Siirry suoraan sisältöön

Gastroturistina maailmalla (8 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00CP92-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2021 - 02.01.2022

Ajoitus

14.01.2022 - 22.04.2022

Laajuus

8 op

Virtuaaliosuus

3 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

63 % Lähiopetus, 37 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 20

Koulutus

  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Arja Luiro
  • Riitta Brännare

Vastuuhenkilö

Arja Luiro

Ryhmät

  • 20RESTO
    Restonomi 2020, päivätoteutus
  • 20MRESTO
    Restonomi, monimuotototeutus, syksy 2020
  • 19MRESTO
    Restonomi, monimuotototeutus, syksy 2019
  • 19RESTO
    Restonomi 2019, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö (OJ)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Lisätiedot (OJ)

Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Aika ja paikka

Lähiopiskelu TAMKilla, Catering Studio
Vierailut
ks. aikataulu

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

varsinainen tentti 8.4.2022
uusintatentti 22.4.2022

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti (gastromatkailu, gastronomia: luennot, materiaalit) 1 op
Gastromatkailutehtävä 1 op
Ruokatori -tapahtuma-projekti 2 op
Ammatillinen osallistuminen 2 op

Tehtävä- ja osa-aluekohtaiset arvioinnit tarkentuvat opintojakson aloitukseen mennessä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot ja harjoitukset
-yksilö- ja tiimitehtävät
-projektityöskentely
-vierailut
-tentti

Oppimateriaalit

Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h (+kv-vaihto/muu vastaava 2 op x 27 h, jos toteutuu)

Sisällön jaksotus

Gastroturistina maailmalla –aikataulu ja sisältö

Viikko 3
pe 21.1. klo 10–14 Aloitus, tutustuminen gastromatkoihin maailmalla elämyksellisessä ympäristössä kaikilla aisteilla

Viikko 4
pe 28.1. 9-10.30 Matkailu – gastromatkailun käsitteet
11.30-15 Kansainvälinen ruokakulttuuri – ruoka- juoma ja tapakulttuurit – työpajat + kick off ruokatori-tapahtumalle

Viikko 5
pe 4.2. 9-10.30 gastronomia
11.30-15 pienpanimo-olut

Viikko 6
pe 11.2. 9-10.30 gastromatkailu
11.30-15 kuohuviinit ja gastronomia

Viikko 7
pe 18.2. klo 9–17 Inspiraatiomatka Sastamalaan (useita kohteita)

**
Viikko 10
pe 11.3. 9-10.30 gastromatkailu
11.30-15 natuviinit ja gastronomia

Viikko 11
pe 18.3. tehtävä gastromatkailusta (parityö) – arvioitava työ

Viikko 12
pe 25.3. klo 9–15 Ruokatoritapahtuman suunnittelua ja myyntikampanja

Viikko 13
to 31.3. klo 8-16 Esivalmistelupäivä

pe 1.4. klo 9-16 Kansainvälinen ruokatori Catering Studiolla

Viikko 14
pe 8.4. klo 9–14 Tapahtuman päätös ja jälkimarkkinointi ja kurssitentti

Viikko 15
pitkäperjantai

Viikko 16
pe 22.4. rästitentti

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-projektit
-vierailut lähialueen organisaatioissa - yhteistyöverkosto