Introduction to Field (10 cr)
Code: 8T00DQ52-3006
General information
- Enrolment period
- 02.07.2021 - 20.08.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 23.08.2021 - 15.10.2021
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 15 - 70
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
- Teachers
- Riitta Brännare
- Marja-Liisa Timperi
- Pilvi Torvinen
- Person in charge
- Riitta Brännare
- Course
- 8T00DQ52
Objectives (course unit)
Students are able
- to build a conception of the field of business, its history and future
- to recognise the current elements (hygienia and cleanliness, design, nutrition, humanity and gastronomy)
- build their own understanding of the development of the field of business
Content (course unit)
WHAT know-how is needed in the service business today?
WHY is hospitality an essential part of the service?
HOW can I produce an excellent customer experience?
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
The student can identify and can determine the special characteristics of the branch.
The student performs the given tasks with the help of the teamwork.
The student takes the responsibility for his own operation. The student identifies his social skill.
The student can give and can receive feedback.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
The student can compare and can analyse the special characteristics of the branch.
The student can work responsibly in the cooperation and it be ready to develop its social skills.
The student can give and can receive feedback actively and constructively.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
The student can analyse the branch and the development needs of the operation widely. Student the part connects forth the brought matters to a vocational context.
The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation. The student develops both own and the interaction of the group. The student can give and can receive feedback actively and constructively.
Location and time
Lähiopetus TAMK pääkampus
Etäopetus Zoom / Teams
Exam schedules
varsinainen tentti tiistaina 28.9.2021 klo 9-11
1.rästitentti tiistaina 12.10. klo 8-10
toisesta rästitentistä sovitaan myöhemmin
Assessment methods and criteria
Kurssin arvioitavat osat:
-tentti (henkilökohtainen suoritus) - arviointiasteikko 0-5
-projektityön tulos ja itse-/vertaisarviointi (tiimityö) - asteikko 0-5
-referaatti (henkilökohtainen ja arvioidaan suoritus-merkinnällä) + office-paketti
-oppimisportfolio ja ammatillinen osallistuminen (henkilökohtainen, tiimityö) arviointiasteikko 0-5
Suorituskohtaiset arviointia koskevat ohjeet ovat moodlessa.
Assessment scale
0-5
Teaching methods
- luennot
- harjoitukset
- tiimitehtävät
- henkilökohtaiset tehtävät
- havainnointi toimialan yrityksissä ja työelämäprojekti
Learning materials
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Markkinointi:
Bergström, S. & Leppänen, A. 2018. Yrityksen asiakkuusmarkkinointi. (Soveltuvin osin: toimintaympäristö, vastuullisuus…). Saatavuus: e-kirja ja TAMKin kirjastossa useita kappaleita. (käytetään tehtävissä ja tenttimateriaalina)
Historia:
Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Suomalainen ravintola 1900-luvulla. Biblioteca Historica. Väitöskirja. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy. (käytetään tehtävissä)
Lisäksi moodleen tulee oheismateriaalia teemojen tueksi.
Student workload
Opintojakson laajuus on 10 op x 27 h opiskelijan työtä = 270 h.
Opintojakson kuormittavuus vaihtelee opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen.
Kurssi on suunniteltu siten, että ns. kontaktiopiskelua on noin 190 tuntia ja itseopiskelua 80 tuntia.
Content scheduling
Kontaktiopiskelu koululla tai verkossa tapahtuu 23.8.-14.10.2021 maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8-16 pääsääntöisesti.
Kertakohtainen aikataulu on moodlessa ja avataan nähtäville kurssin alettua.
Practical training and working life cooperation
-työelämäprojekti