Skip to main content

Funkar det? - Bättre funktionsförmåga, skriftlig (2 cr)

Code: C-10126-KR00DH49-3001

General information


Enrolment period
19.11.2025 - 04.01.2026
Registration for introductions has not started yet.
Timing
19.01.2026 - 22.05.2026
The implementation has not yet started.
Credits
2 cr
Institution
LAB University of Applied Sciences, Verkkokampus
Teaching languages
Finnish
Seats
5 - 20

Objectives (course unit)

Using Swedish professional vocabulary, the student is able to - plan their own career path, identifying professional development needs and opportunities - address the rehabilitation patient holistically and act in a resource-oriented way in the interaction - assess the rehabilitation capacity of the person, taking into account individual and environmental factors - promote the rehabilitation of the person's ability to function through guidance and counselling methods that promote motivation and a willingness to change.

Location and time

Opintojaksolle ilmoittaudutaan: 19.11.2025-4.1.2026. Opintojakso toteutetaan: 19.1.-22.5.2026. Opintojaksolla ei ole aikaan sidottuja luentoja. Oppimistehtävät palautetaan annetun palautusaikataulun mukaisesti opintojakson edetessä. Kirjallinen koe järjestetään Exam-tenttitilassa ja koe ajoittuu vk:lle 16-17/2026 (13.-25.4.2026).

Exam schedules

Hylätyn kirjallisen kokeen voi uusia kaksi kertaa vuoden sisällä opintojakson päättymisestä. Opiskelija voi yrittää korottaa hyväksyttyä arvosanaa yhden kerran vuoden kuluessa opintojakson päättymisestä.

Assessment methods and criteria

Oppimistehtävien hyväksytty suorittaminen. Kirjallinen koe Examissa liittyen opintojakson sisältöteemoihin.

Assessment scale

1-5

Teaching methods

Syvennä osaamistasi kuntoutusalan ammattilaisena – samalla kehität ammattisanastoasi ruotsin kielellä ja opiskelet virkamiesruotsin! Allt på svenska. Opintojakso on tarkoitettu kuntoutusalan koulutusalojen opiskelijoille, kuten esimerkiksi fysioterapeutti-, toimintaterapeutti-, naprapaatti-, osteopaatti- ja kuntoutusohjaajaopiskelijoille. Opintojakson opettajina toimivat Mika Lajunen (lehtori, Kielikeskus) ja Outi Pöyhönen (lehtori, Fysioterapeuttikoulutus). Ruotsi, kirjallinen (2,5 op) ja Ruotsi, suullinen (2,5 op) muodostavat yhden 5 op:n opintokokonaisuuden. Kirjallista ja suullista osuutta ei voi suorittaa erikseen. Sekä kirjallinen että suullinen osuus arvioidaan erikseen. Suoritukseen sisältyvät suullinen ja kirjallinen koe täyttävät tasoltaan ja sisällöltään ns. virkamiesruotsin vaatimukset (laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta 2003/424). Opintojakson toteutustapa: Opintojakso toteutetaan 100 % verkkototeutuksena. Oppimisympäristönä on Moodle- oppimisalusta. Kirjallista ja suullista ruotsin kielen taitoa harjoitellaan ja kehitetään erilaisten harjoitustehtävien avulla. Opintojakson tehtävien suorittaminen ja aktiivinen työskentely on oleellista oppistavoitteiden saavuttamiseksi. Opintojakson tehtävät tulee suorittaa ennen kirjalliseen ja suulliseen kokeeseen osallistumista.

Learning materials

Opintojakson materiaali on sähköisessä muodossa Moodle-pohjalla.

Student workload

5 opintopisteen laajuinen opintojakso vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.

Content scheduling

Kuntoutusalan ammattilaiseksi kasvaminen: - Minä, opintoni ja oman alani työtehtävät - Oman näköinen urapolku - Ammattilaisen hyvinvointi Toimintakykyinen ja merkityksellinen arki: - Kuntoutus toimintakyvyn edistäjänä - ICF viitekehys - Suoritukset ja osallisuus Asiakkaan motivaation ja minäpystyvyyden herättäminen: - Asiakkaan voimavarasuuntautunut kohtaaminen - Ohjausosaaminen motivaation ja muutoksen tukena

International connections

Itsenäinen työskentely Moodle-pohjalla.

Further information

Lähtötaso B1. Opintojaksolle osallistuminen edellyttää lukion B-kielen tasoista kielen hallintaa. Tarvittaessa osallistuminen oman korkeakoulun lähtötasokokeeseen. Jos lähtötasokokeen tulos on alle 50 %, opiskelijaa suositellaan osallistumaan ruotsin kielen valmentavalle opintojaksolle omassa korkeakoulussa.

Go back to top of page