorientaatio. Kaikkia näkökulmia voidaan tarkastella yksilön, toimialan, yhteiskunnan tai globaalin näkökulman mittakaavoissa.

Ekologinen kestävyys

Ekologinen kestävyys voi liittyä luonnon monimuotoisuuteen ja ekosysteemien toimivuuteen, luonnonvarojen kestävään ja oikeudenmukaiseen käyttöön (mm. kiertotalous) ja ihmisen toiminnan sopeuttamiseen luonnon sietokykyyn (esim. ilmastonmuutos).

Infektioiden torjunta ja turvallisuus suun terveydenhoidossa
Ravitsemus ja suun terveys
Ohjattu harjoittelu 1, prekliininen harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 3, parodontologia, kariologia ja protettiikka
Ohjattu harjoittelu 5, syventävä parodontologinen ja kariologinen suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, suun terveydenhoitotyö 1
Ohjattu harjoittelu 11, suun terveydenhoitotyö 3
Ohjattu harjoittelu 12, oikomishoito ja purentafysiologia
Kulttuurinen kestävyys

Kulttuurinen kestävyys voi liittyä kulttuurin tuntemukseen, moniarvoisuuteen, suvaitsevaisuuteen, kulttuurien monimuotoisuuden arvostamiseen sekä kulttuurien keskinäisen vuorovaikutuksen edistämiseen.

Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö
Ravitsemus ja suun terveys
Ohjattu harjoittelu 6, perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, suun terveydenhoitotyö 1
Ohjattu harjoittelu 9, ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 11, suun terveydenhoitotyö 3
Sosiaalinen kestävyys

Sosiaalinen kestävyys voi liittyä hyvinvoinnin tasapuoliseen jakautumiseen, perusoikeuksien toteutumiseen, osallistumiseen yhteiskunnalliseen toimintaan ja päätöksentekoon sekä elämänhallintaan, vastuunottoon ja kestävien elämäntapojen tavoitteluun.

Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Orientaatio opiskeluun ja suuhygienistin ammattiin
Suun terveydenhoitotyön perusteet
Perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö
Aikuisten suun terveydenhoitotyö
Ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö
Suun terveyden edistämisen perusteet
Ravitsemus ja suun terveys
Väestön suun terveyden edistäminen
Johtaminen ja yrittäjyys suun terveysalalla
Ohjattu harjoittelu 2, orientoiva harjoittelu
Ohjattu harjouttelu 4, kariologinen suun terveydenhoitotyö ja terveyden edistäminen
Ohjattu harjoittelu 5, syventävä parodontologinen ja kariologinen suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 6, perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, suun terveydenhoitotyö 1
Ohjattu harjoittelu 9, ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 11, suun terveydenhoitotyö 3
Taloudellinen kestävyys

Taloudellinen kestävyys voi ilmetä ympäristön ja talouden näkökulmien yhdistämisenä vaihtoehtojen punninnassa, vastuullisen kuluttamisen tai vastuullisen liiketoiminnan käsittelynä tai velkaantumisen (taloudellinen, luonnonvaroihin liittyvä) eri muotojen käsittelynä.

Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Infektioiden torjunta ja turvallisuus suun terveydenhoidossa
Johtaminen ja yrittäjyys suun terveysalalla
Ohjattu harjoittelu 1, prekliininen harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 2, orientoiva harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 3, parodontologia, kariologia ja protettiikka
Ohjattu harjouttelu 4, kariologinen suun terveydenhoitotyö ja terveyden edistäminen
Ohjattu harjoittelu 5, syventävä parodontologinen ja kariologinen suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 6, perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 7, suun terveydenhoitotyö 1
Ohjattu harjoittelu 9, ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö
Ohjattu harjoittelu 10, hammaslääketieteen erikoisalat
Ohjattu harjoittelu 11, suun terveydenhoitotyö 3
Ohjattu harjoittelu 12, oikomishoito ja purentafysiologia
Tulevaisuusorientaatio

Tulevaisuusorientaatio voi ilmetä esimerkiksi megatrendien tai omaan alaan liittyvien muutosvoimien ja alan tulevaisuusskenaarioiden tarkastelemisena tai rakentamisena tai opiskelijan työuraan liittyvänä valmentamisena.

Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Orientaatio opiskeluun ja suuhygienistin ammattiin
Hammaslääketieteen erikoisalat
Tiedonlukutaito suuhygienistin työssä
Projektit suun terveysalalla
Johtaminen ja yrittäjyys suun terveysalalla
Ohjattu harjoittelu 7, suun terveydenhoitotyö 1
Ohjattu harjoittelu 8, suun terveydenhoitotyö 2
Ohjattu harjoittelu 10, hammaslääketieteen erikoisalat
Ohjattu harjoittelu 11, suun terveydenhoitotyö 3
Ohjattu harjoittelu 13, syventävä osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Luokittelemattomat
Opintojen ohjaus
Professional English for Dental Hygienist
Yrkessvenska för munhälsovården, Skriftlig
Yrkessvenska för munhälsovården, Muntlig
Anatomia ja fysiologia
Mikrobiologian perusteet suuhygienistin työssä
Hammaslääketieteen perusteet suuhygienistin työssä
Turvallinen lääkehoito suuhygienistin ammatissa
Säteilyturvallisuus suun terveydenhuollossa
Ensiapu suun terveydenhuollossa
Hammaslääketiedettä suuhygienisteille 1
Hammaslääketiedettä suuhygienisteille 2
Kivunlievitys ja lääkehoito suuhygienistin työssä
Oikomishoito ja purentafysiologia

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
24SUUHYG-1001
Sosiaali- ja terveysalan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

15
7K00GH56 Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi 5
7K00GH57 Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut 5
7K00GH58 Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen 5
24SUUHYG-1003
Suuhygienistin ammatin perusopinnot

(Valitaan kaikki)

35
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1
7G00GM77 Orientaatio opiskeluun ja suuhygienistin ammattiin 3
7G00GM90 Professional English for Dental Hygienist 3
7G00HC82 Yrkessvenska för munhälsovården, Skriftlig 2
7G00HC83 Yrkessvenska för munhälsovården, Muntlig 1
7G00GM78 Anatomia ja fysiologia 5
7G00GN62 Mikrobiologian perusteet suuhygienistin työssä 2
7G00GN58 Hammaslääketieteen perusteet suuhygienistin työssä 5
7G00GN59 Infektioiden torjunta ja turvallisuus suun terveydenhoidossa 3
7G00GN85 Turvallinen lääkehoito suuhygienistin ammatissa 4
7G00GN74 Säteilyturvallisuus suun terveydenhuollossa 5
7G00GM79 Ensiapu suun terveydenhuollossa 1
24SUUHYG-1004
Suuhygienistin ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

30
7G00GN60 Suun terveydenhoitotyön perusteet 5
7G00GN61 Hammaslääketiedettä suuhygienisteille 1 6
7G00GN81 Hammaslääketiedettä suuhygienisteille 2 5
7G00GN78 Hammaslääketieteen erikoisalat 5
7G00GN75 Kivunlievitys ja lääkehoito suuhygienistin työssä 5
7G00GO50 Oikomishoito ja purentafysiologia 4
24SUUHYG-1005
Asiakaslähtöinen suun terveydenhoitotyö eri-ikäkausina

(Valitaan kaikki)

15
7G00GN71 Perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö 6
7G00GN72 Aikuisten suun terveydenhoitotyö 4
7G00GN79 Ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö 5
24SUUHYG-1006
Terveyden edistämisen opinnot

(Valitaan kaikki)

10
7G00GN82 Suun terveyden edistämisen perusteet 3
7G00GN83 Ravitsemus ja suun terveys 2
7G00GN84 Väestön suun terveyden edistäminen 5
24SUUHYG-1017
Tutkimus, kehittämis- ja johtamisopinnot

(Valitaan kaikki)

10
7G00GN77 Tiedonlukutaito suuhygienistin työssä 2
7G00GO45 Projektit suun terveysalalla 3
7G00GO46 Johtaminen ja yrittäjyys suun terveysalalla 5
24SUUHYG-1018
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
24SUUHYG-1009
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

75
7G00GP10 Ohjattu harjoittelu 1, prekliininen harjoittelu 2
7G00GP11 Ohjattu harjoittelu 2, orientoiva harjoittelu 2
7G00GP12 Ohjattu harjoittelu 3, parodontologia, kariologia ja protettiikka 10
7G00GP13 Ohjattu harjouttelu 4, kariologinen suun terveydenhoitotyö ja terveyden edistäminen 6
7G00GP14 Ohjattu harjoittelu 5, syventävä parodontologinen ja kariologinen suun terveydenhoitotyö 5
7G00GP15 Ohjattu harjoittelu 6, perheiden, lasten ja nuorten suun terveydenhoitotyö 5
7G00GP16 Ohjattu harjoittelu 7, suun terveydenhoitotyö 1 10
7G00GP17 Ohjattu harjoittelu 8, suun terveydenhoitotyö 2 3
7G00GP18 Ohjattu harjoittelu 9, ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveydenhoitotyö 6
7G00GP19 Ohjattu harjoittelu 10, hammaslääketieteen erikoisalat 5
7G00GP20 Ohjattu harjoittelu 11, suun terveydenhoitotyö 3 10
7G00GP21 Ohjattu harjoittelu 12, oikomishoito ja purentafysiologia 5
7G00GP22 Ohjattu harjoittelu 13, syventävä osaaminen 6
24SUUHYG-1019
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5