Näytelogistiikka ja automaatio (3 op)
Toteutuksen tunnus: 7B00CU95-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 07.07.2018 - 16.09.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 06.08.2018 - 20.12.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 3 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Bioanalyytikko
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Bioanalyytikon tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- BIO-luennoitsija Virtuaalihenkilö
- Ulla Kähkönen
- Maarit Keskinen
- Vastuuhenkilö
- Kirsi Mansikkamäki
- Opintojakso
- 7B00CU95
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
-osaa selvittää, mitä tarkoitetaan näytelogistiikalla ja tietää siihen liittyviä virhelähteitä
- tietää automaatiolinjaston käsitteenä ja sen toimintaperiaatteita
- tietää automaation yleisiä perusteita ja eri automaattianalysaattoreita ja niiden toimintaperiaatteita sekä käyttöalueita analytiikassa ja tuotannossa
- osaa nimetä automaatiolinjaston osat
- osaa nimetä automaation työhygieniaan ja ergonomiaan liittyviä tekijöitä sekä tietää miten itse omassa työssään voi ennaltaehkäistä haittavaikutuksia
Sisältö (Opintojakso)
Näytelogistiikka ja bioanalyytikon työnkuva sen eri vaiheissa
Automaation perusteet ja käyttö kliinisessä analytiikassa ja tuotannossa Automaattianalysaattorien käyttö kliinisissä laboratorioissa analytiikassa ja massatuotannossa
Automaatiolinjastot
Työhygienia ja ergonomia automaatiotyöskentelyssä
Esitietovaatimukset (Opintojakso)
Opintojaksolle osallistuminen edellyttää, että opintojakso 7B00CU94 Perusmenetelmät ja analyysitekniikat on hyväksytysti suoritettu.
Aika ja paikka
Syksy 2018, periodit 1-2.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ajastetut tehtävät ja ohjattu oppimispäiväkirja. Ohjatun oppimispäiväkirjan palautus viimeistään joulukuun 2018 loppuun mennessä. Jos asiantuntijaluentojen aikataulu venyy 2019 puolelle, palautus n. 3 viikkoa viimeisen luennon päättymisestä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi koostuu seuraavista osioista.
1. Aktiivinen osallistuminen ryhmätehtäviin, keskusteluihin, ryhmän oma arvio
2. Reflektiivinen oppimipäiväkirja, joka on kirjoitettu TAMK:n raporttointiohjeiden mukaisesti
3. Kansainväliset artikkelit ja tieteelliset julkaisut, joita tulee olla 1- 5 kappaletta oppimispäiväkirjassa ja lähdemerkinnät ohjeiden mukaisesti
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Asiantuntijaluentoja, ryhmätehtävät ja ohjattu oppimispäiväkirja
Oppimateriaalit
Luentomateriaalit, alan kirjallisuus ja artikkelit
Sisällön jaksotus
Elo-syyskuu 2018 yleistä automaatiosta ja itsenäisiä tehtäviä. Marras-joulukuu asiantuntijaluentoja.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei ole
Lisätietoja opiskelijoille
Kurssi edellyttää asiantuntijalunnoille osallistumista (100%) Itsenäistä työskentelyä ja ryhmätyöskentelyä Teams-alustalla.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Annetut tehtävät tai ohjattu oppimispäiväkirja ovat puutteelisia. Opiskelija ei ole hyväksyttävästi osallistunut ryhmätehtävään. Ohjattu oppimipäiväkirja ei sisällä niitä elementtejä, jotka opettaja on sille määrittänyt ja reflektoiva pohdinta on olematonta. Kirjallista työtä ei ole palauteta annetussa aikarajassa.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Annetut tehtävät tai ohjattu oppimispäiväkirja on tehty tyydyttävästi. Opiskelija on osallistunut ryhmätehtävään ja tehnyt annetut tehtävät. Hän ymmärtää automaation käsitteenä ja pystyy kuvailemaan automaation käytön kliinisessä laboratoriossa ja sen eri osa-alueilla.
Ohjattu oppimipäiväkirja sisältää ne elementtejä, jotka opettaja on sille määrittänyt. Opiskelija on reflektoinut omaa suhdettaan laboratorioautomaatioon ja se ymmärtää sen merkityksen tulevassa työssään. Kirjallista työtä on palautettu annetussa aikarajassa. kirjallisuuden ja artikkeleiden käyttö on niukkaa.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Annetut tehtävät tai ohjattu oppimispäiväkirja on tehty hyvin ja lähteet ovat ajantasaisia. Opiskelija on osallistunut ryhmätehtävään. Hän ymmärtää automaation käsitteenä ja pystyy kuvailemaan ja tuomaan kirjallisuuden pohjalta lisää tietoa automaation käytön kliinisessä laboratoriossa ja sen eri osa-alueilla.
Ohjattu oppimipäiväkirja sisältää kaikki ne elementtejä, jotka opettaja on sille määrittänyt. Opiskelija on reflektoinut kriittisesti omaa suhdettaan laboratorioautomaatioon.Hän ymmärtää sen merkityksen tulevassa työssään. Kirjallista työtä on palautettu annetussa aikarajassa.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Annetut tehtävät tai ohjattu oppimispäiväkirja on tehty erittäin hyvin ja lähteet ovat uusia ja valideja. Opiskelija on osallistunut aktiivisesti ryhmätehtävävien suorittamiseen. Hän ymmärtää automaation käsitteenä ja pystyy kuvailemaan ja tuo kirjallisuuden pohjalta lisää uusinta tietoa automaatiosta ja sen käytöstä kliinisessä laboratoriossa ja sen eri osa-alueilla.
Ohjattu oppimipäiväkirja sisältää kaikki ne elementtejä, jotka opettaja on sille määrittänyt. Opiskelija on reflektoinut kriittisesti omaa suhdettaan laboratorioautomaatioon Hän ymmärtää sen merkityksen tulevassa työssään. Pohdintaan on tuotu artikkeleista ja kirjallisuudesta uusia näkökulmia. Kirjallista työtä on palautettu annetussa aikarajassa.