As a Gastrotourist in the World (8 cr)
Code: 8T00CP92-3010
General information
- Enrolment period
- 20.11.2021 - 02.01.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 14.01.2022 - 22.04.2022
- Implementation has ended.
- Credits
- 8 cr
- Local portion
- 5 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 20
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
Objectives (course unit)
Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.
Content (course unit)
Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.
Location and time
Lähiopiskelu TAMKilla, Catering Studio
Vierailut
ks. aikataulu
Exam schedules
varsinainen tentti 8.4.2022
uusintatentti 22.4.2022
Evaluation methods and criteria
Tentti (gastromatkailu, gastronomia: luennot, materiaalit) 1 op
Gastromatkailutehtävä 1 op
Ruokatori -tapahtuma-projekti 2 op
Ammatillinen osallistuminen 2 op
Tehtävä- ja osa-aluekohtaiset arvioinnit tarkentuvat opintojakson aloitukseen mennessä.
Assessment scale
0-5
Teaching methods
-luennot ja harjoitukset
-yksilö- ja tiimitehtävät
-projektityöskentely
-vierailut
-tentti
Learning materials
Annetaan kurssin yhteydessä, tiedot/linkit ja materiaali saatavilla Moodlessa
Student workload
Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h (+kv-vaihto/muu vastaava 2 op x 27 h, jos toteutuu)
Content scheduling
Gastroturistina maailmalla –aikataulu ja sisältö
Viikko 3
pe 21.1. klo 10–14 Aloitus, tutustuminen gastromatkoihin maailmalla elämyksellisessä ympäristössä kaikilla aisteilla
Viikko 4
pe 28.1. 9-10.30 Matkailu – gastromatkailun käsitteet
11.30-15 Kansainvälinen ruokakulttuuri – ruoka- juoma ja tapakulttuurit – työpajat + kick off ruokatori-tapahtumalle
Viikko 5
pe 4.2. 9-10.30 gastronomia
11.30-15 pienpanimo-olut
Viikko 6
pe 11.2. 9-10.30 gastromatkailu
11.30-15 kuohuviinit ja gastronomia
Viikko 7
pe 18.2. klo 9–17 Inspiraatiomatka Sastamalaan (useita kohteita)
**
Viikko 10
pe 11.3. 9-10.30 gastromatkailu
11.30-15 natuviinit ja gastronomia
Viikko 11
pe 18.3. tehtävä gastromatkailusta (parityö) – arvioitava työ
Viikko 12
pe 25.3. klo 9–15 Ruokatoritapahtuman suunnittelua ja myyntikampanja
Viikko 13
to 31.3. klo 8-16 Esivalmistelupäivä
pe 1.4. klo 9-16 Kansainvälinen ruokatori Catering Studiolla
Viikko 14
pe 8.4. klo 9–14 Tapahtuman päätös ja jälkimarkkinointi ja kurssitentti
Viikko 15
pitkäperjantai
Viikko 16
pe 22.4. rästitentti
Completion alternatives
Ei ole
Practical training and working life cooperation
-projektit
-vierailut lähialueen organisaatioissa - yhteistyöverkosto
Further information
Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op