Ala tutuksi ! (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00DQ52-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2021 - 20.08.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 23.08.2021 - 15.10.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 70
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Riitta Brännare
- Marja-Liisa Timperi
- Pilvi Torvinen
- Vastuuhenkilö
- Riitta Brännare
- Ryhmät
-
21RESTOPalveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
- Opintojakso
- 8T00DQ52
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta ja tulevaisuuden näkymistä
- havainnoimalla tunnistaa toimialan keskeiset elementit (hygienia ja puhtaus, tuotekehitys, ravitsemus, ihmisyys ja ruokakulttuuri)
- rakentaa oman käsityksensä tomialan kehittämisestä
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Opiskelija ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Opiskelija osaa vertailla ja jäsentää toimialan erityispiirteitä.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Opiskelija osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa ja toiminnan kehittämistarpeita. Opiskelija osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Aika ja paikka
Lähiopetus TAMK pääkampus
Etäopetus Zoom / Teams
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
varsinainen tentti tiistaina 28.9.2021 klo 9-11
1.rästitentti tiistaina 12.10. klo 8-10
toisesta rästitentistä sovitaan myöhemmin
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssin arvioitavat osat:
-tentti (henkilökohtainen suoritus) - arviointiasteikko 0-5
-projektityön tulos ja itse-/vertaisarviointi (tiimityö) - asteikko 0-5
-referaatti (henkilökohtainen ja arvioidaan suoritus-merkinnällä) + office-paketti
-oppimisportfolio ja ammatillinen osallistuminen (henkilökohtainen, tiimityö) arviointiasteikko 0-5
Suorituskohtaiset arviointia koskevat ohjeet ovat moodlessa.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- harjoitukset
- tiimitehtävät
- henkilökohtaiset tehtävät
- havainnointi toimialan yrityksissä ja työelämäprojekti
Oppimateriaalit
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Markkinointi:
Bergström, S. & Leppänen, A. 2018. Yrityksen asiakkuusmarkkinointi. (Soveltuvin osin: toimintaympäristö, vastuullisuus…). Saatavuus: e-kirja ja TAMKin kirjastossa useita kappaleita. (käytetään tehtävissä ja tenttimateriaalina)
Historia:
Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Suomalainen ravintola 1900-luvulla. Biblioteca Historica. Väitöskirja. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy. (käytetään tehtävissä)
Lisäksi moodleen tulee oheismateriaalia teemojen tueksi.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 10 op x 27 h opiskelijan työtä = 270 h.
Opintojakson kuormittavuus vaihtelee opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen.
Kurssi on suunniteltu siten, että ns. kontaktiopiskelua on noin 190 tuntia ja itseopiskelua 80 tuntia.
Sisällön jaksotus
Kontaktiopiskelu koululla tai verkossa tapahtuu 23.8.-14.10.2021 maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8-16 pääsääntöisesti.
Kertakohtainen aikataulu on moodlessa ja avataan nähtäville kurssin alettua.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-työelämäprojekti