Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus ja suun terveysLaajuus (2 op)

Tunnus: 7G00GN83

Laajuus

2 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla perehdytään ravitsemukseen, ravitsemussuosituksiin sekä päihde- ja nikotiiniriippuvuuksiin. Opintojen suorittaminen antaa osaamista ravitsemusneuvontaan. Lisäksi opintojen suorittaminen antaa osaamista riippuvaisen asiakkaan kohtaamiseen ja nikotiinituotteiden käytön lopetuksen tukemiseen.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• selittää ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen.
• soveltaa ravitsemustieteellistä tietoa eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa.
• huomioi ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllisen tilanteen ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.

Sisältö

Energian kulutus ja yksilölliset erot
Ravintoaineet
Ravitsemuksen vaikutus suun terveyteen
Ravitsemussuositukset ja erityisruokavaliot
Kestävä ravitsemus
Ravintopäiväkirja ja sen analysointi

Esitietovaatimukset

Opiskelija on osallistunut opetukseen opintojaksoilla:
Anatomia ja fysiologia
Hammaslääketieteen perusteet suuhygienistin työssä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa määritellä tärkeimpien ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen. Opiskelija osaa käyttää auttavasti ravitsemustieteellistä tietoa eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa. Opiskelija tietää ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllisen tilanteen arvioimisen tärkeyden ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa selittää ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen. Opiskelija soveltaa ravitsemustieteellistä tietoa eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa. Opiskelija huomioi ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllisen tilanteen ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää laajasti perustellen ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen. Opiskelija soveltaa ravitsemustieteellistä tietoa etsien yksilöllisesti sopivia vaihtoehtoja eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa. Opiskelija analysoi ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllistä tilannetta ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.