Siirry suoraan sisältöön

Kansainväliset liiketoimintamahdollisuudet (5 op)

Toteutuksen tunnus: 3H00CE25-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
23.05.2019 - 14.08.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.08.2019 - 13.12.2019
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
TAMK Ikaalinen
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
Liiketalouden tutkinto-ohjelma
Opettajat
Liisa Heinonen
Vastuuhenkilö
Hanna Saraketo
Opintojakso
3H00CE25

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa tutkia kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia ja aloittaa yrityksen kansainväliset operaatiot.

Aika ja paikka

Lähipäivät Ikaalisissa to-pe
15. - 16.8.2019
12. - 13.9.2019
10. - 11.10.2019
14. - 15.11.2019
12. - 13.12.2019

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Esitykset ja arvioinnit joulukuun lähipäivissä

Uusintapäivät sovitaan henkilökohtaisesti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opinnot arvioidaan asteikolla 0 – 5.

Kansainvälisen liiketoiminnan menetelmät -jakson ja englannin kielen osuudet arvioidaan omina erillisinä toteutuksinaan opettajan toteutussuunnitelman mukaisesti.

Integroitujen opintojaksojen (Verkosto-osaamisen hyödyntäminen kv-liiketoiminnassa, Kansainväliset liiketoimintamahdollisuudet, Maailman talouden haasteet ja Kansainvälistyvät liiketoimintakulttuurit) arviointi perustuu seuraaviin arviointikohteisiin:

Itsearviointi – omiin oppimistavoitteisiin pääseminen 10 %

Kansainvälistymissuunnitelman arviointi – vertaisarviot, opettajien arviot, yrityksen arvio 40 %

Vertaisarviointi – toisten oppimisen edistäminen 10 %

Läsnäolo lähipäivissä 10 %

Ennakkotehtävien tekeminen ja aktiivinen osallistuminen yhteisten lähipäivien suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä yhteisten materiaalien tuottamiseen (verkostoluettelot jne.) 30 %

Itse- ja vertaisarvioinnin sekä kansainvälistymissuunnitelman perustana olevat kriteerit sovitaan opiskelijoiden kanssa yhdessä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Syksyn opetus toteutetaan Kansainväliset mahdollisuudet –moduulin opintojaksojen integrointina. Punaisena lankana kulkee kansainvälistymiselvityksen tekeminen asiakasyritykselle, minkä toteuttamista muiden kurssien opit tukevat.

Monimuotokouluksessa oppiminen perustuu etä- (ennakko)tehtäviin ja lähipäiviin. Etätehtävät sisältävät erilaista kirjallisuutta ja muuta lähdemateriaalia, niihin pohjautuvia tehtäviä ja harjoituksia. Etätehtävät julkaistaan Tabulassa.

Lähipäivien aikana korostuvat metataitojen oppiminen, asioiden jäsentely, tiedon etsiminen relevanteista lähteistä ja soveltaminen käytäntöön. Kansainvälisten mahdollisuuksien moduulissa tavoitellaan sitä, että oppijat saavat hyvän käsityksen olennaisimmista yrityksen kansainvälistymiseen liittyvistä asioista ja myös että tietoa rikastetaan vierailujen ja/tai vierasluennoitsijoiden avulla. Oppijat osallistuvat aktiivisesti myös lähipäivien järjestämiseen ja sisällön tuottamiseen.

Oppimateriaalit

Materiaalia ja linkkejä kootaan oppijoiden kanssa yhdessä Tabulaan. Tavoitteena on tuottaa koko ryhmälle hyvä paketti ajankohtaisista materiaaleista ja tietolähteistä, joista kansainvälistyvä yritys pystyy löytämään tietoa ja tahoja, jotka toimivat kansainvälisessä kentässä ja edistävät suomalaisten yritysten vienti- tai tuontitoimintaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Integroidun osuuden kokonaislaajuus on 20 op, joten varaa riittävästi aikaa kalenteristasi!

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnaisista suoritustavoista voidaan sopia henkilökohtaisissa ohjauskeskusteluissa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Moduulin aikana tehdään toimeksiantajayritykselle kansainvälistymisselvitys. Opiskelijat etsivät itse yritykset, joille he tekevät kansainvälistymisselvitykset joko yksin tai maksimissaan 3 henkilön ryhmissä.

Kansainvälisyys

Lyhyt vaihto Berliiniin sekä mahdolliset lähijaksojen vierailijat.

Lisätietoja opiskelijoille

Vastuu lähijaksojen sisällöstä jaetaan opiskelijaryhmille. Jokainen on mukana ryhmässä, joka vastaa yhden puolen päivän toteutuksesta. Ko. ohjelma suunnitellaan siten, että ryhmälle tarjotaan olennaista tietoa käsiteltävänä olevan maan/vientialueen erityispiirteistä, verkostoista, talouden kehitysnäkymistä, kulttuurista ja muista olennaisista asioista, jotka tulee pitää mielessä, kun halutaan kansainvälistyä ko. alueelle. Ryhmät miettivät omaan osuuteensa liittyen ennakkotehtävät, jotka palautetaan Tabulaan.

Rymien suunnitelmat välitetään valmentajille etukäteen ja valmentajat tukevat ryhmien toteutuksia omalta osaltaan. Ryhmät valitsevat itse käsiteltävät alueet kiinnostuksensa/tarpeidensa mukaan.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Oppija on jättänyt tekemättä ja palauttamatta ennakkotehtävät eikä ole osallistunut lähipäiviin. (Palauttamattomista töistä merkitään -1 kokonaisarvosanaan). Hän ei ole palauttanut kansainvälistymiskartoitusta tai on tehnyt sen hyvin heikosti.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Oppija on jättänyt palauttamatta useita ennakkotehtäviä ja osallistuminen lähipäivissä sekä panostus yhteisten materiaalien kerryttämiseen on ollut kovin vaatimatonta tai on useita poissaoloja.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Oppija on osallistunut moduulin lähipäiviin ja tiedon etsimiseen ja tuottamiseen aktiivisesti. Hän on palauttanut ennakkotehtävät sovitusti ja paneutunut tosissaan kansainvälistymiskartoituksen tekemiseen.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Oppija on suoriutunut moduulin suorittamisesta kiitettävästi. Hän on palauttanut kaikki tehtävät määräajassa ja suoritukset on tehty huolellisesti ja mietitty syvällisesti. Oppija on aktiivisesti osallistunut lähipäivien ohjelmiin ja tuonut hyvää ja lisäarvoa tuottavaa materiaalia koko ryhmän tueksi. Itse- ja vertaisarvioinnit ovat realistisia ja ne ovat hyvin perustellut. Poissaoloja on enintään yhdeltä kerralta. Vastuuryhmä on työskennellyt yhdessä määritellyn kriteeristön mukaisesti. Oppija on päässyt opetussuunnitelmassa mainittuihin osaamistavoitteisiin.

Siirry alkuun