Siirry suoraan sisältöön

Kasvisteknologia 1 (5op)

Toteutuksen tunnus: C-10118-CO00FU36-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2025 - 30.09.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
01.02.2026 - 31.12.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Laajuus
5 op
Korkeakoulu
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 300
Opintojakso
C-10118-CO00FU36

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa luokitella vihanneksia ja palkokasveja ja tunnistaa niiden eroja. Opiskelija osaa kuvata erilaisten vihannesten ja palkokasvien prosessointitapoja sekä ymmärtää palkokasviproteiinien erotusmenetelmien periaatteet ja vaikutuksen proteiinien laatuun ja funktionaalisuuteen.

Sisältö (Opintojakso)

Opintojakso jakaantuu kahteen isompaan osioon. Opintojaksolla käydään läpi vihanneksia ja niiden perusprosesseja. Lisäksi käydään läpi palkokasveja, palkokasviproteiinien ravitsemuksellisia ominaisuuksia, proteiinien erotusmenetelmiä ja kasviproteiinien jatkojalostusta.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Opintojakso muodostuu verkossa jaettavasta oppimateriaalista, johon opiskelijan tulee tutustua sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana. Opintojaksolla on tenttejä (1-2), joiden hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50 % oikein (jokaisesta tentistä saatava 50% oikein). Opintojaksolla on lisäksi oppimistehtäviä, jotka arvioidaan erillisten kriteerien mukaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tenttien ja oppimistehtävien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla. Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien hyväksytty suoritus. Tentistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.

Arviointiasteikko

1-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti työskennellen, eikä siihen sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja. Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit. Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla. Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai ryhmätöinä. Kaikki tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa. Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä.

Oppimateriaalit

M. Siddiq & M.A.Uebersax (2018). Handbook of vegetables and Vegetable Processing (ed. 2). John Wiley & Sons, Inc. Lisäksi tieteelliset tutkimusartikkelit ja muu opettajan Learn alustalla jakama materiaali

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Todellinen työmäärä riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, joka koostuu itsenäisestä, ohjeiden mukaisesta työskentelystä, opiskelumateriaalin läpikäymisestä ja tentistä/tenteistä.

Sisällön jaksotus

Opintojakso jakaantuu kahteen isompaan osioon. Opintojaksolla käydään läpi vihanneksia ja niiden perusprosesseja. Lisäksi käydään läpi palkokasveja, palkokasviproteiinien ravitsemuksellisia ominaisuuksia, proteiinien erotusmenetelmiä ja kasviproteiinien jatkojalostusta. Tutustut opintojaksolla opettajan Learn alustalla jakamaan materiaaliin, erikseen osoitettuun kirjallisuuteen, tutkimusartikkeleihin ja muutamiin verkkosivustoihin. Opintojaksolla tulee erilaisia oppimista edistäviä tehtäviä sekä tenttejä, joilla oppimista arvioidaan.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI/ työelämäyhteistyötä.

Kansainvälisyys

Ei kansainvälistä yhteistyötä

Lisätietoja opiskelijoille

Suomeksi Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille. Tässä nonstop-aloituksena alkavassa koulutuksessa opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kolme kuukautta.

Siirry alkuun