Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00DQ56-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 31.12.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
10.01.2022 - 06.03.2022
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
9 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Liiketalous ja media
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
5 - 50
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Ryhmät
21MRESTO
Palveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2021
Opintojakso
8T00DQ56

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija
- osaa esimiehenä tai asiantuntijana soveltaa elintarvikkeiden ja työyhteisön turvallisuutta ohjaavia lakeja, asetuksia, ohjeistuksia ja alalla käytettäviä standardeja
- ymmärtää mikrobiologian, hygienian ja puhtauspalveluiden merkityksen turvallisuuden ja laadun varmistajana

Sisältö (Opintojakso)

MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Opiskelija tuntee laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tarkastelee asioita omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Aika ja paikka

Opintojakso avautuu Moodlessa ma 10.1.2022 klo 9.00.
Ensimmäinen tapaaminen opettajien kanssa Zoomissa 13.1. klo 16.30. Linkki Zoomiin löytyy Moodlesta.

Tapaamiset Zoomissa:
torstaina 13.1. klo 16.30-18.00 Aloitus

torstaina 27.1. klo 16.30-19.00 Elintarvikelainsäädäntö / tehtävän purku

torstaina 10.2. klo 16.30-17.30 Ohjausta tarvitseville, opiskelijoiden kysymyksiin vastaaminen

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti keskiviikko 16.2.2022 (Huom! huoltokatko Moodlessa torstaina)

Uusintatentit:
10.3.2022
24.3.2022

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Elintarvikelainsäädäntöön ja omavalvontaan liittyvät tehtävät 20 %
Elintarvikemikrobiologia ja hygienia sekä puhtaus tentti 40 %
Puhtauden laadun arviointi tehtävä 30 %
Vertaisarviointi 10 %
Muut tehtävät arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- tiimityöskentely
- harjoitukset esim. puhtauden laadun mittaaminen
- opetuskeskustelut
- mittaaminen ja mittaustulosten raportointi
- tentti
- testi

Oppimateriaalit

Moodlessa oleva aineisto sisältäen mm.
Ruokaviraston verkkosivustot
Elintarvikelainsäädäntöä
Puhtauden ja laadun standardit
Puhtauden mittarit
Työturvallisuuskeskuksen www-sivut
Martti Launis, Jouni Lehtelä ERGONOMIA
Kirjassa on laajasti huomioitu ergonomiaan liittyvät säädökset ja standardit. Työterveyslaitos
Mertanen, Virve. 2015. Työsuojelun perusteet. Helsinki: Työturvallisuuskeskus.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op on 27 h opiskelijan työtä.

Elintarvikemikrobiologia ja hygienia: aineistoon tutustuminen, tehtävät ja tentti 4 op
Puhtaus: aineistoon tutustuminen, tehtävät ja tentti 4 op
Työturvallisuus ja ergonomia: aineistoon tutustuminen, tehtävät ja testi 2 op

Sisällön jaksotus

Kurssi on lähes kokonaan virtuaalinen.
Aikataulu ja tehtävät löytyvät Moodlesta.

Kurssi rakentuu sekä itsenäisestä opiskelusta että tiimityöskentelystä.
Sisältö:
Elintarvikemikrobiologia ja hygienia 4 op
Puhtaus 4 op
Työturvallisuus ja ergonomia 2 op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoitustehtävät yhteistyössä työelämän kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso avautuu Moodlessa ma 10.1.2022 klo 9.00.

Siirry alkuun