Siirry suoraan sisältöön

Esimiehen työkalupakki (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB21-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
25.11.2019 - 05.01.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 70
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Riitta Brännare
Sami Salonen
Vastuuhenkilö
Satu Kylmälä
Opintojakso
8T00BB21

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ välineitä tarvitaan esimiehen työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esimiestyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esimiestehtävissä?

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

-tiimityöskentely ja tiimitehtävät
-itsenäinen työskentely ja itsenäiset suoritukset (tentit ja/tai tehtävät, keskustelut)
-harjoitukset

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot
-itsenäiset ja tiimissä toteutettavat projektit
-tehtävät ja harjoitukset
-keskustelut, haastattelut

Oppimateriaalit

Tenttikirjat:
Luentomateriaali
+
Henkilöstöjohtaminen
Eräsalo, U. 2011. Käytännön henkilöstöjohtaminen hotelli- ja ravintola-alalla. Restamark.
Hyppänen, R. 2013 (2007). Esimiesosaaminen. Liiketoiminnan menestystekijä. Edita.
Salminen, J.2017. Uuden esimiehen kirja. Tulevaisuuden johtajalle. Helsinki. Grano Oy.
Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen Strateginen kilpailutekijä. Edita.
+
Laskenta
Heikkilä, P & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark. (luku 2 ja 3 soveltuvin osin, luku 6)
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Restamark. (harjoitukset luvussa 3)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä

Sisällön jaksotus

Esimiehen työkalupakin toteutuksen kontaktipäivät ovat vuoden ensimmäisellä jaksolla pääsääntöisesti maanantaisin ja keskiviikkosin klo 10-16 (poikkeuksia ajankohtiin voi olla, ks. tabulan toteutus), ja torstaisin klo 11.30-15

Poikkeuksellinen viikko on vko 4 eli 20.-24.1.2020. Viikon ajalle tulee tehtävät.

KURSSIN aloitus: keskiviikko 8.1.2020 klo 9.00.

Tarkempi aikataulu myöhemmin!

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-harjoituksia ja tehtäviä sovelletaan yrityksiin ja/tai tehdään toimeksiantoina

Kansainvälisyys

Jos kurssilla on vaihto-opiskelijoita, heille järjestetään oma sovellus sisällöstä ja / tai osallistuvat soveltuvin osin tiimien kanssa harjoituksiin.

Lisätietoja opiskelijoille

työlainsäädännön osuus on 2 op, myös vaihdossa olevat suorittavat sen tenttimällä

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Hylätty
Ei tiedosta liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyttä.
Ei tiedä mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Ei tiedosta henkilöstön kehittämisen merkitystä henkilöstösuunnittelussa.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tiedostaa liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Tietää mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstösuunnittelussa henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyden
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman.
Ymmärtää henkilöstösuunnittelussa henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstösuunnitelman kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstösuunnittelussa huomioon henkilöstö kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Siirry alkuun