Gastroturistina maailmalla (8 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00CP92-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 08.12.2020 - 15.01.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 22.01.2021 - 16.04.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 8 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 20
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.
Sisältö (Opintojakso)
Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.
Aika ja paikka
Etäopiskelu
Catering Studio
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tentti 16.4. klo 9-11 Moodle
Uusintatentti sovitaan tarpeen mukaan.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti (luennot, materiaalit) 1 op
Virtuaalitapahtuma 2 op
Ammatillinen osallistuminen 3 op
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- tuotekehitys
- tapahtuma
- tiimitehtävät
- tentti
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h. Kansainvälisen lyhyen vaihdon (2 op) osuus jää pois.
Sisällön jaksotus
AIKATAULU
Viikko 3
pe 22.1. klo 9–14 Aloitus, matkailu R, gastronomia A, Zoom
Viikko 4
pe 29.1. 9-14 Gastromatkan tuotteistaminen, gastronomia, tiimityö Zoom
Viikko 5
pe 5.2. klo 9–15 tiimit 3 ja 4 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 1 ja 2 gastroturismin viitekehys Zoom
Viikko 6
pe 12.2. klo 9–15 tiimit 1 ja 2 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 3 ja 4 gastroturismin viitekehys Zoom
Viikko 7
pe 19.2. klo 9–15 Gastronomia/juomat, Catering Studio, tiimit 1-2 (klo 9-11) ja tiimit 3 ja 4 (klo 12-14)
Viikko 10
pe 12.3. klo 9–15 tiimit 3 ja 4 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 1 ja 2 gastroturismin viitekehys Zoom
Viikko 12
pe 26.3. klo 9–15 tiimit 1 ja 2 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 3 ja 4 gastroturismin viitekehys Zoom
Viikko 14
pe 9.4. klo 9–14 ”Virtuaalisella gastromatkalla maailmalla” -esitys Zoom
Viikko 15
pe 16.4. klo 9–11 Moodle-tentti
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei ole
Kansainvälisyys
Opintojakson 2 op:een kansainvälistä lyhyttä vaihtoa ei voi toteuttaa koronatilanteen vuoksi.
Kotikansainvälistymistä on opintojakson sisällössä, jossa käsitellään gastromatkailua ja kansainvälistä ruoka-, juoma- ja tapakulttuuria.
Lisätiedot
Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Suorituksia puuttuu tai ne ovat hylättyjä.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden