Siirry suoraan sisältöön

Gastroturistina maailmalla (6 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00CP92-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2016 - 08.01.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2017 - 05.03.2017
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
6 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 20
Opettajat
Arja Luiro
Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Opintojakso
8T00CP92

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- gastromatkailun keskeiset käsitteet
- käyttää gastronomiaa matkailuvalttina
- osaa tuotteistaa moniaistisia elämyksiä.

Sisältö (Opintojakso)

Mikä on gastromatkailun merkitys?
Miten elämyksellisyys näkyy gastronomiassa?
Miten erilaiset kulttuurit näkyvät gastronomiassa?
Miten gastronomian ja matkailun voi tuotteistaa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti sisältää seuraavat osuudet:
a) Gastromatkailun teoria ja taustat
b) Gastronomia
Tentti pidetään tiistaina 21.2.2017 klo 8-11

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ammatillinen osallistuminen (sisältäen mm. aktiivista osallistumista gastronomiapäiviin, teoria ja taustat -opiskeluun eli tehtävien tekemistä ja läsnäoloa) 30 %
Tentti + itsearviointi 20 %
Messutehtävä + tiimiarviointi (tiimityö) 50 %

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot
-tiimityö
-käytännön harjoitukset
-projekti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 3 op
Itsenäinen työ 3 op

Sisällön jaksotus

Tiistai 10.1. 8-11 Opintojakson aloitus, tiimit… Gastronomiasta gastromatkailuun
Perjantai 13.1. 8-16 Gastronomia-tehtävät, projektisuunnittelua
Tiistai 17.1. 8-11 Juusto ja viini; lasitesti
Perjantai 20.1. 8-16 Gastromatkailu elämämystuotteena, alustavat projekti-ideat, tiimityöskentelyä
Tiistai 24.1. 8-11 Tiimityöskentelyä, tiimiohjausta tarpeen mukaan
Perjantai 27.1. 8-16 Gastronomiapäivä (keittiövaatteet), Ranska, kuohuviinit
Tiistai 31.1. 8-11 Tiimityöskentelyä, gastromessujen markkinoinnin jalkauttaminen
Perjantai 3.2. 8-16 Matkailutuote – tuotteistaminen, tiimityöskentelyä
Tiistai 7.2. 8-11 Tiimityöskentelyä
Perjantai 10.2. 8-16 Gastronomiapäivä (keittiövaatteet), Makuja maailmalta ja miedot makeat viinit
Tiistai 14.2. 8-11 Messutapahtuman esittely tiimeittäin ja yhdessä + viimeistely
Torstai 16.2. 15- Misat Catering Studiossa
Perjantai 17.2. 8-18 Catering Studion kansainväliset messut –projektitapahtuma
Tiistai 21.2. 8-11 Tentti + itsearvioinnit
Perjantai 24.2. 8-16 Gastronomiapäivä (keittiövaatteet), Espanja ja Torresin viinit, Annastiina Jäppinen, tiimiarvioinnit

Kansainvälisyys

+ mahdollinen 2 op lyhyt vaihto (Unkari, Italia)

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson laajuus on 6 op, mutta siihen voi liittää 2 op:een lyhyen kv-vaihdon (ravintolapäivän järjestäminen Budapestissa Suomen suurlähetystössä tai opintomatka Italiaan).

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ammatillinen osallistuminen liian vähäistä, puutteelliset tai puuttuvat suoritukset (tehtävät, tentit).

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden.

Siirry alkuun