Skip to main content

As a Gastrotourist in the World (8 cr)

Code: 8T00CP92-3009

General information


Enrolment period
08.12.2020 - 15.01.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
22.01.2021 - 16.04.2021
Implementation has ended.
Credits
8 cr
Local portion
3 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 20
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Arja Luiro
Riitta Brännare
Person in charge
Arja Luiro
Course
8T00CP92

Objectives (course unit)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Content (course unit)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Location and time

Etäopiskelu
Catering Studio

Exam schedules

Tentti 16.4. klo 9-11 Moodle
Uusintatentti sovitaan tarpeen mukaan.

Evaluation methods and criteria

Tentti (luennot, materiaalit) 1 op
Virtuaalitapahtuma 2 op
Ammatillinen osallistuminen 3 op

Assessment scale

0-5

Teaching methods

- luennot
- tuotekehitys
- tapahtuma
- tiimitehtävät
- tentti

Student workload

Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h. Kansainvälisen lyhyen vaihdon (2 op) osuus jää pois.

Content scheduling

AIKATAULU

Viikko 3
pe 22.1. klo 9–14 Aloitus, matkailu R, gastronomia A, Zoom

Viikko 4
pe 29.1. 9-14 Gastromatkan tuotteistaminen, gastronomia, tiimityö Zoom

Viikko 5
pe 5.2. klo 9–15 tiimit 3 ja 4 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 1 ja 2 gastroturismin viitekehys Zoom

Viikko 6
pe 12.2. klo 9–15 tiimit 1 ja 2 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 3 ja 4 gastroturismin viitekehys Zoom

Viikko 7
pe 19.2. klo 9–15 Gastronomia/juomat, Catering Studio, tiimit 1-2 (klo 9-11) ja tiimit 3 ja 4 (klo 12-14)

Viikko 10
pe 12.3. klo 9–15 tiimit 3 ja 4 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 1 ja 2 gastroturismin viitekehys Zoom

Viikko 12
pe 26.3. klo 9–15 tiimit 1 ja 2 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 3 ja 4 gastroturismin viitekehys Zoom

Viikko 14
pe 9.4. klo 9–14 ”Virtuaalisella gastromatkalla maailmalla” -esitys Zoom

Viikko 15
pe 16.4. klo 9–11 Moodle-tentti

Completion alternatives

ei ole

International connections

Opintojakson 2 op:een kansainvälistä lyhyttä vaihtoa ei voi toteuttaa koronatilanteen vuoksi.
Kotikansainvälistymistä on opintojakson sisällössä, jossa käsitellään gastromatkailua ja kansainvälistä ruoka-, juoma- ja tapakulttuuria.

Further information

Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Suorituksia puuttuu tai ne ovat hylättyjä.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden

Go back to top of page