Työelämän valttikortit, Hygieniakoulutus (2op)
Toteutuksen tunnus: U003B-7-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.12.2017 - 15.12.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 16.10.2017 - 31.12.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Tavoitteena on parantaa opiskelijan työelämävalmiuksia ja siten auttaa harjoittelupaikan saannissa tarjoamalla elintarvikehygieniakoulutusta. Hyväksytystä suorituksesta annetaan maksullinen hygieniaosaamistodistus.
Sisältö (Opintojakso)
Hygieniakoulutus edistää ruokaturvallisuutta antamalla perustiedot
elintarvikemikrobiologiasta ja hygieniamääräyksistä niin, että kurssin käytyään opiskelija
osaa toimia ruokailuun, ruuanjakamiseen, ruuan säilyttämiseen, tarjoiluun ja myyntiin liittyvissä tehtävissä hygieenisesti.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Hygieniaosaamistesti 20.12.2017 klo 12.30-13.30
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
* Itsenäiset tehtävät
* Hygieniaosaamistestin hyväksytty suorittaminen (minimipistemäärä 34p/40p)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
luennot
verkko-opiskelu
hygieniaosaamistesti
essee
harjoitukset
Oppimateriaalit
Ijäs, T. & Välimäki, M.-L. 2007. Tunne hygieniaosaaminen. Keuruu: Otava.
Ijäs T, Saloniemi M. 2016. Hallitse elintarvikehygienia, Hygieniakonsultointi Välimäki
Elintarvikketurvallisuusvirston materiaali hygieniaosaamisen opiskeluun: Hygieniaosaamisen tietopaketti (https://www.evira.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/Hygieniaosaaminen /)
Lupa kokata (www.lupakokata.fi)
Lainsäädäntöä:
Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU
Elintarvikelaki (23/2006)
Elintarvikehuoneistojen elintarvikehygienia-asetus (905/2007)
Elintarvikehuoneistoasetus (1367/2011)
Lisäksi:
Elintarvike ja terveys -lehdet
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ajankäyttö:
- luento 3 h
- materiaaliin tutustuminen ja tehtävät 1 op
- hygieniaosaamistesti ja siihen valmistautuminen n. 1 op
Sisällön jaksotus
Lähiopetuskerta 20.12.2017 klo 10.00 -12.15,
Hygieniaosaamistesti 20.12.2017 klo 12.30-13.30
Muilta osin opiskelu tapahtuu verkossa.
Lisätietoja opiskelijoille
Hygieniaosaamistestistä peritään opiskelijalta 6 euroa.
Maksu suoritetaan testin yhteydessä.
Testissä on oltava mukana henkilöllisyystoditus.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Tehtävien suoritus on toteavalla tasolla, lähdemerkinnöissä on puutteita. Ei omaa pohdintaa.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Osaa soveltaa oppimaansa tietoa hyvin. Lähteet merkitty. Jonkin verran omaa pohdintaa.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Erinomainen lähteiden valinta ja käyttö. Oma analyyttinen pohdinta näkyy tehtävissä.