Funkar det? - Bättre funktionsförmåga, skriftlig (2 op)
Toteutuksen tunnus: C-10126-KR00DH49-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 19.11.2025 - 04.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 19.01.2026 - 22.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Laajuus
- 2 op
- Korkeakoulu
- LAB-ammattikorkeakoulu, Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 5 - 20
- Opintojakso
- C-10126-KR00DH49
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa hyödyntäen ruotsinkielistä ammattisanastoa - suunnitella oman näköistä urapolkua tunnistaen ammatillisen osaamisen kehittämisen tarpeita ja mahdollisuuksia - kohdata kuntoutujan kokonaisvaltaisesti ja toimia vuorovaikutustilanteessa voimavarasuuntautuneesti - arvioida kuntoutujan toimintakykyä huomioiden yksilö- ja ympäristötekijät - edistää kuntoutujan toimintakykyisyyttä motivaatiota ja muutoshalua edistävin ohjauksen ja neuvonnan menetelmin.
Aika ja paikka
Opintojaksolle ilmoittaudutaan: 19.11.2025-4.1.2026. Opintojakso toteutetaan: 19.1.-22.5.2026. Opintojaksolla ei ole aikaan sidottuja luentoja. Oppimistehtävät palautetaan annetun palautusaikataulun mukaisesti opintojakson edetessä. Kirjallinen koe järjestetään Exam-tenttitilassa ja koe ajoittuu vk:lle 16-17/2026 (13.-25.4.2026).
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Hylätyn kirjallisen kokeen voi uusia kaksi kertaa vuoden sisällä opintojakson päättymisestä. Opiskelija voi yrittää korottaa hyväksyttyä arvosanaa yhden kerran vuoden kuluessa opintojakson päättymisestä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävien hyväksytty suorittaminen. Kirjallinen koe Examissa liittyen opintojakson sisältöteemoihin.
Arviointiasteikko
1-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Syvennä osaamistasi kuntoutusalan ammattilaisena – samalla kehität ammattisanastoasi ruotsin kielellä ja opiskelet virkamiesruotsin! Allt på svenska. Opintojakso on tarkoitettu kuntoutusalan koulutusalojen opiskelijoille, kuten esimerkiksi fysioterapeutti-, toimintaterapeutti-, naprapaatti-, osteopaatti- ja kuntoutusohjaajaopiskelijoille. Opintojakson opettajina toimivat Mika Lajunen (lehtori, Kielikeskus) ja Outi Pöyhönen (lehtori, Fysioterapeuttikoulutus). Ruotsi, kirjallinen (2,5 op) ja Ruotsi, suullinen (2,5 op) muodostavat yhden 5 op:n opintokokonaisuuden. Kirjallista ja suullista osuutta ei voi suorittaa erikseen. Sekä kirjallinen että suullinen osuus arvioidaan erikseen. Suoritukseen sisältyvät suullinen ja kirjallinen koe täyttävät tasoltaan ja sisällöltään ns. virkamiesruotsin vaatimukset (laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta 2003/424). Opintojakson toteutustapa: Opintojakso toteutetaan 100 % verkkototeutuksena. Oppimisympäristönä on Moodle- oppimisalusta. Kirjallista ja suullista ruotsin kielen taitoa harjoitellaan ja kehitetään erilaisten harjoitustehtävien avulla. Opintojakson tehtävien suorittaminen ja aktiivinen työskentely on oleellista oppistavoitteiden saavuttamiseksi. Opintojakson tehtävät tulee suorittaa ennen kirjalliseen ja suulliseen kokeeseen osallistumista.
Oppimateriaalit
Opintojakson materiaali on sähköisessä muodossa Moodle-pohjalla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 opintopisteen laajuinen opintojakso vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.
Sisällön jaksotus
Kuntoutusalan ammattilaiseksi kasvaminen: - Minä, opintoni ja oman alani työtehtävät - Oman näköinen urapolku - Ammattilaisen hyvinvointi Toimintakykyinen ja merkityksellinen arki: - Kuntoutus toimintakyvyn edistäjänä - ICF viitekehys - Suoritukset ja osallisuus Asiakkaan motivaation ja minäpystyvyyden herättäminen: - Asiakkaan voimavarasuuntautunut kohtaaminen - Ohjausosaaminen motivaation ja muutoksen tukena
Kansainvälisyys
Itsenäinen työskentely Moodle-pohjalla.
Lisätietoja opiskelijoille
Lähtötaso B1. Opintojaksolle osallistuminen edellyttää lukion B-kielen tasoista kielen hallintaa. Tarvittaessa osallistuminen oman korkeakoulun lähtötasokokeeseen. Jos lähtötasokokeen tulos on alle 50 %, opiskelijaa suositellaan osallistumaan ruotsin kielen valmentavalle opintojaksolle omassa korkeakoulussa.