Ravitsemus ja suun terveys (2 op)
Toteutuksen tunnus: 7G00GN83-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 09.06.2025 - 31.07.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 01.08.2025 - 31.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Laajuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Suuhygienisti
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 21
- Koulutus
- Suuhygienistin tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Anu Bjurström
- Hoitotyö Luennoitsija
- Vastuuhenkilö
- Anu Bjurström
- Ryhmät
-
24SHGSuuhygienistin tutkinto-ohjelma, 24SHG
- Luokittelu
- CONTACT
- Opintojakso
- 7G00GN83
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opintojaksolla perehdytään ravitsemukseen, ravitsemussuosituksiin sekä päihde- ja nikotiiniriippuvuuksiin. Opintojen suorittaminen antaa osaamista ravitsemusneuvontaan. Lisäksi opintojen suorittaminen antaa osaamista riippuvaisen asiakkaan kohtaamiseen ja nikotiinituotteiden käytön lopetuksen tukemiseen.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• selittää ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen.
• soveltaa ravitsemustieteellistä tietoa eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa.
• huomioi ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllisen tilanteen ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.
Sisältö (Opintojakso)
Energian kulutus ja yksilölliset erot
Ravintoaineet
Ravitsemuksen vaikutus suun terveyteen
Ravitsemussuositukset ja erityisruokavaliot
Kestävä ravitsemus
Ravintopäiväkirja ja sen analysointi
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
Opiskelija on osallistunut opetukseen opintojaksoilla:
Anatomia ja fysiologia
Hammaslääketieteen perusteet suuhygienistin työssä
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Opiskelija osaa määritellä tärkeimpien ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen. Opiskelija osaa käyttää auttavasti ravitsemustieteellistä tietoa eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa. Opiskelija tietää ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllisen tilanteen arvioimisen tärkeyden ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Opiskelija osaa selittää ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen. Opiskelija soveltaa ravitsemustieteellistä tietoa eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa. Opiskelija huomioi ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllisen tilanteen ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Opiskelija osaa selittää laajasti perustellen ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen. Opiskelija soveltaa ravitsemustieteellistä tietoa etsien yksilöllisesti sopivia vaihtoehtoja eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa. Opiskelija analysoi ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllistä tilannetta ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.
Aika ja paikka
Syyslukukausi 2025.
Lisätiedot lukujärjestyksessä.
Ensimmäinen opetuskerta 26.8. klo 08.30 etäopetuksena.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei tenttiä.
Arviointimenetelmä täsmentyy ennen opetuksen alkua.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson arviointi perustuu kirjalliseen tehtävään.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Opetus toteutuu lähi- ja etäopetuksena.
Opetus sisältää itsenäistä- ja ryhmätyöskentelyä.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali löytyy Moodlesta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 opintopistettä on 54h opiskelijan työtä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaista toteutustapaa.
Lisätietoja opiskelijoille
Opetuksessa läsnäolopakko.
Yksi poissaolo sallitaan oman tai lapsen sairauden vuoksi.
Poissaolojen korvaaminen tapahtuu seuraavalla mahdollisella toteutuksella.