Siirry suoraan sisältöön

Gastroturistina maailmalla (8 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00CP92-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2017 - 18.12.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.01.2018 - 24.02.2018
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
8 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 20
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Arja Luiro
Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Opintojakso
8T00CP92

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö (Opintojakso)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ammatillinen osallistuminen (sisältäen mm. aktiivista osallistumista gastronomiapäiviin, teoria ja taustat -opiskeluun) 30 %
Tentti + itsearviointi 20 %
Messutehtävä + tiimiarviointi (tiimityö) 50 %

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot
-tiimityö
-käytännön harjoitukset
-projekti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 3 op
Itsenäinen työ 3 op

(+ mahd.lyhyt kv-vaihto 2 op)

Sisällön jaksotus

Tiistai 16.1. 11-16 Opintojakson aloitus; tiimit, tehtävät
Kv-ruokamessujen organisaatio, markkinointi ym.
Perjantai 19.1. 8-16 Matkamessut
Tiistai 23.1.11-15 Gastromatkailu - Riitta
Perjantai 26.1. 8-16 Gastronomiapäivä (keittiövaatteet) - Arja
Tiistai 30.1.11-16 Tiimityöskentelyä
14-16 Kv-ruokamessujen suunnittelu - Arja
Perjantai 2.2. 8-16 Gastronomiapäivä (keittiövaatteet) - Arja
Tiistai 6.2. 11-16 11-14 Gastroturismi – Riitta
14-16 Kv-ruokamessujen suunnittelu - Arja
Perjantai 9.2.8-16 Gastronomiapäivä (keittiövaatteet) - Arja
Tiistai 13.2.11-16 11-14 Gastroturismi – Riitta
14-16 Kv-ruokamessujen suunnittelu - Arja
Torstai 15.2.8-16 Misat Catering Studiossa G0-19 (keittiövaatteet)
Perjantai 16.2.8-18 Catering Studion kansainväliset messut –projektitapahtuma (keittiövaatteet)
Tiistai 20.2.12-16 Tentti 12-14
14-16 Palaute messuista ja tiimityöskentelystä

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Kansainväliset ruokamessut

Kansainvälisyys

2 op lyhyt kv-vaihto Unkari: erillinen haku

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson laajuus on 6 op, mutta siihen voi liittää 2 op:een lyhyen kv-vaihdon (ravintolapäivän järjestäminen Budapestissa Suomen suurlähetystössä). Matkalle lähtee 10 opiskelijaa erillishaun perusteella.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ammatillinen osallistuminen liian vähäistä, puutteelliset tai puuttuvat suoritukset (tehtävät, tentit).

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Siirry alkuun