Professional English for the service industry (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00BV76-3019
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2018 - 24.08.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2018 - 31.12.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija
Osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja työtehtävistään sekä käyttää monipuolisesti alansa erikoisterminologiaa.
Osaa toimia kieli- ja kulttuurirajat ylittävissä työelämän suullisissa ja kirjallisissa vuorovaikutustilanteissa.
Osaa viestiä asiakaslähtöisesti erilaisissa suhdeverkostoissa, neuvottelu- ja neuvontatilanteissa ja asiakaskontakteissa.
Osaa valita vastaanottajan ja tilanteen mukaisen kielen ja tyylin erilaisissa viestintätilanteissa.
Pystyy hakemaan, kriittisesti valikoimaan ja käsittelemään työtehtäviensä hallinnan edellyttämää tietoa.
Pystyy seuraamaan oman alansa kehitystä ja osallistumaan siihen eri kanavien kautta (esim. media, konferenssit, kirjallisuus).
Sisältö (Opintojakso)
Mitä opiskelija osaa viestiä osaamisestaan, työympäristöstään ja työtehtävistään kohdekielellä?
Mitä opiskelija tarvitsee onnistuakseen monikulttuurisessa asiakaslähtöisessä vuorovaikutuksessa kohdekielellä?
Miten opiskelija kehittää osaamistaan ja hankkii tietoja omalta alaltaan kohdekielellä?
Aika ja paikka
1. periodissa tapaamme torstaisin (B6-25)
2. periodissa tapaamme keskiviikkoisin
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Opintojakson aikana on arvioitavia suullisia ja kirjallisia näyttöjä/tuotoksia, jotka uusitaan opettajan kanssa erikseen sopien.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksolla on suullisia ja kirjallisia näyttöjä/tuotoksia, jotka arvioidaan hyväksytty/hylätty tai asteikolla 0-5.
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Lähiopetusta sekä ohjattua itsenäistä työskentelyä tabula-oppimisympäristössä
Oppimateriaalit
Oppimateriaali julkaistaan tabulassa tai jaetaan tunneilla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähituntien lisäksi 1-2 tuntia itsenäistä työskentelyä viikoittain.
Sisällön jaksotus
1. PERIODI
-Esittäytymisvideo (itsestä, koulutuksesta, työkokemuksesta ja urasuunnitelmista kertominen) arvioidaan 0-5, 20% painoarvo.
-Yritysesittely (oman alan yrityksen lyhyt esittely suullisesti ja kirjallisesti) arvioidaan hyväksytty/hylätty, 10% painoarvo.
-Työympäristön esittely/opastus (oman alan työympäristön ja työvälineiden esittely pareittain) suullisesti kuvamateriaalia ja laadittua sanastoa apuna käyttäen arvioidaan 0-5, 20% painoarvo.
2. PERIODI
-Ruokalajien esittely simuloidussa messutapahtumassa parityöskentelynä (ruokamessut) arvioidaan hyväksytty/hylätty, 20% painoarvo.
PS. Messutapahtumaa edeltää eri ruokakulttuurien ja palvelukulttuurien opiskelu sekä tuotetietouden opiskelu.
-Tarjouskirje (oman alan tuotteista ja palveluista) arvioidaan hyväksytty/hylätty, 10% painoarvo
-Reklamaatio-video (simuloitu reklamaatiotilanne työntekijän ja asiakkaan välillä ja sen käsittely) arvioidaan 0-5, painoarvo 20%
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opiskelijoilla on tiivis ja jatkuva työelämäyhteistyö.
Kansainvälisyys
Opiskelijoilla on tiivis ja säännöllinen KV-yhteys erilaisten kansainvälisten vaihtojen ja konferenssien kautta.
Lisätietoja opiskelijoille
Riitta Raimovaaran (riitta.raimovaara@tamk.fi) työpiste on B5-21. Tapaaminen kannattaa sopia etukäteen s-postitse.
Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Kaikki arvioitavat suulliset ja kirjalliset näytöt/tuotokset tulee suorittaa vähintään hyväksytysti.