Siirry suoraan sisältöön

Gastroturistina maailmalla (6 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00GU52-3002

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
11.08.2025 - 19.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Laajuus
6 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 25
Opettajat
Palveluliiketoiminta, Restonomi Virtuaalihenkilö
Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Riitta Brännare
Ryhmät
26RESTO
Palveluliiketoiminta, päivätoteutus, syksy 2026
24RESTO
Palveluliiketoiminta 2024, päivätoteutus
25RESTO
Palveluliiketoiminta 2025, päivätoteutus
Luokittelu
BLENDED
Opintojakso
8T00GU52

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö (Opintojakso)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Aika ja paikka

TAMK pääasiassa
moodle-ympäristö

Kurssi on peruttu vuodelta 2025 eli toteudu.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

-ei ole tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

-osallistuminen yhteisiin luentoihin ja projekteihin -> ammatillinen osallistuminen
-oppimistehtävät + tentti
-projektityöskentelyn tuotoksen ja prosessin arviointi arviointikohteiden perusteella
->
1. Ruokasafari-tehtävä - ulkomaalaiset matkailijat Suomessa (tiimi) 20 % = 1,2 op, arviointi 0-5
2. Ruokamatka-destinaatioanalyysi - oman valitun ruokamatkakohteen analysointi työntö- ja vetovoiman näkökulmasta (yksilö) 20 % = 1,2 op, arviointi 0-5
3. Ruokatori -tapahtuma - alueiden tms. tietoisku, tapahtuman suunnittelu, myyntikampanja, toteutus ja seuranta + koko ryhmän perusteltu arviointi tapahtumasta (tiimi) 30 % = 2,4 op, arviointi 0-5
4. Ammatillinen osallistuminen ja itse- ja vertaisarviointi (20 % = 1,2 op) arviointi 0-5

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot ja harjoitukset/tehtävät yksin ja tiimissä
-projektityöskentely
-vierailut

Oppimateriaalit

Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h = 162 h

lähiopiskelua noin 50 % (teoriaa, yhteissuunnittelua ja esityksiä, tapahtuman toteutus ja esivalmistelut, messut tai vastaava)

-itsenäistä opiskelua 50 % (suunnittelua tiimeissä ja yksin, tiedon hankintaa tehtäviä ja tapahtumaa varten, tehtävien tekeminen: ruokasafarit (tiimityö), destinaatioanalyysi (yksilötyö), messutapahtuman järjestäminen (kohteen tietoisku, tapahtuman kokonaissuunnittelu ja myyntikampanjan suunnittelu + materiaalit, reseptit ym. tarjottavat, tapahtumaraportointi, itse- ja vertaisarviointi

Sisällön jaksotus

Kurssi ei toteudu vuonna 2025

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-vierailut mahd. matkamessuille
-projekti (ruokatori-tapahtuma)

Lisätietoja opiskelijoille

Tätä kurssia ei toteuteta vuonna 2025.

Siirry alkuun