Harjoittelu 1 (15op)
Toteutuksen tunnus: 8T00GL04-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 30.09.2025 - 30.05.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 01.01.2026 - 31.12.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Laajuus
- 15 op
- TKI-osuus
- 15 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Sanna Luoto
- Taija Karhe
- Vastuuhenkilö
- Taija Karhe
- Ryhmät
-
25RESTOPalveluliiketoiminta 2025, päivätoteutus
- Opintojakso
- 8T00GL04
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Harjoittelujakson aikana perehdyt käytännön työtehtäviin sekä sovellat opittuja tietoja ja taitoja työelämässä palveluliiketoiminnan alalla.
Opiskelija:
- osaa soveltaa oppimiaan tietoja ja taitoja ja kehittää osaamistaan suorittavan tason työtehtävissä restonomin osaamisalalla
- osaa työskennellä asiakasrajapinnassa vieraanvaraisesti
- osaa noudattaa oman alansa käytännön toimintatapoja ja periaatteita (työturvallisuus, laatukriteerit, laitteet ja ohjelmistot)
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla työyhteisön jäsenenä
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ valmiuksia palveluliiketoiminnan alan työyhteisössä toimiminen edellyttää?
MITEN vieraanvaraisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus toteutuvat työpaikalla?
MITÄ kehitettävää tämän työpaikan näkökulmasta toimialalla on?
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (Opintojakso)
Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on kehittänyt vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että työyhteisön näkökulmasta.
Aika ja paikka
Suositellaan suoritettavaksi ensimmäisen vuosikurssin jälkeen keväällä/kesällä.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Työssäoppiminen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Laajuus 10-15 op (270-405 h; 1 op. = 27 h)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aikaisemmin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa ns. ahotoinnin kautta (AHOT)
Voit hakea hyväksilukua, jos olet työskennellyt päätoimisesti vähintään puoli vuotta samassa työpaikassa tehden monipuolisia alan työtehtäviä tutkinto-ohjelman mukaisissa toimintaympäristöissä (toimitila, ammattikeittiö, hotelli ja ravintola).
Työsuhde voi olla ollut kokoaikainen tai osa-aikainen, kuitenkin siten, että ahotoinnissa 1 op = 27 h töitä. Työkokemus on voinut karttua maksimissaan kahdessa (2) eri työtehtävässä/työpaikassa/organisaatiossa. Alan perustutkintoon sisältynyttä työssäoppimista ei hyväksytä harjoitteluksi.
"Voinko hakea AHOT-menettelyä, kun minulla on yli puoli vuotta työkokemusta, mutta useista eri työpaikoista?
- Kyllä voit hakea, selvitä hakemuksessasi kaikki työpaikat ja kertynyt osaaminen. Jokainen hakemus tarkastellaan tapauskohtaisesti ja opiskelijan omaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan peilaten."
Hyväksilukua haetaan Pakissa eAHOT-järjestelmässä:
1) Lue ensin eAHOT-hyväksilukujärjestelmän opiskelijan ohjeet, ja sieltä erityisesti luku 4. eAHOT hakemuksen tekeminen, jotta hakemuksesi menee kerralla oikein eikä käsittely viivästy.
2) Täytä sähköinen hyväksilukuhakemus.
Kohta: Opinnot tai osaamiset -> valitse: lisää olemassa oleva osaaminen
Kohta: Haettavan hyväksilukemisen tyyppi -> valitse: korvaaminen
3) Lisää tarvittavat liitteet:
Kohtaan Kuvaus: omin sanoin selvitys monipuolisista alan työtehtävistä, joita olet työpaikassa tehnyt
Kohtaan Saamani osaamisen kuvaus suhteessa osaamistavoitteisiin: lyhyt selostus omin sanoin omasta osaamisestasi suhteessa harjoittelun tavoitteisiin
Kohtaan Liitteet: lataa tiedostona työtodistus/-todistukset, joiden perusteella haet hyväksilukua.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tutkintoon kuuluva pakollinen harjoittelu.
Kansainvälisyys
Harjoittelu on mahdollista suorittaa ulkomailla.