Siirry suoraan sisältöön

Gastroturistina maailmalla (6 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00GU52-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.11.2023 - 05.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2024 - 22.03.2024
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
6 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 25
Opettajat
Arja Luiro
Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Riitta Brännare
Ryhmät
22MRESTO
Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2022
22RESTO
Palveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
23MRESTO
Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2023
23RESTO
Palveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus
21RESTO
Palveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
21MRESTO
Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2021
Luokittelu
CONTACT
Opintojakso
8T00GU52

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö (Opintojakso)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Aika ja paikka

Lähiopiskelu TAMKilla
Vierailut
Tarkempi aikataulu Moodlessa

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

-osallistuminen yhteisiin luentoihin ja projekteihin -> portfolio: oppimistehtävät ja/tai oppimispäiväkirja + tentti
-projektityöskentelyn tuotoksen ja prosessin arviointi arviointikohteiden perusteella

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot ja harjoitukset/tehtävät yksin ja tiimissä
-projektityöskentely
-vierailut

Oppimateriaalit

Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h = 162 h

Sisällön jaksotus

Kurssi toteutuu periodissa 3 eli viikoilla 2-8 perjantaisin klo 9-15. Lisäksi on itsenäistä työskentelyä.
Moodlessa on kertakohtainen selvitys kurssin kulusta.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-vierailut lähialueen organisaatioissa - yhteistyöverkosto

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi alkaa perjantaina 12.1.24 klo 9.00 Catering Studiolla.
Perjantaina 19.1. -24 on omakustanteinen messumatka Helsinkiin Matka24-messuille, joka toteutetaan, jos suurin osa ryhmän jäsenistä lähtee, ei-lähtijöille erillinen tehtävä.
Loppuprojekti

Siirry alkuun