Siirry suoraan sisältöön

Ala tutuksi ! (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2016 - 26.08.2016
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2016 - 01.10.2016
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Leila Kakko
Pirkko Timonen
Mari Koskimäki
Tuula Niemi
Taija Karhe
Opintojakso
8T00BB16

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ennakkotehtävän suorittaminen (hyväksytty / hylätty)
Yritysanalyysi (30%)
Kirjallisuus (referaatti ja kirjan/tutkimuksen esittely Hangout-videoneuvottelussa)(20%)
Oman visuaalisen urapolun laatiminen (suoritettu)
Tiimityöskentely: vertais- ja itsearviointi (osuus arvioinnista 20%)
Alan järjestöihin tutustuminen (15 %)
Alan historia (15 %)

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

luennot
tiimityöskentely
esitykset
videoneuvottelut
yritysvierailut
tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit, sosiaalinen media)

Oppimateriaalit

Kirjallisuus valitaan opintojakson alussa tiimeittäin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Lähiopetus 1,5 op
Tiimi- ja yksilötyöskentelyä 8,5 op
Ajankäyttö tehtäviin:
Ennakkotehtävä 0,5 op
Yritysanalyysi 3 op
Kirjallisuus 2 op
Oman urapolun rakentaminen (0,5 op)
Alan järjestöihin tutustuminen (1 op)
Kirjallinen itsearviointi (0,5 op)

Sisällön jaksotus

vko 35 Lähiopetus
torstai 1.9 klo 16.30 -20.00
perjantai 2.9 klo 8.00 - 16.00
lauantai 3.9 klo 8.30 - 14.30
TIIMIEN TYÖSKENTELYÄ KONTAKTITUNTIEN VÄLILLÄ (VIIKOT 36-38)
torstai 29.9 klo 16.30 - 20.00
perjantai 30.9 klo 8.00 - 16.00
lauantai 1.10 klo 8.30 - 14.30

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT: Suorituksena tentti ja haastattelu

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

- harjoitteluseminaari
- tehtävä, jossa vuoropuhelu työelämän kanssa

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Ei tunnista alan erityispiirteitä.
Ei suoriudu annetuista tehtävistä.
Ei osaa antaa tai ottaa vastaan palautetta. Ei ota vastuuta omasta toiminnastaan.
Ei tunnista omia vuorovaikutustaitojaan.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun