Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus ja suun terveys (2 op)

Toteutuksen tunnus: 7G00GN83-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
09.06.2025 - 31.07.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
01.08.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Laajuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Suuhygienisti
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 21
Koulutus
Suuhygienistin tutkinto-ohjelma
Opettajat
Anu Bjurström
Hoitotyö Luennoitsija
Vastuuhenkilö
Anu Bjurström
Ryhmät
24SHG
Suuhygienistin tutkinto-ohjelma, 24SHG
Luokittelu
CONTACT
Opintojakso
7G00GN83

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opintojaksolla perehdytään ravitsemukseen, ravitsemussuosituksiin sekä päihde- ja nikotiiniriippuvuuksiin. Opintojen suorittaminen antaa osaamista ravitsemusneuvontaan. Lisäksi opintojen suorittaminen antaa osaamista riippuvaisen asiakkaan kohtaamiseen ja nikotiinituotteiden käytön lopetuksen tukemiseen.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• selittää ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen.
• soveltaa ravitsemustieteellistä tietoa eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa.
• huomioi ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllisen tilanteen ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.

Sisältö (Opintojakso)

Energian kulutus ja yksilölliset erot
Ravintoaineet
Ravitsemuksen vaikutus suun terveyteen
Ravitsemussuositukset ja erityisruokavaliot
Kestävä ravitsemus
Ravintopäiväkirja ja sen analysointi

Esitietovaatimukset (Opintojakso)

Opiskelija on osallistunut opetukseen opintojaksoilla:
Anatomia ja fysiologia
Hammaslääketieteen perusteet suuhygienistin työssä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Opiskelija osaa määritellä tärkeimpien ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen. Opiskelija osaa käyttää auttavasti ravitsemustieteellistä tietoa eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa. Opiskelija tietää ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllisen tilanteen arvioimisen tärkeyden ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Opiskelija osaa selittää ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen. Opiskelija soveltaa ravitsemustieteellistä tietoa eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa. Opiskelija huomioi ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllisen tilanteen ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Opiskelija osaa selittää laajasti perustellen ravintoaineiden vaikutusta suun terveyteen. Opiskelija soveltaa ravitsemustieteellistä tietoa etsien yksilöllisesti sopivia vaihtoehtoja eri-ikäisten asiakkaiden ohjauksessa. Opiskelija analysoi ravitsemusneuvonnassa asiakkaan yksilöllistä tilannetta ja käyttää kansallisia ravitsemussuosituksia.

Aika ja paikka

Syyslukukausi 2025.
Lisätiedot lukujärjestyksessä.
Ensimmäinen opetuskerta 26.8. klo 08.30 etäopetuksena.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä.
Arviointimenetelmä täsmentyy ennen opetuksen alkua.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arviointi perustuu kirjalliseen tehtävään.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opetus toteutuu lähi- ja etäopetuksena.
Opetus sisältää itsenäistä- ja ryhmätyöskentelyä.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali löytyy Moodlesta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

2 opintopistettä on 54h opiskelijan työtä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaista toteutustapaa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opetuksessa läsnäolopakko.
Yksi poissaolo sallitaan oman tai lapsen sairauden vuoksi.
Poissaolojen korvaaminen tapahtuu seuraavalla mahdollisella toteutuksella.

Siirry alkuun