Gastroturistina maailmalla (6 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00GU52-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 11.08.2025 - 19.10.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Laajuus
- 6 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 25
- Opettajat
- Palveluliiketoiminta, Restonomi Virtuaalihenkilö
- Riitta Brännare
- Vastuuhenkilö
- Riitta Brännare
- Ryhmät
-
26RESTOPalveluliiketoiminta, päivätoteutus, syksy 2026
-
24RESTOPalveluliiketoiminta 2024, päivätoteutus
-
25RESTOPalveluliiketoiminta 2025, päivätoteutus
- Luokittelu
- BLENDED
- Opintojakso
- 8T00GU52
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.
Sisältö (Opintojakso)
Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.
Aika ja paikka
TAMK pääasiassa
moodle-ympäristö
Kurssi on peruttu vuodelta 2025 eli toteudu.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
-ei ole tenttiä
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
-osallistuminen yhteisiin luentoihin ja projekteihin -> ammatillinen osallistuminen
-oppimistehtävät + tentti
-projektityöskentelyn tuotoksen ja prosessin arviointi arviointikohteiden perusteella
->
1. Ruokasafari-tehtävä - ulkomaalaiset matkailijat Suomessa (tiimi) 20 % = 1,2 op, arviointi 0-5
2. Ruokamatka-destinaatioanalyysi - oman valitun ruokamatkakohteen analysointi työntö- ja vetovoiman näkökulmasta (yksilö) 20 % = 1,2 op, arviointi 0-5
3. Ruokatori -tapahtuma - alueiden tms. tietoisku, tapahtuman suunnittelu, myyntikampanja, toteutus ja seuranta + koko ryhmän perusteltu arviointi tapahtumasta (tiimi) 30 % = 2,4 op, arviointi 0-5
4. Ammatillinen osallistuminen ja itse- ja vertaisarviointi (20 % = 1,2 op) arviointi 0-5
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
-luennot ja harjoitukset/tehtävät yksin ja tiimissä
-projektityöskentely
-vierailut
Oppimateriaalit
Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h = 162 h
lähiopiskelua noin 50 % (teoriaa, yhteissuunnittelua ja esityksiä, tapahtuman toteutus ja esivalmistelut, messut tai vastaava)
-itsenäistä opiskelua 50 % (suunnittelua tiimeissä ja yksin, tiedon hankintaa tehtäviä ja tapahtumaa varten, tehtävien tekeminen: ruokasafarit (tiimityö), destinaatioanalyysi (yksilötyö), messutapahtuman järjestäminen (kohteen tietoisku, tapahtuman kokonaissuunnittelu ja myyntikampanjan suunnittelu + materiaalit, reseptit ym. tarjottavat, tapahtumaraportointi, itse- ja vertaisarviointi
Sisällön jaksotus
Kurssi ei toteudu vuonna 2025
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-vierailut mahd. matkamessuille
-projekti (ruokatori-tapahtuma)
Lisätietoja opiskelijoille
Tätä kurssia ei toteuteta vuonna 2025.