Siirry suoraan sisältöön

Rakenteiden toiminta (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5B00FB42-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2021 - 17.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 15.05.2022

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennusarkkitehti

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Mauri Laasonen

Vastuuhenkilö

Mauri Laasonen

Ryhmät

  • 21I800
    Rakennusarkkitehti

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tietää statiikan peruskäsitteet. Hän osaa muodostaa partikkelin ja suoran palkin vapaakappalekuviot ja laskea niitä käyttäen tukivoimat tasapainoyhtälöiden avulla. Hän ymmärtää mitä eri rasitusmuodot tarkoittavat ja osaa määrittää suoran, yksinkertaisen palkin rasituskuviot. Opiskelija ymmärtää, mitkä ovat mitoituksessa tärkeät ja olennaiset tekijät sekä mitkä ovat tavanomaisten rakenteiden toimintatavat. Opiskelija oppii jäykistämään oikeaoppisesti tavanomaisimmat rakennukset sekä ymmärtää eri mitoitusmenetelmien perusteet ja erot.

Sisältö (OJ)

Statiikan peruskäsitteet, mekaniikan peruslait ja voimavektori. Partikkeliin vaikuttavan voiman resultantti ja komponentit sekä partikkelin tasapaino. Jäykän kappaleen voimasysteemin redusointi, kuormat, tuennat, rakennemalli, tasapaino, tukireaktiot ja rasituskuviot. Kantavien rakenteiden suunnittelun vaiheet, runkotyypit ja niiden toimintaperiaatteet, stabiliteetti, eri mitoitusmenetelmien yhtäläisyydet ja erot, kuormat. Harjoitustyö.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa käyttää opintojaksoon sisältyviä perusasioita ja ratkaista yksinkertaisia sovelluksia, jotka ovat käsiteltyjen tehtävien kaltaisia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Edellisen lisäksi opiskelija osaa soveltaa opintojakson asioita erilaisiin tilanteisiin ja osaa perustella ratkaisut.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Edellisen lisäksi opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioista ja niiden käytöstä ongelmien ratkaisuun sekä taito esittää ja perustella loogisesti valitut ratkaisumenetelmät.

Arviointiasteikko

0-5