Finnish Cuisine and Customs (5 op)
Toteutuksen tunnus: V387-5-3014
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 28.08.2022 - 21.10.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 28.10.2022 - 21.12.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Liiketalous ja media
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 10 - 25
Sisältö (Opintojakso)
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat
Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
Suomi / Englanti
Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Satisfactory
The student recognizes phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student performs the given tasks, but she/he cannot always justify her/his choices.
The student examines and evaluates issues mainly from her/his own point of view.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Good
The student is able to structure the relationships between phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student is able to choose the most appropriate way of working and justify her/his choice.
The student takes responsibility and commits her-/himself to the activities of the group in addition to her/his own activities.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Excellent
The student understands the issues that have influenced the development of Finnish food culture on a wide scale.
The student is able to find different ways of working and solutions and to justify her/his choices.
The student is able to act responsibly, flexibly and with commitment to the needs and requirements of the community.
Aika ja paikka
Opintojakson lähiopetus toteutetaan Ravintola Catering Studiossa 2. periodissa perjantaisin.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Käytännön harjoitukset (Catering Studio)
Tiimityö
Oppimateriaalit
Kurssimateriaalit
Muu materiaali sovitaan opintojakson alussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 41 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 94 h
Sisällön jaksotus
Lähiopetuspäivät Catering Studiolla
Perjantai 28.10.2022 klo 9-15
Perjantai 4.11.2022 klo 9-15
Perjantai 11.11.2022 klo 9-15 ( Huom!: luokka B2-20)
Perjantai 18.11.2022 klo 9-15
Perjantai 25.11.2022 klo 9-15
Perjantai 2.12.2022 klo 9-15
Perjantai 9.12.2022 klo 9-15
Kansainvälisyys
Opintojaksolla on mukana kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolle otetaan 25 opiskelijaa: puolet restonomiopiskelijoita ja puolet vaihto-opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa perjantaina 28.10. klo 9.00, jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.
Opintojaksolla tarvitaan keittiötyöhön soveltuvat vaatteet ja työkengät.