Skip to main content

As a Gastrotourist in the World (8 cr)

Code: 8T00CP92-3010

General information


Enrolment period
20.11.2021 - 02.01.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
14.01.2022 - 22.04.2022
Implementation has ended.
Credits
8 cr
Local portion
5 cr
Virtual portion
3 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 20
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Arja Luiro
Riitta Brännare
Person in charge
Arja Luiro
Course
8T00CP92

Objectives (course unit)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Content (course unit)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Location and time

Lähiopiskelu TAMKilla, Catering Studio
Vierailut
ks. aikataulu

Exam schedules

varsinainen tentti 8.4.2022
uusintatentti 22.4.2022

Evaluation methods and criteria

Tentti (gastromatkailu, gastronomia: luennot, materiaalit) 1 op
Gastromatkailutehtävä 1 op
Ruokatori -tapahtuma-projekti 2 op
Ammatillinen osallistuminen 2 op

Tehtävä- ja osa-aluekohtaiset arvioinnit tarkentuvat opintojakson aloitukseen mennessä.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

-luennot ja harjoitukset
-yksilö- ja tiimitehtävät
-projektityöskentely
-vierailut
-tentti

Learning materials

Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa

Student workload

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h (+kv-vaihto/muu vastaava 2 op x 27 h, jos toteutuu)

Content scheduling

Gastroturistina maailmalla –aikataulu ja sisältö

Viikko 3
pe 21.1. klo 10–14 Aloitus, tutustuminen gastromatkoihin maailmalla elämyksellisessä ympäristössä kaikilla aisteilla

Viikko 4
pe 28.1. 9-10.30 Matkailu – gastromatkailun käsitteet
11.30-15 Kansainvälinen ruokakulttuuri – ruoka- juoma ja tapakulttuurit – työpajat + kick off ruokatori-tapahtumalle

Viikko 5
pe 4.2. 9-10.30 gastronomia
11.30-15 pienpanimo-olut

Viikko 6
pe 11.2. 9-10.30 gastromatkailu
11.30-15 kuohuviinit ja gastronomia

Viikko 7
pe 18.2. klo 9–17 Inspiraatiomatka Sastamalaan (useita kohteita)

**
Viikko 10
pe 11.3. 9-10.30 gastromatkailu
11.30-15 natuviinit ja gastronomia

Viikko 11
pe 18.3. tehtävä gastromatkailusta (parityö) – arvioitava työ

Viikko 12
pe 25.3. klo 9–15 Ruokatoritapahtuman suunnittelua ja myyntikampanja

Viikko 13
to 31.3. klo 8-16 Esivalmistelupäivä

pe 1.4. klo 9-16 Kansainvälinen ruokatori Catering Studiolla

Viikko 14
pe 8.4. klo 9–14 Tapahtuman päätös ja jälkimarkkinointi ja kurssitentti

Viikko 15
pitkäperjantai

Viikko 16
pe 22.4. rästitentti

Completion alternatives

Ei ole

Practical training and working life cooperation

-projektit
-vierailut lähialueen organisaatioissa - yhteistyöverkosto

Further information

Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op

Go back to top of page