Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3014

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

28.08.2022 - 21.10.2022

Ajoitus

28.10.2022 - 21.12.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Liiketalous ja media

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

10 - 25

Opettaja

  • Arja Luiro
  • Leila Kakko
  • Marika Kukkonen

Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät

  • 22KVRN2
    Exchange Students Hospitality Management S2022

Sisältö (OJ)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Aika ja paikka

Opintojakson lähiopetus toteutetaan Ravintola Catering Studiossa 2. periodissa perjantaisin.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Käytännön harjoitukset (Catering Studio)
Tiimityö

Oppimateriaalit

Kurssimateriaalit
Muu materiaali sovitaan opintojakson alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 41 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 94 h

Sisällön jaksotus

Lähiopetuspäivät Catering Studiolla

Perjantai 28.10.2022 klo 9-15
Perjantai 4.11.2022 klo 9-15
Perjantai 11.11.2022 klo 9-15 ( Huom!: luokka B2-20)
Perjantai 18.11.2022 klo 9-15
Perjantai 25.11.2022 klo 9-15
Perjantai 2.12.2022 klo 9-15
Perjantai 9.12.2022 klo 9-15

Kansainvälisyys

Opintojaksolla on mukana kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolle otetaan 25 opiskelijaa: puolet restonomiopiskelijoita ja puolet vaihto-opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa perjantaina 28.10. klo 9.00, jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.

Opintojaksolla tarvitaan keittiötyöhön soveltuvat vaatteet ja työkengät.