Skip to main content

As a Gastrotourist in the World (6 cr)

Code: 8T00GU52-3002

General information


Timing
11.08.2025 - 19.10.2025
The implementation has not yet started.
Credits
6 cr
Virtual portion
2 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 25
Teachers
Palveluliiketoiminta, Restonomi Virtuaalihenkilö
Riitta Brännare
Person in charge
Riitta Brännare
Tags
BLENDED
Course
8T00GU52

Objectives (course unit)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Content (course unit)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Location and time

TAMK pääasiassa
moodle-ympäristö

Kurssi on peruttu vuodelta 2025 eli toteudu.

Exam schedules

-ei ole tenttiä

Assessment methods and criteria

-osallistuminen yhteisiin luentoihin ja projekteihin -> ammatillinen osallistuminen
-oppimistehtävät + tentti
-projektityöskentelyn tuotoksen ja prosessin arviointi arviointikohteiden perusteella
->
1. Ruokasafari-tehtävä - ulkomaalaiset matkailijat Suomessa (tiimi) 20 % = 1,2 op, arviointi 0-5
2. Ruokamatka-destinaatioanalyysi - oman valitun ruokamatkakohteen analysointi työntö- ja vetovoiman näkökulmasta (yksilö) 20 % = 1,2 op, arviointi 0-5
3. Ruokatori -tapahtuma - alueiden tms. tietoisku, tapahtuman suunnittelu, myyntikampanja, toteutus ja seuranta + koko ryhmän perusteltu arviointi tapahtumasta (tiimi) 30 % = 2,4 op, arviointi 0-5
4. Ammatillinen osallistuminen ja itse- ja vertaisarviointi (20 % = 1,2 op) arviointi 0-5

Assessment scale

0-5

Teaching methods

-luennot ja harjoitukset/tehtävät yksin ja tiimissä
-projektityöskentely
-vierailut

Learning materials

Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa

Student workload

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h = 162 h

lähiopiskelua noin 50 % (teoriaa, yhteissuunnittelua ja esityksiä, tapahtuman toteutus ja esivalmistelut, messut tai vastaava)

-itsenäistä opiskelua 50 % (suunnittelua tiimeissä ja yksin, tiedon hankintaa tehtäviä ja tapahtumaa varten, tehtävien tekeminen: ruokasafarit (tiimityö), destinaatioanalyysi (yksilötyö), messutapahtuman järjestäminen (kohteen tietoisku, tapahtuman kokonaissuunnittelu ja myyntikampanjan suunnittelu + materiaalit, reseptit ym. tarjottavat, tapahtumaraportointi, itse- ja vertaisarviointi

Content scheduling

Kurssi ei toteudu vuonna 2025

Practical training and working life cooperation

-vierailut mahd. matkamessuille
-projekti (ruokatori-tapahtuma)

Further information

Tätä kurssia ei toteuteta vuonna 2025.

Go back to top of page