Siirry suoraan sisältöön

Työelämän valttikortit, Hygieniakoulutus (2op)

Toteutuksen tunnus: U003B-7-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2017 - 15.12.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
16.10.2017 - 31.12.2017
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Opettajat
Leila Kakko
Ryhmät
VAPAA
Vapaasti valittavat opinnot
Opintojakso
U003B-7

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Tavoitteena on parantaa opiskelijan työelämävalmiuksia ja siten auttaa harjoittelupaikan saannissa tarjoamalla elintarvikehygieniakoulutusta. Hyväksytystä suorituksesta annetaan maksullinen hygieniaosaamistodistus.

Sisältö (Opintojakso)

Hygieniakoulutus edistää ruokaturvallisuutta antamalla perustiedot
elintarvikemikrobiologiasta ja hygieniamääräyksistä niin, että kurssin käytyään opiskelija
osaa toimia ruokailuun, ruuanjakamiseen, ruuan säilyttämiseen, tarjoiluun ja myyntiin liittyvissä tehtävissä hygieenisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Hygieniaosaamistesti 20.12.2017 klo 12.30-13.30

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

* Itsenäiset tehtävät
* Hygieniaosaamistestin hyväksytty suorittaminen (minimipistemäärä 34p/40p)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot
verkko-opiskelu
hygieniaosaamistesti
essee
harjoitukset

Oppimateriaalit

Ijäs, T. & Välimäki, M.-L. 2007. Tunne hygieniaosaaminen. Keuruu: Otava.
Ijäs T, Saloniemi M. 2016. Hallitse elintarvikehygienia, Hygieniakonsultointi Välimäki
Elintarvikketurvallisuusvirston materiaali hygieniaosaamisen opiskeluun: Hygieniaosaamisen tietopaketti (https://www.evira.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/Hygieniaosaaminen /)
Lupa kokata (www.lupakokata.fi)
Lainsäädäntöä:
Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU
Elintarvikelaki (23/2006)
Elintarvikehuoneistojen elintarvikehygienia-asetus (905/2007)
Elintarvikehuoneistoasetus (1367/2011)
Lisäksi:
Elintarvike ja terveys -lehdet

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ajankäyttö:
- luento 3 h
- materiaaliin tutustuminen ja tehtävät 1 op
- hygieniaosaamistesti ja siihen valmistautuminen n. 1 op

Sisällön jaksotus

Lähiopetuskerta 20.12.2017 klo 10.00 -12.15,
Hygieniaosaamistesti 20.12.2017 klo 12.30-13.30
Muilta osin opiskelu tapahtuu verkossa.

Lisätietoja opiskelijoille

Hygieniaosaamistestistä peritään opiskelijalta 6 euroa.
Maksu suoritetaan testin yhteydessä.
Testissä on oltava mukana henkilöllisyystoditus.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tehtävien suoritus on toteavalla tasolla, lähdemerkinnöissä on puutteita. Ei omaa pohdintaa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa soveltaa oppimaansa tietoa hyvin. Lähteet merkitty. Jonkin verran omaa pohdintaa.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Erinomainen lähteiden valinta ja käyttö. Oma analyyttinen pohdinta näkyy tehtävissä.

Siirry alkuun