Siirry suoraan sisältöön

Gastroturistina maailmalla (8 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00CP92-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
08.12.2020 - 15.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
22.01.2021 - 16.04.2021
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
8 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 20
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Arja Luiro
Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Opintojakso
8T00CP92

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö (Opintojakso)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Aika ja paikka

Etäopiskelu
Catering Studio

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti 16.4. klo 9-11 Moodle
Uusintatentti sovitaan tarpeen mukaan.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti (luennot, materiaalit) 1 op
Virtuaalitapahtuma 2 op
Ammatillinen osallistuminen 3 op

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- luennot
- tuotekehitys
- tapahtuma
- tiimitehtävät
- tentti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h. Kansainvälisen lyhyen vaihdon (2 op) osuus jää pois.

Sisällön jaksotus

AIKATAULU

Viikko 3
pe 22.1. klo 9–14 Aloitus, matkailu R, gastronomia A, Zoom

Viikko 4
pe 29.1. 9-14 Gastromatkan tuotteistaminen, gastronomia, tiimityö Zoom

Viikko 5
pe 5.2. klo 9–15 tiimit 3 ja 4 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 1 ja 2 gastroturismin viitekehys Zoom

Viikko 6
pe 12.2. klo 9–15 tiimit 1 ja 2 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 3 ja 4 gastroturismin viitekehys Zoom

Viikko 7
pe 19.2. klo 9–15 Gastronomia/juomat, Catering Studio, tiimit 1-2 (klo 9-11) ja tiimit 3 ja 4 (klo 12-14)

Viikko 10
pe 12.3. klo 9–15 tiimit 3 ja 4 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 1 ja 2 gastroturismin viitekehys Zoom

Viikko 12
pe 26.3. klo 9–15 tiimit 1 ja 2 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 3 ja 4 gastroturismin viitekehys Zoom

Viikko 14
pe 9.4. klo 9–14 ”Virtuaalisella gastromatkalla maailmalla” -esitys Zoom

Viikko 15
pe 16.4. klo 9–11 Moodle-tentti

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei ole

Kansainvälisyys

Opintojakson 2 op:een kansainvälistä lyhyttä vaihtoa ei voi toteuttaa koronatilanteen vuoksi.
Kotikansainvälistymistä on opintojakson sisällössä, jossa käsitellään gastromatkailua ja kansainvälistä ruoka-, juoma- ja tapakulttuuria.

Lisätiedot

Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Suorituksia puuttuu tai ne ovat hylättyjä.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden

Siirry alkuun