Kasvisteknologia 1 (5cr)
Code: C-10118-CO00FU36-3001
General information
- Enrolment period
- 01.12.2025 - 30.09.2026
- Registration for introductions has not started yet.
- Timing
- 01.02.2026 - 31.12.2026
- The implementation has not yet started.
- Credits
- 5 cr
- Institution
- South-Eastern Finland University of Applied Sciences, E-kampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 1 - 300
- Course
- C-10118-CO00FU36
Objectives (course unit)
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa luokitella vihanneksia ja palkokasveja ja tunnistaa niiden eroja. Opiskelija osaa kuvata erilaisten vihannesten ja palkokasvien prosessointitapoja sekä ymmärtää palkokasviproteiinien erotusmenetelmien periaatteet ja vaikutuksen proteiinien laatuun ja funktionaalisuuteen.
Content (course unit)
Opintojakso jakaantuu kahteen isompaan osioon. Opintojaksolla käydään läpi vihanneksia ja niiden perusprosesseja. Lisäksi käydään läpi palkokasveja, palkokasviproteiinien ravitsemuksellisia ominaisuuksia, proteiinien erotusmenetelmiä ja kasviproteiinien jatkojalostusta.
Exam schedules
Opintojakso muodostuu verkossa jaettavasta oppimateriaalista, johon opiskelijan tulee tutustua sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana. Opintojaksolla on tenttejä (1-2), joiden hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50 % oikein (jokaisesta tentistä saatava 50% oikein). Opintojaksolla on lisäksi oppimistehtäviä, jotka arvioidaan erillisten kriteerien mukaisesti.
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tenttien ja oppimistehtävien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla. Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien hyväksytty suoritus. Tentistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.
Assessment scale
1-5
Teaching methods
Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti työskennellen, eikä siihen sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja. Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit. Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla. Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai ryhmätöinä. Kaikki tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa. Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä.
Learning materials
M. Siddiq & M.A.Uebersax (2018). Handbook of vegetables and Vegetable Processing (ed. 2). John Wiley & Sons, Inc. Lisäksi tieteelliset tutkimusartikkelit ja muu opettajan Learn alustalla jakama materiaali
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Todellinen työmäärä riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, joka koostuu itsenäisestä, ohjeiden mukaisesta työskentelystä, opiskelumateriaalin läpikäymisestä ja tentistä/tenteistä.
Content scheduling
Opintojakso jakaantuu kahteen isompaan osioon. Opintojaksolla käydään läpi vihanneksia ja niiden perusprosesseja. Lisäksi käydään läpi palkokasveja, palkokasviproteiinien ravitsemuksellisia ominaisuuksia, proteiinien erotusmenetelmiä ja kasviproteiinien jatkojalostusta. Tutustut opintojaksolla opettajan Learn alustalla jakamaan materiaaliin, erikseen osoitettuun kirjallisuuteen, tutkimusartikkeleihin ja muutamiin verkkosivustoihin. Opintojaksolla tulee erilaisia oppimista edistäviä tehtäviä sekä tenttejä, joilla oppimista arvioidaan.
Practical training and working life cooperation
Opintojaksoon ei sisälly TKI/ työelämäyhteistyötä.
International connections
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Further information
Suomeksi Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille. Tässä nonstop-aloituksena alkavassa koulutuksessa opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kolme kuukautta.