Siirry suoraan sisältöön

JAMIX-keittiöjärjestelmän perusteet (2 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00HB87-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
23.05.2025 - 01.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
11.08.2025 - 21.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Laajuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Opettajat
Pilvi Torvinen
Vastuuhenkilö
Pilvi Torvinen
Opintojakso
8T00HB87

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opintojakson tavoitteena on ottaa haltuun JAMIX-keittiöjärjestelmän keskeiset toiminnot eli ammattikeittiön reseptien, ruokalistojen, ja varaston hallintaan liittyvät työkalut. Lisäksi perehdytään hiilijalanjäljen ja hävikin seurantaan JAMIX-järjestelmässä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tietää ammattikeittiön tuotannonohjauksen osa-alueet ja hyödyt ammattikeittiötoiminnassa
- tietää JAMIX-keittiöjärjestelmän keskeiset toiminnot sisältäen reseptien, ruokalistojen ja varaston hallinnan sekä hiilijalanjäljen ja hävikin laskemisen
- osaa käyttää JAMIXin toimintoja perustasolla ja kehittää taitojaan järjestelmän käyttämisessä

Sisältö (Opintojakso)

MITEN tuotannonohjausjärjestelmä tukee ammattikeittiön toimintaa?
MILLAISIA toimintoja JAMIX-kettiöjärjestelmässä on?
KUINKA JAMIXIA käytetään tehokkaasti ja vastuullisuutta edistäen?

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (Opintojakso)

Opiskelija tietää ammattikeittiön tuotannonohjauksen osa-alueet ja hyödyt ammattikeittiötoiminnassa. Hän tietää JAMIX-keittiöjärjestelmän keskeiset toiminnot sisältäen reseptien, ruokalistojen ja varaston hallinnan sekä hiilijalanjäljen ja hävikin laskemisen. Hän osaa käyttää JAMIXin toimintoja perustasolla ja kehittää taitojaan järjestelmän käyttämisessä.

Aika ja paikka

11.8-21.12.2025

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytty suoritus tulee olla vähintään H3 tasoinen suoritus.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Verkkokurssi koostuu kuudesta eri aihealueesta ja tehtävistä, ja se on laajuudeltaan kaksi opintopistettä (2 op).

Oppimateriaalit

Kaikki kurssimateriaali löytyy Moodlessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssi on 2 opintopistettä (1 op on 27 tuntia opiskelijan työtä) eli 54 tuntia.

Sisällön jaksotus

Saat kurssista parhaan hyödyn, jos teet sen noin kahden kuukauden aikana.

1) Johdatus JAMIXin maailmaan
2) Tutustuminen järjestelmään
3) Reseptiikka, keittiön sydän
4) Ruokalistan perusteet
5) Varastointi ja hinnat
6) Hävikki ja hallinta

Lisätietoja opiskelijoille

MIKSI

JAMIX-järjestelmä tarjoaa lukuisia hyötyjä ammattikeittiön toimintaan; suunnittelusta toteutukseen ja seurantaan sekä toiminnan kehittämiseen. Kattava järjestelmä hallitsee kaikki ammattikeittiön toimintaan liittyvät tiedot järjestelmällisesti yhdessä paikassa ja helposti kaikkien käyttäjien saatavilla. Keittiöjärjestelmä tekee myös tarkat laskelmat muun muassa kustannuksista, ravitsemuksellisista tiedoista sekä raaka-ainetarpeista.

Järjestelmä on hyödyllinen työkalu kaiken kokoisille ammattikeittiöille ja lähes välttämätön silloin, kun ruokaa valmistetaan suuria määriä. JAMIX-järjestelmän avulla keittiötyöt yksinkertaisesti hoituvat helpommin, nopeammin ja tehokkaammin. Voit käyttää toimintaasi tukevia ohjelman osioita.

Siirry alkuun