Introduction to Field (10 cr)
Code: 8T00DQ52-3003
General information
- Enrolment period
- 10.06.2020 - 01.09.2020
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 17.08.2020 - 09.10.2020
- Implementation has ended.
- Credits
- 10 cr
- Virtual portion
- 9 cr
- RDI portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Hospitality Management
- Campus
- TAMK Main Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Hospitality Management
- Teachers
- Arja Luiro
- Jaana Sahlsten
- Marja-Liisa Timperi
- Person in charge
- Satu Kylmälä
- Course
- 8T00DQ52
Objectives (course unit)
Students are able
- to build a conception of the field of business, its history and future
- to recognise the current elements (hygienia and cleanliness, design, nutrition, humanity and gastronomy)
- build their own understanding of the development of the field of business
Content (course unit)
WHAT know-how is needed in the service business today?
WHY is hospitality an essential part of the service?
HOW can I produce an excellent customer experience?
Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)
The student can identify and can determine the special characteristics of the branch.
The student performs the given tasks with the help of the teamwork.
The student takes the responsibility for his own operation. The student identifies his social skill.
The student can give and can receive feedback.
Assessment criteria, good (3-4) (course unit)
The student can compare and can analyse the special characteristics of the branch.
The student can work responsibly in the cooperation and it be ready to develop its social skills.
The student can give and can receive feedback actively and constructively.
Assessment criteria, excellent (5) (course unit)
The student can analyse the branch and the development needs of the operation widely. Student the part connects forth the brought matters to a vocational context.
The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation. The student develops both own and the interaction of the group. The student can give and can receive feedback actively and constructively.
Location and time
Lähiopetus TAMK pääkampus
Etäopetus Zoom
Assessment methods and criteria
TIIMI
Yritysanalyysi 40 %
Restonomikoulutuksen keihäänkärjet 30 %
YKSILÖ
Etiketti 30 %
Palvelupolku S
Minun urapolkuni S
Ympäristöpassi S
Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit ovat Moodlen kurssialustalla.
Assessment scale
0-5
Teaching methods
- luennot
- harjoitukset
- tiimitehtävät
- henkilökohtaiset tehtävät
- havainnointi toimialan yrityksissä
Learning materials
Opintojakson luentomateriaalit ja tehtäväkohtaiset lähteet.
Martiala, K. & Lylyharju, H. 2017. Parasta pöytään. Suomalaisen gastronomian historia. Gummerus.
Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Suomalainen ravintola 1900-luvulla. Biblioteca Historica. Väitöskirja. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.
Student workload
Opintojakson laajuus on 10 op x 27 h opiskelijan työtä = 270 h.
Opintojakson kuormittavuus vaihtelee opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen.
Content scheduling
AIKATAULU
VIIKKO 34
Maanantai 17.8.2020 klo 9-10.30 tiimit 1-5 ja klo 10.30-12 tiimit 6-10 Opintojakson aloitus, tiimiytyminen (testit, laaditaan tiimisäännöt, tiimiprofiili), iltapäivä tiimityöskentelyä, lähiopetus G0-08, G0-09, G0-10, G00-10, B4-22
Englannin lähtötaso klo 14-16.00 B3-18
Tiistai 18.8.2020 klo 9-16, Tiimin tarina ja Palveluhäivähdyksiä-tehtävät itsenäisesti, esitykset klo 14-16 Zoom (Ruotsin lähtötaso klo 14-16.00 peruttu. Pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana)
Torstai 20.8.2020 klo 10- Self-Hack, A-ryhmä B5-25 ja B-ryhmä H3-25
Perjantai 21.8.2020 klo 9-15 Päivä Catering Studiolla
VIIKKO 35
Maanantai 24.8.2020 klo 9-15, Klassisesta trendeihin Arja, tiimityö, Zoom
Tiistai 25.8.2020 klo 9-15, Palvelu ja vieraanvaraisuus Jaana, tiimityö, Zoom
Perjantai 28.8.2020 klo 9-15, 17Reston harjoitteluseminaari, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku) Zoom
VIIKKO 36
Maanantai 31.8.2020 klo 9-15, Vastuullisuus toimialalla -työpaja, lähiopetus klo 9-12, H1-23, H1-25, G0-08, G0-09, G0-10, klo 12-15 esitykset Zoom
Tiistai 1.9.2020 klo 9-15, Palvelupolku-tehtävän esitykset tiimipareittain Zoomissa tehtävänannon aikataulun mukaisesti
Perjantai 4.9.2020 klo 9-15, Ympäristöpassi itsenäisesti, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku)
VIIKKO 37
Maanantai 7.9.2020 klo 9-15, 17Reston uratarinat, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku) Zoom
Tiistai 8.9.2020 klo 9-15, Tiimityöskentelyä, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku), B4-25/Zoom
Perjantai 11.9.2020 Tiedonhankinta Zoom, (verkkokurssi tehtynä), klo 9-10.30 A-ryhmä, klo 11.15-12.45 B-ryhmä
VIIKKO 38
Maanantai 14.9.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän ohjaus, Zoom
Yhteinen aloitus klo 9
Ohjaukset:
Klo 10.-11.00 tiimi 1
Klo 11.-12.00 tiimi 2
Klo 12.-13.00 tiimi 3
Klo 13.-14.00 tiimi 4
Klo 14.-15.00 tiimi 5
Tiistai 15.9.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän ohjaus, Zoom
Yhteinen aloitus klo 9.
Ohjaukset:
Klo 10.-11.00 tiimi 6
Klo 11.-12.00 tiimi 7
Klo 12.-13.00 tiimi 8
Klo 13.-14.00 tiimi 9
Klo 14.-15.00 tiimi 10
Perjantai 18.9.2020 klo 9-15, Tiimityöskentelyä
KV-info klo 11.30-12.30 , Leila Kakko, Zoom
VIIKKO 39
Maanantai 21.9.2020 klo 9-15, Tiimien lukupiirit ja artikkelin työstäminen, ohjaus, H1-21, H1-23, H1-25, H1-26
Tiistai 22.9.2020 klo 9-15, Etiketti-tehtävän visuaalinen kooste tiimin kesken, ip/tuotoksen esittely muille tiimeille (etänä Zoom)
Perjantai 25.9.2020 klo 9-15, Artikkelin viimeistely ja palautus, itsenäistä etätyöskentelyä
VIIKKO 40
Maanantai 28.9.2020 klo 9-15 (Zoom)
Yhteinen aloitus klo 9
Tiimityöskentelyä: toisten tiimien artikkeleihin tutustuminen
Tiistai 29.9.2020 klo 9-15, Restonomikoulutuksen keihäänkärjet-tehtävän viimeistely klo 9-11 (Zoom)
Klo 11-11.30 ruokatauko
klo 11.30-13.30 paneelikeskustelussa mukana vieraat Aki Koivuniemi, Emmiina Lehtonen ja Touko Setälä
klo 13.30-15 Harjoitteluinfo ja Moodlen 20RESTO tuutorointi oj.
Perjantai 2.10.2020 klo 9-15, Tiimien kehityskeskustelut (urapolku, vertaisarviointi, kokemus tiimityöstä), Zoom
VIIKKO 41
Maanantai 5.10.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän esitykset ja opponoinnit, Zoom (kaikki tiimit mukana)
Tiistai 6.10.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän esitykset ja opponoinnit, Zoom (kaikki tiimit mukana)
Practical training and working life cooperation
Havainnoinnit ala toimintaympäristöissä (ravintolat, kauppahalli, tori)