Hoitotyön johtaminen (4 op)
Toteutuksen tunnus: 7K00BK27-3022
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.11.2017 - 31.12.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2018 - 31.05.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Sairaanhoitaja
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Sairaanhoitajan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
- osaa hahmottaa henkilöstön ja toiminnan johtamisen kokonaisuuden
- tunnistaa keskeiset työyhteisötaidot ja osaa toimia niiden mukaisesti
- osaa toimia hankkeissa yhteistyössä oman ja muiden ammattiryhmien kanssa
Sisältö (Opintojakso)
- strateginen suunnittelu, toteutus ja arviointi
- laatu, turvallisuus ja vaikuttavuus
- työyhteisökulttuuri
- projekti/ hanketoiminta
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Johtaminen 2 op: Opiskelija palauttaa tekemänsä CV:n verkkoalustalle otientaation ( palautukseen aikaa yksi viikko) jälkeen ja tekee yksilötehtävän . Lisäksi hän osallistuu aktiivisesti tiimityön tekmiseen osallistujana ja vertaisarvioijana sovituissa kohdin.Kirjalliset työt kirjoitetaan yhdessä raportointiohjeen ja kirjallisen raportoinnin ohjeen mukaan (lähteet myös tekstiin).
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Hoitotyön johtaminen 2 op suoritetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina. Kokonaisuus sisältää yhden orientaatiotapaamisen, jossa on läsnäolovelvoite. Orientaatiotunnilla muodostetaan myös tiimit, joiden kanssa työskennellään yhdessä tehtävien sekä vertaisarvioinnin parissa. Kokonaisuudessa tehdään myös yksi yksilötehtävä
Orientaatio 29.1.2018 klo 14.15-15.45: Yhteistoiminnallisella oppimisella tiimien ja / tai parien muodostaminen sekä oppimisen arviointikriteerien täydentämien , orientoituminen verkkokurssiin (2h ) ja kurssin suorittaminen verkko-opetusmateriaalin avulla. Tiimi- ja /tai parityöskentely, itsenäinen työskentely, vertaisarvioinnin hyväksikäyttäminen.Oppimisen prosessin arviointi ja orientaatio harjoittelun tehtävään.
Oppimateriaalit
Johtaminen:Ajankohtaiset lait/ muut ohjeistukset, tutkimukset, artikkelit ja verkkokurssille koottu ja yhteistoiminnallisen oppimisen keinoin tuotettava materiaali sekä opiskelijoiden tehtävien tuotoksena syntynyt materiaali.
Johtaminen:Pääoppikirja: Laaksonen, Niskanen, Ollilla (2016) : Lähijohtamisen perusteet terveydenhuollossa,
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Johtaminen 2 op : Yksilötehtävän painotus 25%ja ryhmätehtävän painotus 75%, sisältäen kummassakin vertaisarvioijana toimimisen. Tiimin tulee osallistua tiiminä myös keskusteluun verkossa
2 h orientaatio
18 tuntia itsenäinen työskentely ja 32 tuntia työskentely tiiminä( joko opintopiirinä F2F tai digitaalisia alustoja hyödyntäen )
Yht. 54 tuntia
Lisätietoja opiskelijoille
Toteutussuunnitelma täydentyy myöhemmin.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija ei toimi ohjeiden mukaan eikä noudata sovittuja aikatauluja . Opiskelija ei hallitse k.o. teema-alueen peruskäsitteitä - ja tietoja
Opiskelija ei palauta tekeemäänsä CV:tä kurssin alussa sovitusti
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Johtaminen: Opiskelija hallitsee alueen peruskäsitteet ja tiedot sekä antaa oman panoksensa ryhmässä tehtäviin tuotoksiin. Opiskelija noudattaa annettuja aikatauluja.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Johtaminen: Opiskelija osaa analysoida ja esittää perusteltuja ja kriittisiä näkemyksiä aihealueesta ja osaa soveltaa teoriatietoa käytäntöön. Opiskelija toimii tiimissä tuoden esiin omaa näkemystään ja kokemuksiaan asiasta ja antaa kannustavaa palautetta toimiessaan vertaisarvioijana
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Johtaminen: Opiskelija osoittaa kykyä esittää perusteluja, kriittisiä näkemyksiä ja osaa problematisoida hoitotyön johtamisen käytäntöjä omien kokemuksiensa kautta. Opiskelija kykenee soveltamaan teoriatietoja perustellusti ja osoittaa oivalluskykyä. Opiskelija tunnistaa omat kehittymistarpeensa ja osaa arvioida rakentavasti myös muiden tiimiläisten kehittymistä ja tuotoksia k.o alueella.