Siirry suoraan sisältöön

Sähkövoimatekniikan seminaarit (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5S00BM28-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2018 - 06.01.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.01.2019 - 26.04.2019
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
3 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Sähkö- ja automaatiotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Heikki Yli-Rämi
Vastuuhenkilö
Jarkko Lehtonen
Opintojakso
5S00BM28

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa tehdä itsenäisesti teknisen selvityksen, analyysin ja raportin sähkövoima-alan ajankohtaisesta aiheesta. Opiskelija osaa lukea, analysoida sähkövoima-alan teknistä selvitystä ja argumentoida sen sisältöä ja toteutusta.

Sisältö (Opintojakso)

- Sähköenergian ajankohtaiset aiheet, tieteellishenkisen julkaisun kirjoittaminen, posteriesityksen pitäminen
- Opiskelijat työstävät pienryhmänä sähkövoimatekniikkaan liittyvää aihetta, josta he kirjoittavat julkaisun. Opintojakson päätteeksi julkaisun tuloksia esitellään posteritapahtumassa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Opintojakson sisällöstä ei järjestetä tenttiä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelijaryhmän laatiman julkaisun ja aihepiirin seminaariesityksen laadukkuus muodostavat merkittävimmän osan opintojakson arvosanasta. Lisäksi välipalautukset ja välinäytöt vaikuttavat lopulliseen arvosanaan. Opintojakson päätteeksi opiskelijat arvioivat myös omaa ja vertaistensa työskentelyä, ja tällä on myös vaikutusta muodostuvaan henkilökohtaiseen kokonaisarvioon.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Projektionomaista pienryhmätyöskentelyä valitun aihepiirin parissa, välipalautuksia, väliesitelmiä ja loppuseminaari. Työskentelyn ohjaus tapahtuu lähikerroilla sekä verkon välityksellä ja/tai henkilökohtaisena ohjauksena välipalautusten ja -esitelmien pohjalta.

Oppimateriaalit

Tabulassa jaettava tai osoitettava materiaali. Opiskelijan oman tiedonhaun tulokset: artikkelit, julkaisut, tutkimukset.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssin kokonaiskuormitus on n. 80 tuntia. Lähikertoja on yhteensä n. 18 tuntia, ja loput opiskelijan ajankäytöstä koostuu pienryhmätyöskentelystä valitun aihepiirin parissa. Myös julkaisun kirjoittamiseen kuluu merkittävästi aikaa.

Sisällön jaksotus

Osittain yhteinen toteutus ryhmien 15I210 ja 15AI231 kanssa. Lähikerrat rytmitetään monimuotoryhmän 15AI231 -lähipäivien mukaan: 11.01.2019; 01.02.2019; 22.02.2019; 15.03.2019; 05.04.2019; 26.04.2019

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole.

Kansainvälisyys

Osin kansainvälinen materiaali.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso toteutetaan opiskelijavetoisesti: pienryhmä valitsee ajankohtaisen sähköenergian tuotantoon, siirtoon ja jakeluun tai käyttöön liittyvän aiheen, jota se työstää koko kurssin ajan.
Opintojakson päätteeksi järjestetään seminaaritilaisuudet, joissa pienryhmät esittelevät lopputuotoksiaan. Ryhmät kirjoittavat aiheistaan myös julkaisut, jotka kootaan yhteen kurssijulkaisuksi.
Opintojakson aikana opiskelijat tekevät välipalautuksia, ja opintojakson ohjaaja antaa työskentelyyn ohjausta erikseen sovittavalla tavalla: joko verkko-ohjauksena tai varattuna ajankohtana henkilökohtaisesti.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei ole suoriutunut annetuista tehtävistään tyydyttävän arvosanan kriteerien mukaisesti.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijan osaaminen valitusta aihepiiristä on kohtuullisella tasolla, ja lisäksi hän esittää osuutensa välinäytöissä ja seminaarissa tyydyttävällä tasolla. Hän myös tuottaa oman osuutensa tekstistä pienryhmän julkaisuun.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osoittaa hyvää perehtyneisyyttä valittuun aihepiiriin, esittää osuutensa moitteettomasti välinäytöissä ja seminaarissa, ja tuottaa hyvää tekstiä pienryhmän julkaisuun.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osoittaa kiitettävää perehtyneisyyttä valittuun aihepiiriin, esittää osuutensa kiitettävästi välinäytöissä ja seminaarissa, ja tuottaa kiitettävää tekstiä pienryhmän julkaisuun.

Siirry alkuun