Skip to main content

As a Gastrotourist in the World (8 cr)

Code: 8T00CP92-3006

General information


Enrolment period
16.11.2018 - 31.12.2018
Registration for the implementation has ended.
Timing
08.01.2019 - 22.02.2019
Implementation has ended.
Credits
8 cr
Local portion
6 cr
Virtual portion
2 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
English
Seats
0 - 20
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Arja Luiro
Riitta Brännare
Person in charge
Arja Luiro
Course
8T00CP92

Objectives (course unit)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Content (course unit)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Evaluation methods and criteria

Ammatillinen osallistuminen (sisältäen mm. aktiivista osallistumista gastronomiapäiviin, teoria ja taustat -opiskeluun) 30 %
Tentti + yksilötehtävä 20 %
Messutehtävä + tiimiarviointi (tiimityö) 50 %

Assessment scale

0-5

Teaching methods

-luennot
-tiimityö
-käytännön harjoitukset
-projekti

Learning materials

Sovitaan opintojakson alussa.

Student workload

Lähiopetus 3 op
Itsenäinen työ 3 op
(+ mahd.lyhyt kv-vaihto 2 op)

Content scheduling

Tiistai 8.1.2019 12.00-15.30 Aloitus Catering Studio
Perjantai 11.1.2019 8-16 Catering Studio
Tiistai 15.1.2019 klo 12.00-15.30 Teoriaa
Perjantai 18.1.2019 Matkamessut?
Tiistai 22.1.2019 12.00-15.30 Tiimityöskentelyä
Perjantai 25.1.2019 8.00-16.00 Catering Studio
Tiistai 29.1.2019 12.00-15.30 Teoriaa
Perjantai 1.2.2019 8.00-16.00 Catering Studio
Tiistai 5.2.2019 12.00-15.30 Messujen suunnittelu + raaka-ainetilaukset Catering Studio
Perjantai 8.2.2016 8.00-16.00 Catering Studio
Tiistai 12.2.2019 12.00-15.30 Messujen suunnittelu
Torstai 14.2.2019 Kv-messujen misat Catering Studio (yhdessä Finnish Cuisine and Customs)
Perjantai 15.2.2019 8.00-17.00 Kv-messut Catering Studio (yhdessä FCC)
Tiistai 19.2.2019 12.00-15.30 Tentti ja tiimiarvioinnit

Practical training and working life cooperation

Kansainväliset ruokamessut

International connections

Mahdollinen 2 op lyhyt kv-vaihto Unkariin: erillinen haku, josta tiedotetaan opintojakson aloituksessa.

Further information

Opintojakson laajuus on 6 op, mutta siihen voi liittää 2 op:een lyhyen kv-vaihdon (ravintolapäivän järjestäminen Budapestissa Suomen suurlähetystössä). Matkalle lähtee 15 opiskelijaa erillishaun perusteella.

Assessment criteria - fail (0) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ammatillinen osallistuminen liian vähäistä, puutteelliset tai puuttuvat suoritukset (tehtävät, tentit).

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Go back to top of page