Gastroturistina maailmalla (8 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00CP92-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 22.11.2019 - 05.01.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2020 - 01.03.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 8 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- TAMK Kielet ja viestintä
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 24
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Arja Luiro
- Riitta Brännare
- Vastuuhenkilö
- Satu Kylmälä
- Ryhmät
-
VAPAAVapaasti valittavat opinnot
- Opintojakso
- 8T00CP92
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.
Sisältö (Opintojakso)
Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Harjoitukset
Tiimityö
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 6 op. Siihen on mahdollista liittää 2 op:een gastromatka Saksaan tai 2 op:een gastromatka Unkariin (ravintolapäivän järjestäminen).
Sisällön jaksotus
Tunnit pidetään pääsääntöisesti tiistaisin klo 8-11 ja perjantaisin klo 8-16, 3.periodissa. Kurssi alkaa tiistaina 7.1.2020.Tarkempi aikataulu annetaan viimeistään opintojakson aloituskerralla.
Lisätiedot
Gastromatkailu 3-5 op
Ruoan ja juoman yhdistäminen 5 op
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Suorituksia puuttuu.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet.
Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa jäsentää gastromatkailun käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla.
Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti.
Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä.
Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden.
Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen.
Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.