Laatu ja turvallisuus restonomin vastuulla (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00DQ56-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 15.12.2021
Ajoitus
11.01.2022 - 25.02.2022
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
6 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 50
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Tuija Ylä-Viteli
- Tuija Heikkilä
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Ryhmät
-
21RESTOPalveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija
- osaa esimiehenä tai asiantuntijana soveltaa elintarvikkeiden ja työyhteisön turvallisuutta ohjaavia lakeja, asetuksia, ohjeistuksia ja alalla käytettäviä standardeja
- ymmärtää mikrobiologian, hygienian ja puhtauspalveluiden merkityksen turvallisuuden ja laadun varmistajana
Sisältö (OJ)
MIKSI mikrobiologian ja hygienian osaaminen on tärkeää toimialalla?
MITÄ laatu- ja turvallisuusasioita pitää osata omalla alalla?
MITEN lainsäädäntö säätelee työntekijän ja esimiehen toimintaa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija tuntee laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tarkastelee asioita omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Aika ja paikka
Opintojakso alkaa etäopetuksena ti 11.1.2022 klo 11.00 Zoomin välityksellä. Zoom-linkki saatavilla opintojakson Moodlessa opintojakson alkaessa.
Opintojaksolla on verkon välityksellä tapahtuvaa opetusta ja osin myös lähiopetusta tilanteen mukaan (koronaohjeistus ym. vaateet)
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tentti
pe 18.2.2022 klo 9-12
Uusintatentit:
ke 23.2. klo 13-16
ke 9.3. klo 9-12
Uusintatentteihin ilmoittaudutaan opettajille erikseen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Mikrobiologian, hygienian ja puhtauden tentti 40 %
Puhtauden laadun arviointi tehtävä 20 %
Työturvallisuus ja ergonomia 30 %
Vertaisarviointi 10 %
Muut tehtävät arvioidaan hyväksytty / hylätty.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- työpajatyöskentely
- tentti
- harjoitukset
- opetuskeskustelut
- tutustumiskäynnit
- tiimityöskentely
Oppimateriaalit
Moodlessa oleva aineisto.
Elintarvikelainsäädäntö
Työturvallisuuslainsäädäntö
Ruokaviraston www-sivut
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opetus ja tiimitapaamiset 50% (lähi- tai etätapaamiset)
Itsenäinen työskentely 50%
Sisällön jaksotus
1 op on 27 tuntia opiskelijan työtä
Elintarvikkeiden turvallisuus (lainsäädäntö, mikrobiologia ja hygienia) 4 op
Puhtaus ja hygienia 3 op
Ergonomia 1 op
Työturvallisuus 2 op
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoitustehtävät yhteistyössä työelämän kanssa.
Nokeval omavalvonta
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso alkaa ti 11.1.2022 klo 9.00.
Muutokset ovat mahdollisia.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ei tunne laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija ei suoriudu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija ei toimi ryhmässä.