Skip to main content

Introduction to Field (10 cr)

Code: 8T00DQ52-3003

General information


Enrolment period
10.06.2020 - 01.09.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
17.08.2020 - 09.10.2020
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Virtual portion
9 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 60
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Arja Luiro
Jaana Sahlsten
Marja-Liisa Timperi
Person in charge
Satu Kylmälä
Course
8T00DQ52

Objectives (course unit)

Students are able
- to build a conception of the field of business, its history and future
- to recognise the current elements (hygienia and cleanliness, design, nutrition, humanity and gastronomy)
- build their own understanding of the development of the field of business

Content (course unit)

WHAT know-how is needed in the service business today?
WHY is hospitality an essential part of the service?
HOW can I produce an excellent customer experience?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

The student can identify and can determine the special characteristics of the branch.
The student performs the given tasks with the help of the teamwork.
The student takes the responsibility for his own operation. The student identifies his social skill.
The student can give and can receive feedback.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

The student can compare and can analyse the special characteristics of the branch.
The student can work responsibly in the cooperation and it be ready to develop its social skills.
The student can give and can receive feedback actively and constructively.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

The student can analyse the branch and the development needs of the operation widely. Student the part connects forth the brought matters to a vocational context.
The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation. The student develops both own and the interaction of the group. The student can give and can receive feedback actively and constructively.

Location and time

Lähiopetus TAMK pääkampus
Etäopetus Zoom

Assessment methods and criteria

TIIMI
Yritysanalyysi 40 %
Restonomikoulutuksen keihäänkärjet 30 %

YKSILÖ
Etiketti 30 %
Palvelupolku S
Minun urapolkuni S
Ympäristöpassi S

Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit ovat Moodlen kurssialustalla.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

- luennot
- harjoitukset
- tiimitehtävät
- henkilökohtaiset tehtävät
- havainnointi toimialan yrityksissä

Learning materials

Opintojakson luentomateriaalit ja tehtäväkohtaiset lähteet.

Martiala, K. & Lylyharju, H. 2017. Parasta pöytään. Suomalaisen gastronomian historia. Gummerus.

Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Suomalainen ravintola 1900-luvulla. Biblioteca Historica. Väitöskirja. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.

Student workload

Opintojakson laajuus on 10 op x 27 h opiskelijan työtä = 270 h.
Opintojakson kuormittavuus vaihtelee opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen.

Content scheduling

AIKATAULU

VIIKKO 34

Maanantai 17.8.2020 klo 9-10.30 tiimit 1-5 ja klo 10.30-12 tiimit 6-10 Opintojakson aloitus, tiimiytyminen (testit, laaditaan tiimisäännöt, tiimiprofiili), iltapäivä tiimityöskentelyä, lähiopetus G0-08, G0-09, G0-10, G00-10, B4-22

Englannin lähtötaso klo 14-16.00 B3-18

Tiistai 18.8.2020 klo 9-16, Tiimin tarina ja Palveluhäivähdyksiä-tehtävät itsenäisesti, esitykset klo 14-16 Zoom (Ruotsin lähtötaso klo 14-16.00 peruttu. Pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana)

Torstai 20.8.2020 klo 10- Self-Hack, A-ryhmä B5-25 ja B-ryhmä H3-25

Perjantai 21.8.2020 klo 9-15 Päivä Catering Studiolla

VIIKKO 35

Maanantai 24.8.2020 klo 9-15, Klassisesta trendeihin Arja, tiimityö, Zoom

Tiistai 25.8.2020 klo 9-15, Palvelu ja vieraanvaraisuus Jaana, tiimityö, Zoom

Perjantai 28.8.2020 klo 9-15, 17Reston harjoitteluseminaari, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku) Zoom

VIIKKO 36

Maanantai 31.8.2020 klo 9-15, Vastuullisuus toimialalla -työpaja, lähiopetus klo 9-12, H1-23, H1-25, G0-08, G0-09, G0-10, klo 12-15 esitykset Zoom

Tiistai 1.9.2020 klo 9-15, Palvelupolku-tehtävän esitykset tiimipareittain Zoomissa tehtävänannon aikataulun mukaisesti

Perjantai 4.9.2020 klo 9-15, Ympäristöpassi itsenäisesti, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku)

VIIKKO 37

Maanantai 7.9.2020 klo 9-15, 17Reston uratarinat, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku) Zoom

Tiistai 8.9.2020 klo 9-15, Tiimityöskentelyä, tuutorikeskustelut ajanvarauksen mukaan (urapolku), B4-25/Zoom

Perjantai 11.9.2020 Tiedonhankinta Zoom, (verkkokurssi tehtynä), klo 9-10.30 A-ryhmä, klo 11.15-12.45 B-ryhmä

VIIKKO 38

Maanantai 14.9.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän ohjaus, Zoom
Yhteinen aloitus klo 9
Ohjaukset:

Klo 10.-11.00 tiimi 1

Klo 11.-12.00 tiimi 2

Klo 12.-13.00 tiimi 3

Klo 13.-14.00 tiimi 4

Klo 14.-15.00 tiimi 5

Tiistai 15.9.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän ohjaus, Zoom
Yhteinen aloitus klo 9.
Ohjaukset:

Klo 10.-11.00 tiimi 6

Klo 11.-12.00 tiimi 7

Klo 12.-13.00 tiimi 8

Klo 13.-14.00 tiimi 9

Klo 14.-15.00 tiimi 10

Perjantai 18.9.2020 klo 9-15, Tiimityöskentelyä

KV-info klo 11.30-12.30 , Leila Kakko, Zoom

VIIKKO 39

Maanantai 21.9.2020 klo 9-15, Tiimien lukupiirit ja artikkelin työstäminen, ohjaus, H1-21, H1-23, H1-25, H1-26

Tiistai 22.9.2020 klo 9-15, Etiketti-tehtävän visuaalinen kooste tiimin kesken, ip/tuotoksen esittely muille tiimeille (etänä Zoom)

Perjantai 25.9.2020 klo 9-15, Artikkelin viimeistely ja palautus, itsenäistä etätyöskentelyä

VIIKKO 40

Maanantai 28.9.2020 klo 9-15 (Zoom)
Yhteinen aloitus klo 9
Tiimityöskentelyä: toisten tiimien artikkeleihin tutustuminen

Tiistai 29.9.2020 klo 9-15, Restonomikoulutuksen keihäänkärjet-tehtävän viimeistely klo 9-11 (Zoom)

Klo 11-11.30 ruokatauko

klo 11.30-13.30 paneelikeskustelussa mukana vieraat Aki Koivuniemi, Emmiina Lehtonen ja Touko Setälä

klo 13.30-15 Harjoitteluinfo ja Moodlen 20RESTO tuutorointi oj.

Perjantai 2.10.2020 klo 9-15, Tiimien kehityskeskustelut (urapolku, vertaisarviointi, kokemus tiimityöstä), Zoom

VIIKKO 41

Maanantai 5.10.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän esitykset ja opponoinnit, Zoom (kaikki tiimit mukana)

Tiistai 6.10.2020 klo 9-15, Yritysanalyysi-tehtävän esitykset ja opponoinnit, Zoom (kaikki tiimit mukana)

Practical training and working life cooperation

Havainnoinnit ala toimintaympäristöissä (ravintolat, kauppahalli, tori)

Go back to top of page