Siirry suoraan sisältöön

Ala tutuksi ! (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00DQ52-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.06.2020 - 01.09.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.08.2020 - 09.10.2020
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
9 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 60
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Arja Luiro
Jaana Sahlsten
Marja-Liisa Timperi
Vastuuhenkilö
Satu Kylmälä
Opintojakso
8T00DQ52

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta ja tulevaisuuden näkymistä
- havainnoimalla tunnistaa toimialan keskeiset elementit (hygienia ja puhtaus, tuotekehitys, ravitsemus, ihmisyys ja ruokakulttuuri)
- rakentaa oman käsityksensä tomialan kehittämisestä

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Opiskelija ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Opiskelija osaa vertailla ja jäsentää toimialan erityispiirteitä.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Opiskelija osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa ja toiminnan kehittämistarpeita. Opiskelija osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Aika ja paikka

Lähiopetus TAMK pääkampus
Etäopetus Zoom

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

TIIMI
Yritysanalyysi 40 %
Restonomikoulutuksen keihäänkärjet 30 %

YKSILÖ
Etiketti 30 %
Palvelupolku S
Minun urapolkuni S
Ympäristöpassi S

Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit ovat Moodlen kurssialustalla.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- luennot
- harjoitukset
- tiimitehtävät
- henkilökohtaiset tehtävät
- havainnointi toimialan yrityksissä

Oppimateriaalit

Opintojakson luentomateriaalit ja tehtäväkohtaiset lähteet.

Martiala, K. & Lylyharju, H. 2017. Parasta pöytään. Suomalaisen gastronomian historia. Gummerus.

Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Suomalainen ravintola 1900-luvulla. Biblioteca Historica. Väitöskirja. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 10 op x 27 h opiskelijan työtä = 270 h.
Opintojakson kuormittavuus vaihtelee opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen.

Sisällön jaksotus

AIKATAULU

VIIKKO 34

Maanantai 17.8.2020 klo 9-10.30 tiimit 1-5 ja klo 10.30-12 tiimit 6-10 Opintojakson aloitus, tiimiytyminen (testit, laaditaan tiimisäännöt, tiimiprofiili), iltapäivä tiimityöskentelyä, lähiopetus G0-08, G0-09, G0-10, G00-10, B4-22

Englannin lähtötaso klo 14-16.00 B3-18

Tiistai 18.8.2020 klo 9-16, Tiimin tarina ja Palveluhäivähdyksiä-tehtävät itsenäisesti, esitykset klo 14-16 Zoom (Ruotsin lähtötaso klo 14-16.00 peruttu. Pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana)

Torstai 20.8.2020 klo 10- Self-Hack, A-ryhmä B5-25 ja B-ryhmä H3-25

Perjantai 21.8.2020 klo 9-15 Päivä Catering Studiolla

VIIKKO 35

Maanantai 24.8.2020 klo 9-15, Klassisesta trendeihin Arja, tiimityö, Zoom

Tiistai 25.8.2020 klo 9-15, Palvelu ja vieraanvaraisuus Jaana, tiimityö, Zoom

Perjantai 28.8.2020 klo 9-15, 17Reston harjoitteluseminaari, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku) Zoom

VIIKKO 36

Maanantai 31.8.2020 klo 9-15, Vastuullisuus toimialalla -työpaja, lähiopetus klo 9-12, H1-23, H1-25, G0-08, G0-09, G0-10, klo 12-15 esitykset Zoom

Tiistai 1.9.2020 klo 9-15, Palvelupolku-tehtävän esitykset tiimipareittain Zoomissa tehtävänannon aikataulun mukaisesti

Perjantai 4.9.2020 klo 9-15, Ympäristöpassi itsenäisesti, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku)

VIIKKO 37

Maanantai 7.9.2020 klo 9-15, 17Reston uratarinat, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku) Zoom

Tiistai 8.9.2020 klo 9-15, Tiimityöskentelyä, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku), B4-25/Zoom

Perjantai 11.9.2020 Tiedonhankinta Zoom, (verkkokurssi tehtynä), klo 9-10.30 A-ryhmä, klo 11.15-12.45 B-ryhmä

VIIKKO 38

Maanantai 14.9.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän ohjaus, Zoom
Yhteinen aloitus klo 9
Ohjaukset:

Klo 10.-11.00 tiimi 1

Klo 11.-12.00 tiimi 2

Klo 12.-13.00 tiimi 3

Klo 13.-14.00 tiimi 4

Klo 14.-15.00 tiimi 5

Tiistai 15.9.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän ohjaus, Zoom
Yhteinen aloitus klo 9.
Ohjaukset:

Klo 10.-11.00 tiimi 6

Klo 11.-12.00 tiimi 7

Klo 12.-13.00 tiimi 8

Klo 13.-14.00 tiimi 9

Klo 14.-15.00 tiimi 10

Perjantai 18.9.2020 klo 9-15, Tiimityöskentelyä

KV-info klo 11.30-12.30 , Leila Kakko, Zoom

VIIKKO 39

Maanantai 21.9.2020 klo 9-15, Tiimien lukupiirit ja artikkelin työstäminen, ohjaus, H1-21, H1-23, H1-25, H1-26

Tiistai 22.9.2020 klo 9-15, Etiketti-tehtävän visuaalinen kooste tiimin kesken, ip/tuotoksen esittely muille tiimeille (etänä Zoom)

Perjantai 25.9.2020 klo 9-15, Artikkelin viimeistely ja palautus, itsenäistä etätyöskentelyä

VIIKKO 40

Maanantai 28.9.2020 klo 9-15 (Zoom)
Yhteinen aloitus klo 9
Tiimityöskentelyä: toisten tiimien artikkeleihin tutustuminen

Tiistai 29.9.2020 klo 9-15, Restonomikoulutuksen keihäänkärjet-tehtävän viimeistely klo 9-11 (Zoom)

Klo 11-11.30 ruokatauko

klo 11.30-13.30 paneelikeskustelussa mukana vieraat Aki Koivuniemi, Emmiina Lehtonen ja Touko Setälä

klo 13.30-15 Harjoitteluinfo ja Moodlen 20RESTO tuutorointi oj.

Perjantai 2.10.2020 klo 9-15, Tiimien kehityskeskustelut (urapolku, vertaisarviointi, kokemus tiimityöstä), Zoom

VIIKKO 41

Maanantai 5.10.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän esitykset ja opponoinnit, Zoom (kaikki tiimit mukana)

Tiistai 6.10.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän esitykset ja opponoinnit, Zoom (kaikki tiimit mukana)

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Havainnoinnit ala toimintaympäristöissä (ravintolat, kauppahalli, tori)

Siirry alkuun