Siirry suoraan sisältöön

Minä esimiehenä (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB23-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
25.11.2019 - 21.02.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.03.2020 - 01.05.2020
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 60
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Arja Luiro
Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Satu Kylmälä
Opintojakso
8T00BB23

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija
- tunnistaa esimiehen ja alaisen vastuut työyhteisössä
- osaa johtaa itseään ja muita
- osaa innostaa, motivoida ja sitouttaa henkilöstön toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti.

Sisältö (Opintojakso)

MITEN voin kasvaa ja kehittyä hyväksi esimieheksi?
MIKSI pitää ymmärtää erilaisuutta?
MITEN vuorovaikutustaidoissaan voi kehittyä?
MITEN saan alaiseni voimaan hyvin työyhteisössä?

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ma 6.4. tentti tiimeille 3 ja 4 klo 9-11
Ma 20.4. tentti tiimeille 1 ja 2 klo 9-11

Uusintatentti??

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ammatillinen osallistuminen 30 % (henkilökohtainen+tiimikohtainen) - osallistuminen luennoille + work shoppeihin, harjoitukset
Tentti (henkilökohtainen) 30 %
Catering Studion pop up -toteutus 40 % (osallistuminen suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan + niihin liittyvät tehtävät, ryhmän vertaisarviointi, opettajien arviointi)

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot, work shopit, harjoitukset
-tapahtuman suunnittelu, toteutus ja raportointi

Oppimateriaalit

-luennoilla annettu määritelty materiaali, on näkyvissä tabulassa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä

Sisällön jaksotus

8T00BB23-3010 Minä esimiehenä -opintojakson aikataulu (ma, ti, ke – Huom! Poikkeuksena pe 13.3. ja to 16.4.)

Voi tulla pieniä muutoksia aikatauluihin aikataulun julkaisun eli 4.2. jälkeen.

Ma 2.3. klo 10-15 Opintojakson aloitus, tiimit ja tehtävät. Valmentajuus ja vuorovaikutus.

Ti 3.3. klo 9-15 Tuotekehitys, logistiikka -workshop.

Ke 4.3. klo 9-15 Markkinointi-workshop.

Ma 9.3. klo 9-15 Laskenta, budjetointi -workshop.

Ti 10.3. klo 9-15 Tilastot-workshop. Tuotekehityspäivien tilaukset, kaikki tiimit.

Ke 11.3. Tiimien itsenäistä työskentelyä; pop up-suunnittelua.

Pe 13.3. GASTRO-MESSUT Helsingin Messukeskuksessa (lähtö TAMKista klo 8.00 ja paluu TAMKiin viimeistään klo 17.00)

Ma 16.3. 9-15 Valmennuksen välitavoitteiden tarkastelu: prosessit kuntoon -väliseminaari. Suunnittelua.

Ti 17.3. 8-16 Tuotekehityspäivä; osa keittiössä ja osa muissa suunnittelutehtävissä.

Ke 18.3. 9-15 Tiimiohjaukset 9-10 tiimi 1, 10-11 tiimi 2, 12-13 tiimi 3, 13-14 tiimi 4, 14-15 vaihtaritiimi.

Ma 23.3. 9-15 Markkinoinnin jalkauttaminen, ohjattua suunnittelua.

Ti 24.3. 9-15 Valmennuksen ja vuorovaikutuksen välitarkastelu.

Ke 25.3. 9-15 Tiimien suunnitelmat valmiina. Tilaukset tiimi 1.

Ma 30.3. klo 8-16 Tiimi 1:n esivalmistelupäivä. Tilaukset tiimi 2.

Ti 31.3. klo 8-16 Tiimi 1:n toteutuspäivä. Opponenttitiimi 4.

Ke 1.4. klo 8-16 Tiimi 1:n toteutuspäivä. Opponenttitiimi 4.

Ma 6.4. klo 8-16 Tiimi 2:n esivalmistelupäivä. Tiimien 3 ja 4 tentti. Tilaukset tiimi 3. Tiimi 1:n raportin palautus ja palautekeskustelu.

Ti 7.4. klo 8-16 Tiimi 2:n toteutuspäivä. Opponenttitiimi 3.

Ke 8.4. klo 8-16 Tiimi 2:n toteutuspäivä. Opponenttitiimi 3.

Ti 14.4. klo 8-16 Tiimi 3:n esivalmistelupäivä. Tilaukset tiimi 4.

Ke 15.4. klo 8-16 Tiimi 3:n toteutuspäivä. Opponenttitiimi 1. Tiimi 2:n raportin palautus ja palautekeskustelu.

To 16.4. klo 8-16 Tiimi 3:n toteutuspäivä. Opponenttitiimi 1.

Ma 20.4. klo 8-16 Tiimi 4:n esivalmistelupäivä. Tiimien 1 ja 2 tentti. Vaihto-opiskelijoiden tilaukset.

Ti 21.4. klo 8-16 Tiimi 4:n toteutuspäivä. Opponenttitiimi 2. Tiimi 3:n raportin palautus ja palautekeskustelu.

Ke 22.4. klo 8-16 Tiimi 4:n toteutuspäivä. Opponenttitiimi 2.

Ma 27.4. Tiimi 4:n raportin palautus ja palautekeskustelu.

Ti 28.4. klo 8-16 Vaihto-opiskelijoiden esivalmistelupäivä.

Ke 29.4. klo 8-16 Loppusparraus. Opintojakson päätöstilaisuus; vaihto-opiskelijoiden toteutus.

Kansainvälisyys

- kurssilla on mukana vaihto-opiskelijat

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssiin liittyy gastromessu -tapahtuma Helsingissä - bussikuljetus, 10 €:n omavastuu

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei tunnista esimiehen ja alaisen vastuita työyhteisössä. Hän toimii ryhmän jäsenenä, mutta ei kykene johtamaan itseään tai muita.
Opiskelija ei tiedosta riittävästi tekijöitä, joilla voidaan motivoida ja sitouttaa henkilöstöä toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti.
Opiskelija tunnistaa vuorovaikutukseen vaikuttavia tekijöitä heikosti.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tunnistaa esimiehen ja alaisen vastuut työyhteisössä. Hän pyrkii johtamaan itseään ja muita.
Opiskelija tiedostaa tekijöitä, joilla voidaan motivoida ja sitouttaa henkilöstöä toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti.
Opiskelija tunnistaa vuorovaikutukseen vaikuttavia tekijöitä.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ymmärtää esimiehen ja alaisen vastuut työyhteisössä.
Hän pystyy johtamaan itseään ja muita.
Opiskelija osaa innostaa, motivoida ja sitouttaa henkilöstön toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti ryhmän vuorovaikutusta hyödyntäen.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ymmärtää laaja-alaisesti esimiehen ja alaisen vastuut työyhteisössä.
Hän osaa johtaa itseään ja muita.
Opiskelija osaa innostaa, motivoida ja sitouttaa henkilöstön toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti, kehittäen sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta joustavasti ja rakentavasti.

Siirry alkuun