Siirry suoraan sisältöön

Teollisuuden liiketoiminta ja yrittäjyys (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5K00DL69-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
09.06.2025 - 15.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
04.09.2025 - 20.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Laajuus
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Konetekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Konetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Matti Kivimäki
Vastuuhenkilö
Matti Kivimäki
Ryhmät
23I111
Konetekniikka 2023, tuotekehitys
23AI112
Konetekniikka 2023, monimuoto
23I160
Konetekniikka 2023, tuotantotekniikka
23I190
Konetekniikka 2023, koneautomaatio
23I180
Konetekniikka 2023, lentokonetekniikka
23I228K
Konetekiikka 2023, älykkäät koneet
VAPAA
Vapaasti valittavat opinnot
Luokittelu
CONTACT
Opintojakso
5K00DL69

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Tavoitteena on, että kurssilla työskentely ja oppiminen on käytännönläheistä ja toteutuu opiskelijoiden perustaman osuuskunnan kautta.
Erilliset tavoitteet:
Opiskelija osaa tehdä liiketoimintasuunnitelman ja perustaa yrityksen. Tässä prosessissa kannustetaan opiskelijoita erityisesti hyödyntämään IoT:n, kansainvälisyyden sekä kestävän kehityksen mahdollisuuksia.
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa teollisen investointiprosessin eri vaiheet sekä osaa laatia oman toimialansa yrityksen budjetoinnin. Opiskelija ymmärtää kustannuksia kokonaisvaltaisesti (Total Cost Ownership) sekä osaa soveltaa toimintolaskentaa eri laskentakohteisiin. Lisäksi hän osaa rakentaa itsenäisesti teollisen yrityksen tuloslaskelman sekä ymmärtää teollisen yrityksen taseen rakenteen sekä osaa analysoida sitä tilinpäätösanalyysin keinoin.
Opiskelija osaa laatia teollisen yrityksen rahoituslaskelmat ja ymmärtää sähköisen liiketoiminnan haasteet ja ratkaisut.

Sisältö (Opintojakso)

Teollisuuden investoinnit, toimintolaskenta, sähköinen liiketoiminta, sisäinen laskentatoimi, tilinpäätösanalyysi, ulkoinen laskentatoimi ja verotus, johdon laskentatoimi, rahoituksen suunnittelu.

Esitietovaatimukset (Opintojakso)

Teollisuustalouden / tuotantotalouden perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Opiskelija tunnistaa teollisuuden liiketoiminta ja yrittäjyyden tärkeimmät peruskäsitteet ja suureet. Opiskelija tiedostaa aihepiiriä hallitsevat lait ja suoriutuu annetuista tehtävistä, tarvittaessa avustettuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Opiskelija tuntee teollisuuden liiketoiminta ja yrittäjyyttä hallitsevat lait, toiminnot ja vaikuttavat suureet. Opiskelija suoriutuu itsenäisesti annetuista tehtävistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Opiskelija hallitsee hyvin kaikki teollisuuden liiketoiminta ja yrittäjyyden osa-alueet ja pystyy soveltamaan taitoaan erilaisiin aihepiirin tehtäviin.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin arviointi pohjautuu kirjalliseen, vertaisryhmittäin laadittuun ryhmätyöhön (=portfolio). Kaikki harjoitukset kurssin kuluessa vaikuttavat lopulliseen arvosanaan, varsinkin jos harjoitus ja sen käsittely on liitetty osaksi portfoliota. Arviointi tapahtuu opettajan toimesta refleksoimalla lopullista, arviointiin (TURNITINin plagioinninestopalvelun kautta) palautettua työtä Bloomin taksonomiaan - vertaisryhmän lopullinen arvosana määräytyy puhtaasti sen mukaan, minkä Bloomin taksonomian tason vertaisryhmä osoittaa työllään saavuttaneensa. Huom! vertaisryhmillä on oikeus erottaa sellainen jäsen joka ei kehotuksista huolimatta kykene noudattamaan vertaisryhmän jäsenten keskenään sopimia, sisäisiä sääntöjään. Erotettu jäsen saa kurssista arvosanan nolla (0). Tamkin arviointikriteerit yleisellä tasolla, katso: https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/tamk?search=arviointi&page=2198
HUOM! Kurssilla perustettavan osuuskunnan hallinnolla ON OIKEUS erottaa opiskelijoiden yhdessä tuottamien ja hyväksymien sääntöjen perusteellla kurssilta sellaiset jäsenet, jotka eivät (syystä tai toisesta) osallistu toimintaan riittävän aktiivisesti - tällöin opiskelijalla EI ole oikeutta kurssisuoritukseen
Huom! Opettaja pidättää itsellään oikeuden tarkentaa ja muokata arvioinnin sisältöä ja periaatteita - esim. toteutuksella voidaan poiketa "identtinen arvosanast kaikille vertaisryhmän jäsenille"-periaatteesta; tällöin kuitenkin muutoksista ensin keskustellaan opiskelijoiden kanssa, jolloin heillä on mahdollisuus vaikuttaa niihin.

Arviointiasteikko

0-5

Lisätiedot

Teollisuustalouden syventävä opintojakso, jatkokurssi Teollisuustalouden perusteille

Siirry alkuun