Suomen kieli ja viestintä (5 op)
Toteutuksen tunnus: 2E00BN07-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 06.12.2017 - 13.01.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 08.01.2018 - 28.05.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Media-ala
- Toimipiste
- TAMK Mediapolis
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 45
- Koulutus
- Media-alan tutkinto-ohjelma
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa arvioida omaa viestintäosaamistaan sekä asettaa itselleen kehittymistavoitteet liittäen ne osaksi ammatillista kasvuaan. Opiskelija osaa toimia ja viestiä tarkoituksenmukaisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa ja monialaisissa työryhmissä. Opiskelija osaa antaa ja ottaa vastaan palautetta. Opiskelija hallitsee ryhmä- ja tiimityöskentelyn periaatteet ja toimintatavat sekä osaa soveltaa niitä ryhmätyötilanteissa. Opiskelija osaa kirjoittaa lähteisiin perustuvaa asiatekstiä.
Sisältö (Opintojakso)
Omien viestintätaitojen osaamisen määritteleminen, arvioiminen ja kehittymistavoitteiden asettaminen, tiimityöroolien tunnistaminen, asiantuntijakirjoitelman laatiminen.
Aika ja paikka
8.1. - 14.5. maanantaisin luokassa 30017. Aamupäiväryhmä (klo 10.00 - 12.30) koostuu fiktioprojektiryhmien 1 ja 2 opiskelijoista ja iltapäiväryhmä (klo 13.30 - 16.00) fiktioprojektiryhmien 3 ja 4 opiskelijoista.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Kurssiin ei kuulu tenttiä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssi arvioidaan esseetehtävän (50%) ja itsearviointitehtävän (50%) perusteella. Aktiivinen ja rakentava osanotto lähiopetuksessa voi nostaa arvosanaa.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot, ryhmätehtävät, etätehtävät, opetuskeskustelut, harjoitukset, kirjoitusharjoitukset, itsearviointi, vertaisarviointi
Oppimateriaalit
Opettajan kurssi-Tabulaan liittämä tai linkittämä materiaali.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssi on viiden opintopisteen suuruinen. Se tarkoittaa opiskelijalle työtä 5 x 27 tuntia eli 135 tuntia. Kun lähiopetuksen määrä on 45 tuntia, omalla ajalla tehtävää työtä kertyy runsaasti.
Sisällön jaksotus
Tabulaan rakentuvan kurssirungon mukaan.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kurssin sisällöt linkittyvät ammattiaineissa työskentelyyn.
Kansainvälisyys
Ei ole.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Poissaoloja enemmän kuin 9 tuntia (=20 %) ja/tai tekemättömiä harjoituksia. Jompikumpi tai molemmat arvioitavat työt hylätty.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija on suorittanut kaikki tehtävät hyväksytysti ja ollut läsnä vaadittavan määrän.
Opiskelija pystyy nimeämään oman osamisensa piirteitä ryhmäviestijänä. Opiskelija tunnistaa oman alansa tekstejä ja osaa nimetä ne. Opiskelija osaa laatia suppean ongelmaperustaisen tekstin ohjeiden mukaan ymmärrettävästi. Arvioitavien töiden keskiarvo alle 2,5.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija on suorittanut kaikki tehtävät hyvin aikataulun mukaisesti. Hän osoittaa aktiivisuutta ja perustelee näkemyksensä. Hänen suorituksensa ovat annettujen ohjeiden mukaisia ja vastaanottajan huomioivia sekä rakenteeltaan toimivia. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ryhmän jäsenenä. Opiskelija osaa laatia oman alansa tekstejä ohjeiden mukaisesti. Opiskelija osaa laatia huolellisen ongelmaperustaisen tekstin ja referoida lähdetekstejä sujuvasti ja melko moitteettomasti.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija on suorittanut kaikki tehtävät erinomaisesti aikatauluja noudattaen ja osallistunut lähiopetukseen aktiivisesti ja rakentavasti. Hän viestii vakuuttavasti, innostuneesti sekä vuorovaikutteisesti sekä perustelee mielipiteensä monipuolisesti. Hänen käyttämänsä kieli on miltei virheetöntä ja tyyliltään moitteetonta. Opiskelija osaa nimetä kehittymisenkohteitaan ja keinoja itsensä kehittämiseksi ryhmäviestijänä. Hän osaa soveltaa oman alansa tekstilajeja ja kirjottamisen tapoja tilanteen mukaan. Hän osaa laatia ongelmaperustaisen tekstin, jossa hän osaa yhdistää lähteistä lainattuja ajatuksia omiinsa tyylillisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.