Siirry suoraan sisältöön

Ala tutuksi ! (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00BB16-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2016 - 26.08.2016
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
23.08.2016 - 14.10.2016
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Eija Reunanen
Tuija Heikkilä
Marja-Liisa Timperi
Tuula Niemi
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Opintojakso
8T00BB16

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta, kehittymisestä ja kehittämisestä
- havainnoimalla tunnistaa ravitsemuksen, hygienian ja majoituspalveluiden tämän hetken haasteet
- ja rakentaa niiden pohjalta oman käsityksensä alan kehittämisestä

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kirjallisuustehtävä (osuus arvioinnista 20 %)
Projektitehtävä (osuus arvioinnista 30 %)
Laskennan tentti (osuus arvioinnista 20 %)
Vertaisarviointi ja kirjallinen itsearviointi (30 % arvioinnista)
Asteikolla hyväksytty/hylätty arvioidaan:
Tiimityökalu-, liiketoiminta-, markkinointi ja palvelupolku- sekä
ympäristöpassitehtävät sekä essee

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Harjoitukset
Tiimityöskentely
Esitykset
Yritysvierailut
Haastattelut, havainnoinnit
Tiedonhaun opetusta integroidaan opntojaksoon 6 h

Oppimateriaalit

Kirjallisuuustehtävän aineisto valitaan opintojakson alussa tiimeittäin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Luennot ja lukujärjestyksen mukaiset harjoitukset 3 op
Essee 1 op
Laskennan tentti (Excel) 1 op
Projektitehtävä 2,5 op
Kirjallisuustehtävä 1 op
Tiimityökalu-, liiketoiminta-, markkinointi ja palvelupolku- sekä
ympäristöpassitehtävät 1,5 op

Sisällön jaksotus

Opetus tiistaisin klo 9.00-16.00, keskiviikkoisin klo 8.00-16.00 ja perjantaisin klo 8.00-14.00 välillä. Itsenäistä työskentelyä on kontaktituntien välissä opintojaksototeutuksen mukaisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT: Suorituksena tentti ja haastattelu

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoitteluseminaari
Yritysvierailut
Projektitehtävä, jossa vuoropuhelu työelämän kanssa

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osaa vertailla ja jäsentää asioita toimialan erilaisten yritysten kesken.
Osaa valita eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa, toiminnan kehittämistarpeita ja yhdistelee asioita uudella tavalla.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Siirry alkuun