As a Gastrotourist in the World (6 cr)
Code: 8T00GU52-3002
General information
- Timing
- 11.08.2025 - 19.10.2025
- The implementation has not yet started.
- Credits
- 6 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 25
- Teachers
- Palveluliiketoiminta, Restonomi Virtuaalihenkilö
- Riitta Brännare
- Person in charge
- Riitta Brännare
- Tags
- BLENDED
- Course
- 8T00GU52
Objectives (course unit)
Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.
Content (course unit)
Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.
Location and time
TAMK pääasiassa
moodle-ympäristö
Kurssi on peruttu vuodelta 2025 eli toteudu.
Exam schedules
-ei ole tenttiä
Assessment methods and criteria
-osallistuminen yhteisiin luentoihin ja projekteihin -> ammatillinen osallistuminen
-oppimistehtävät + tentti
-projektityöskentelyn tuotoksen ja prosessin arviointi arviointikohteiden perusteella
->
1. Ruokasafari-tehtävä - ulkomaalaiset matkailijat Suomessa (tiimi) 20 % = 1,2 op, arviointi 0-5
2. Ruokamatka-destinaatioanalyysi - oman valitun ruokamatkakohteen analysointi työntö- ja vetovoiman näkökulmasta (yksilö) 20 % = 1,2 op, arviointi 0-5
3. Ruokatori -tapahtuma - alueiden tms. tietoisku, tapahtuman suunnittelu, myyntikampanja, toteutus ja seuranta + koko ryhmän perusteltu arviointi tapahtumasta (tiimi) 30 % = 2,4 op, arviointi 0-5
4. Ammatillinen osallistuminen ja itse- ja vertaisarviointi (20 % = 1,2 op) arviointi 0-5
Assessment scale
0-5
Teaching methods
-luennot ja harjoitukset/tehtävät yksin ja tiimissä
-projektityöskentely
-vierailut
Learning materials
Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa
Student workload
Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h = 162 h
lähiopiskelua noin 50 % (teoriaa, yhteissuunnittelua ja esityksiä, tapahtuman toteutus ja esivalmistelut, messut tai vastaava)
-itsenäistä opiskelua 50 % (suunnittelua tiimeissä ja yksin, tiedon hankintaa tehtäviä ja tapahtumaa varten, tehtävien tekeminen: ruokasafarit (tiimityö), destinaatioanalyysi (yksilötyö), messutapahtuman järjestäminen (kohteen tietoisku, tapahtuman kokonaissuunnittelu ja myyntikampanjan suunnittelu + materiaalit, reseptit ym. tarjottavat, tapahtumaraportointi, itse- ja vertaisarviointi
Content scheduling
Kurssi ei toteudu vuonna 2025
Practical training and working life cooperation
-vierailut mahd. matkamessuille
-projekti (ruokatori-tapahtuma)
Further information
Tätä kurssia ei toteuteta vuonna 2025.