Johtaminen ja yrittäjyys suun terveysalallaLaajuus (5 op)
Tunnus: 7G00GO46
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• selittää suun terveydenhuollon lähijohtamiseen kuuluvat osa-alueet
• tietää talouden suunnittelun, seurannan ja arvioinnin organisaatioissa ja yrityksissä
• selittää vuorovaikutteista tiiminjohtamista
• kuvailla työhyvinvointiin liittyvän keskeisen lainsäädännön
• selittää työhyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen vaikuttavia tekijöitä, pohtii miten itse voi omalla toiminnalla edistää työhyvinvointia yhteisössä
• selittää miten suuhygienisti voi työllistää itsensä yrittäjänä
• tietää yrittäjyydestä sosiaali- ja terveysalalla
• markkinoida omaa osaamistaan
Sisältö
Lähijohtamisen keskeiset osa-alueet suun terveydenhuollossa
Organisaatioiden ja yritysten talouden suunnittelu, seuranta ja arviointi.
Tiimien johtaminen
Työhyvinvointi
Suuhygienistille mahdolliset yrittäjyyden muodot
Yrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla
Oman osaamisen markkinointi
Esitietovaatimukset
Opiskelija on osallistunut opetussuunnitelman mukaisesti ensimmäisen lukuvuoden opetukseen.
Opiskelija on suorittanut opintojaksot:
Oritentaatio opiskeluun ja suuhygienistin ammattiin
Infektioiden torjunta ja turvallisuus
Suun terveydenhoitotyön perusteet
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa:
• luettelee joitakin lähijohtamiseen kuuluvia osa-alueita
• tietää tärkeimpiä asioita talouden suunnittelun, seurannan ja arvioinnin organisaatioissa ja yrityksissä
• määrittellä joitakin asioita vuorovaikutteisesta tiiminjohtamisesta
• kuvailla joitakin kohtia työhyvinvointiin liittyvästä keskeisestä lainsäädännöstä
• luetella joitakin työhyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen vaikuttavia tekijöitä, pohtii miten itse voi omalla toiminnalla edistää työhyvinvointia yhteisössä
• kuvailee joitakin tapoja miten suuhygienisti voi työllistää itsensä yrittäjänä
• tietää pääkohdat yrittäjyydestä sosiaali- ja terveysalalla
• markkinoida omaa osaamistaan
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa:
• selittää suun terveydenhuollon lähijohtamiseen kuuluvat osa-alueet
• tietää talouden suunnittelun, seurannan ja arvioinnin organisaatioissa ja yrityksissä
• selittää vuorovaikutteista tiiminjohtamista
• kuvailla työhyvinvointiin liittyvän keskeisen lainsäädännön
• selittää työhyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen vaikuttavia tekijöitä, pohtii miten itse voi omalla toiminnalla edistää työhyvinvointia yhteisössä
• selittää miten suuhygienisti voi työllistää itsensä yrittäjänä
• tietää yrittäjyydestä sosiaali- ja terveysalalla
• markkinoida omaa osaamistaan
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa:
• selittää laajasti suun terveydenhuollon lähijohtamiseen kuuluvat osa-alueet
• selittää laajasti talouden suunnittelun, seurannan ja arvioinnin organisaatioissa ja yrityksissä
• selittää monipuolisesti perustellen vuorovaikutteista tiiminjohtamista
• kuvailla tarkasti työhyvinvointiin liittyvän keskeisen lainsäädännön
• selittää monipuolisesti perustellen työhyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen vaikuttavia tekijöitä, pohtii miten itse voi omalla toiminnalla edistää työhyvinvointia yhteisössä
• selittää monipuolisesti miten suuhygienisti voi työllistää itsensä yrittäjänä
• tietää laajasti yrittäjyydestä sosiaali- ja terveysalalla
• markkinoida monipuolisesti omaa osaamistaan