Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00DQ56-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 15.12.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.01.2022 - 25.02.2022
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
6 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Liiketalous ja media
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
5 - 50
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Tuija Ylä-Viteli
Tuija Heikkilä
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Ryhmät
21RESTO
Palveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
Opintojakso
8T00DQ56

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija
- osaa esimiehenä tai asiantuntijana soveltaa elintarvikkeiden ja työyhteisön turvallisuutta ohjaavia lakeja, asetuksia, ohjeistuksia ja alalla käytettäviä standardeja
- ymmärtää mikrobiologian, hygienian ja puhtauspalveluiden merkityksen turvallisuuden ja laadun varmistajana

Sisältö (Opintojakso)

MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Opiskelija tuntee laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tarkastelee asioita omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Aika ja paikka

Opintojakso alkaa etäopetuksena ti 11.1.2022 klo 11.00 Zoomin välityksellä. Zoom-linkki saatavilla opintojakson Moodlessa opintojakson alkaessa.
Opintojaksolla on verkon välityksellä tapahtuvaa opetusta ja osin myös lähiopetusta tilanteen mukaan (koronaohjeistus ym. vaateet)

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti
pe 18.2.2022 klo 9-12

Uusintatentit:
ke 23.2. klo 13-16
ke 9.3. klo 9-12
Uusintatentteihin ilmoittaudutaan opettajille erikseen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Mikrobiologian, hygienian ja puhtauden tentti 40 %
Puhtauden laadun arviointi tehtävä 20 %
Työturvallisuus ja ergonomia 30 %
Vertaisarviointi 10 %

Muut tehtävät arvioidaan hyväksytty / hylätty.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- luennot
- työpajatyöskentely
- tentti
- harjoitukset
- opetuskeskustelut
- tutustumiskäynnit
- tiimityöskentely

Oppimateriaalit

Moodlessa oleva aineisto.
Elintarvikelainsäädäntö
Työturvallisuuslainsäädäntö
Ruokaviraston www-sivut

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opetus ja tiimitapaamiset 50% (lähi- tai etätapaamiset)
Itsenäinen työskentely 50%

Sisällön jaksotus

1 op on 27 tuntia opiskelijan työtä
Elintarvikkeiden turvallisuus (lainsäädäntö, mikrobiologia ja hygienia) 4 op
Puhtaus ja hygienia 3 op
Ergonomia 1 op
Työturvallisuus 2 op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoitustehtävät yhteistyössä työelämän kanssa.
Nokeval omavalvonta

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso alkaa ti 11.1.2022 klo 9.00.
Muutokset ovat mahdollisia.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei tunne laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija ei suoriudu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija ei toimi ryhmässä.

Siirry alkuun