Gastroturistina maailmalla (8 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00CP92-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.11.2018 - 31.12.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 08.01.2019 - 22.02.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 8 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- englanti
- Paikat
- 0 - 20
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.
Sisältö (Opintojakso)
Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ammatillinen osallistuminen (sisältäen mm. aktiivista osallistumista gastronomiapäiviin, teoria ja taustat -opiskeluun) 30 %
Tentti + yksilötehtävä 20 %
Messutehtävä + tiimiarviointi (tiimityö) 50 %
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
-luennot
-tiimityö
-käytännön harjoitukset
-projekti
Oppimateriaalit
Sovitaan opintojakson alussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 3 op
Itsenäinen työ 3 op
(+ mahd.lyhyt kv-vaihto 2 op)
Sisällön jaksotus
Tiistai 8.1.2019 12.00-15.30 Aloitus Catering Studio
Perjantai 11.1.2019 8-16 Catering Studio
Tiistai 15.1.2019 klo 12.00-15.30 Teoriaa
Perjantai 18.1.2019 Matkamessut?
Tiistai 22.1.2019 12.00-15.30 Tiimityöskentelyä
Perjantai 25.1.2019 8.00-16.00 Catering Studio
Tiistai 29.1.2019 12.00-15.30 Teoriaa
Perjantai 1.2.2019 8.00-16.00 Catering Studio
Tiistai 5.2.2019 12.00-15.30 Messujen suunnittelu + raaka-ainetilaukset Catering Studio
Perjantai 8.2.2016 8.00-16.00 Catering Studio
Tiistai 12.2.2019 12.00-15.30 Messujen suunnittelu
Torstai 14.2.2019 Kv-messujen misat Catering Studio (yhdessä Finnish Cuisine and Customs)
Perjantai 15.2.2019 8.00-17.00 Kv-messut Catering Studio (yhdessä FCC)
Tiistai 19.2.2019 12.00-15.30 Tentti ja tiimiarvioinnit
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kansainväliset ruokamessut
Kansainvälisyys
Mahdollinen 2 op lyhyt kv-vaihto Unkariin: erillinen haku, josta tiedotetaan opintojakson aloituksessa.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson laajuus on 6 op, mutta siihen voi liittää 2 op:een lyhyen kv-vaihdon (ravintolapäivän järjestäminen Budapestissa Suomen suurlähetystössä). Matkalle lähtee 15 opiskelijaa erillishaun perusteella.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ammatillinen osallistuminen liian vähäistä, puutteelliset tai puuttuvat suoritukset (tehtävät, tentit).
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.