Ala tutuksi ! (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00DQ52-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.06.2020 - 01.09.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 17.08.2020 - 09.10.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 9 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 60
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Arja Luiro
- Jaana Sahlsten
- Marja-Liisa Timperi
- Vastuuhenkilö
- Satu Kylmälä
- Opintojakso
- 8T00DQ52
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta ja tulevaisuuden näkymistä
- havainnoimalla tunnistaa toimialan keskeiset elementit (hygienia ja puhtaus, tuotekehitys, ravitsemus, ihmisyys ja ruokakulttuuri)
- rakentaa oman käsityksensä tomialan kehittämisestä
Sisältö (Opintojakso)
MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Opiskelija ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Opiskelija osaa vertailla ja jäsentää toimialan erityispiirteitä.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Opiskelija osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa ja toiminnan kehittämistarpeita. Opiskelija osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Aika ja paikka
Lähiopetus TAMK pääkampus
Etäopetus Zoom
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
TIIMI
Yritysanalyysi 40 %
Restonomikoulutuksen keihäänkärjet 30 %
YKSILÖ
Etiketti 30 %
Palvelupolku S
Minun urapolkuni S
Ympäristöpassi S
Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit ovat Moodlen kurssialustalla.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- harjoitukset
- tiimitehtävät
- henkilökohtaiset tehtävät
- havainnointi toimialan yrityksissä
Oppimateriaalit
Opintojakson luentomateriaalit ja tehtäväkohtaiset lähteet.
Martiala, K. & Lylyharju, H. 2017. Parasta pöytään. Suomalaisen gastronomian historia. Gummerus.
Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Suomalainen ravintola 1900-luvulla. Biblioteca Historica. Väitöskirja. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 10 op x 27 h opiskelijan työtä = 270 h.
Opintojakson kuormittavuus vaihtelee opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen.
Sisällön jaksotus
AIKATAULU
VIIKKO 34
Maanantai 17.8.2020 klo 9-10.30 tiimit 1-5 ja klo 10.30-12 tiimit 6-10 Opintojakson aloitus, tiimiytyminen (testit, laaditaan tiimisäännöt, tiimiprofiili), iltapäivä tiimityöskentelyä, lähiopetus G0-08, G0-09, G0-10, G00-10, B4-22
Englannin lähtötaso klo 14-16.00 B3-18
Tiistai 18.8.2020 klo 9-16, Tiimin tarina ja Palveluhäivähdyksiä-tehtävät itsenäisesti, esitykset klo 14-16 Zoom (Ruotsin lähtötaso klo 14-16.00 peruttu. Pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana)
Torstai 20.8.2020 klo 10- Self-Hack, A-ryhmä B5-25 ja B-ryhmä H3-25
Perjantai 21.8.2020 klo 9-15 Päivä Catering Studiolla
VIIKKO 35
Maanantai 24.8.2020 klo 9-15, Klassisesta trendeihin Arja, tiimityö, Zoom
Tiistai 25.8.2020 klo 9-15, Palvelu ja vieraanvaraisuus Jaana, tiimityö, Zoom
Perjantai 28.8.2020 klo 9-15, 17Reston harjoitteluseminaari, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku) Zoom
VIIKKO 36
Maanantai 31.8.2020 klo 9-15, Vastuullisuus toimialalla -työpaja, lähiopetus klo 9-12, H1-23, H1-25, G0-08, G0-09, G0-10, klo 12-15 esitykset Zoom
Tiistai 1.9.2020 klo 9-15, Palvelupolku-tehtävän esitykset tiimipareittain Zoomissa tehtävänannon aikataulun mukaisesti
Perjantai 4.9.2020 klo 9-15, Ympäristöpassi itsenäisesti, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku)
VIIKKO 37
Maanantai 7.9.2020 klo 9-15, 17Reston uratarinat, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku) Zoom
Tiistai 8.9.2020 klo 9-15, Tiimityöskentelyä, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku), B4-25/Zoom
Perjantai 11.9.2020 Tiedonhankinta Zoom, (verkkokurssi tehtynä), klo 9-10.30 A-ryhmä, klo 11.15-12.45 B-ryhmä
VIIKKO 38
Maanantai 14.9.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän ohjaus, Zoom
Yhteinen aloitus klo 9
Ohjaukset:
Klo 10.-11.00 tiimi 1
Klo 11.-12.00 tiimi 2
Klo 12.-13.00 tiimi 3
Klo 13.-14.00 tiimi 4
Klo 14.-15.00 tiimi 5
Tiistai 15.9.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän ohjaus, Zoom
Yhteinen aloitus klo 9.
Ohjaukset:
Klo 10.-11.00 tiimi 6
Klo 11.-12.00 tiimi 7
Klo 12.-13.00 tiimi 8
Klo 13.-14.00 tiimi 9
Klo 14.-15.00 tiimi 10
Perjantai 18.9.2020 klo 9-15, Tiimityöskentelyä
KV-info klo 11.30-12.30 , Leila Kakko, Zoom
VIIKKO 39
Maanantai 21.9.2020 klo 9-15, Tiimien lukupiirit ja artikkelin työstäminen, ohjaus, H1-21, H1-23, H1-25, H1-26
Tiistai 22.9.2020 klo 9-15, Etiketti-tehtävän visuaalinen kooste tiimin kesken, ip/tuotoksen esittely muille tiimeille (etänä Zoom)
Perjantai 25.9.2020 klo 9-15, Artikkelin viimeistely ja palautus, itsenäistä etätyöskentelyä
VIIKKO 40
Maanantai 28.9.2020 klo 9-15 (Zoom)
Yhteinen aloitus klo 9
Tiimityöskentelyä: toisten tiimien artikkeleihin tutustuminen
Tiistai 29.9.2020 klo 9-15, Restonomikoulutuksen keihäänkärjet-tehtävän viimeistely klo 9-11 (Zoom)
Klo 11-11.30 ruokatauko
klo 11.30-13.30 paneelikeskustelussa mukana vieraat Aki Koivuniemi, Emmiina Lehtonen ja Touko Setälä
klo 13.30-15 Harjoitteluinfo ja Moodlen 20RESTO tuutorointi oj.
Perjantai 2.10.2020 klo 9-15, Tiimien kehityskeskustelut (urapolku, vertaisarviointi, kokemus tiimityöstä), Zoom
VIIKKO 41
Maanantai 5.10.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän esitykset ja opponoinnit, Zoom (kaikki tiimit mukana)
Tiistai 6.10.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän esitykset ja opponoinnit, Zoom (kaikki tiimit mukana)
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Havainnoinnit ala toimintaympäristöissä (ravintolat, kauppahalli, tori)