Gastroturistina maailmalla (6 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00GU52-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 22.11.2023 - 05.01.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2024 - 22.03.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 6 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 25
- Opettajat
- Arja Luiro
- Riitta Brännare
- Vastuuhenkilö
- Riitta Brännare
- Ryhmät
-
22MRESTOPalveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2022
-
22RESTOPalveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
-
23MRESTOPalveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2023
-
23RESTOPalveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus
-
21RESTOPalveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
-
21MRESTOPalveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2021
- Luokittelu
- CONTACT
- Opintojakso
- 8T00GU52
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.
Sisältö (Opintojakso)
Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.
Aika ja paikka
Lähiopiskelu TAMKilla
Vierailut
Tarkempi aikataulu Moodlessa
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
-osallistuminen yhteisiin luentoihin ja projekteihin -> portfolio: oppimistehtävät ja/tai oppimispäiväkirja + tentti
-projektityöskentelyn tuotoksen ja prosessin arviointi arviointikohteiden perusteella
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
-luennot ja harjoitukset/tehtävät yksin ja tiimissä
-projektityöskentely
-vierailut
Oppimateriaalit
Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h = 162 h
Sisällön jaksotus
Kurssi toteutuu periodissa 3 eli viikoilla 2-8 perjantaisin klo 9-15. Lisäksi on itsenäistä työskentelyä.
Moodlessa on kertakohtainen selvitys kurssin kulusta.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-vierailut lähialueen organisaatioissa - yhteistyöverkosto
Lisätietoja opiskelijoille
Kurssi alkaa perjantaina 12.1.24 klo 9.00 Catering Studiolla.
Perjantaina 19.1. -24 on omakustanteinen messumatka Helsinkiin Matka24-messuille, joka toteutetaan, jos suurin osa ryhmän jäsenistä lähtee, ei-lähtijöille erillinen tehtävä.
Loppuprojekti